Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Flyga för första gången

Skapad av Anchezz, 2018-01-11 15:35 i Mellan Himmel och Jord

2 588
6 inlägg
1 poäng
Anchezz
Visningsbild
F 22 Norrköping Kändis 376 inlägg
0
Tja!

Har bokat biljett till att flyga till Tyskland strax efter att jag fyller 18 i februari och ska träffa en vän, så flyger därför ensam. Jag har aldrig flugit tidigare och har därför en del frågor

1. På min biljett som jag ser online har jag inte fått någon sittplats, alltså numret. Man kan för 139:- boka en speciell plats om man t.ex. vill sitta vid fönstret men det spelar ingen roll för mig. Kommer jag få någon sittplats eller är det typ som på tåg att jag får sitta där ingen annan bokat?

2. Hur tidigt ska man vara på flygplatsen för att hinna med allt?

3. Skriver man ut biljetterna hemma eller där? Vad är bäst?

4. Flyger med SAS från Arlanda, finns det personer man kan typ be om hjälp på plats om man behöver hjälp osv?

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P 29 Modereringsansvarig 3 967 inlägg
1

Svar till Anchezz [Gå till post]:
Nu har jag inte flugit så jättemycket själv heller, men kan testa svara utefter bästa förmåga :)

1) Du kommer få en plats vid incheckning, men bokar du en plats innan incheckningen har du möjlighet att välja plats och dessutom göra det innan folk börjar checka in.

2) Det varierar från flygplats till flygplats och destination. Större flygplatser och destinationer längre bort (Asien, USA) kan kräva lite mer tid, mindre flygplatser, till destinationer närmre kräver inte lika lång tid.

Jag hade personligen gärna haft en timme på flygplatsen för att checka in, passera säkerhetskontroll och vara vid gaten i god tid - men ska du bara till Tyskland ska det tekniskt sett räcka med en halvtimme. För att lugna nerverna hade jag själv tagit lite mer tid än så - speciellt när det som du säger är första gången. Sikta på en timme, men förvänta dig att få sitta en stund på flygplatsen och vänta lite - då det tekniskt sett är rätt tidigt.

3) Jag tror det varierar på flygbolag, men jag har ofta checkat in via mobiltelefonen. Detta sker självklart under förutsättning att man har ström i sin telefon till boarding, men dör den ska det alltid gå att lösa vid en incheckningsdisk.

4) Det finns i regel alltid någon att fråga, allt från informationsdisk och incheckningsdisk, till random ströpersonal som ofta kan peka en i rätt riktning.

Even boys have something to say if you listen long enough

Chubaka
Visningsbild
P Hjälte 627 inlägg
0

Svar till Anchezz [Gå till post]:
Som godis-apan säger på det mesta.

Kring tid, så brukar jag personligen vara tidspessemist när det gäller flyg. Så är ofta där väldigt tidigt (2-3h), kollar upp när incheckningen början, hittar rätt disk för incheckning osv. Sen sätter jag mig och tar en kaffe eller läser något en stund och varvar ner. Sen när incheckningen öppnar, går checkar jag in så snabbt som möjligt.

Kollar sedan upp gaten jag åker ifrån och går och kanske kollar i lite butiker. Så man behåller lugnet och inte behöver känna någon stress.

Har rest jorden runt och till flera delar av världen. Som längst har jag åkt dit 6h i förväg.. Men det är mest för att jag inte litar på SJ XD haha

Sluta förfölj mig! -_-

Drickz
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 768 inlägg
0
1. SAS låter dig välja sittplats gratis när du checkar in. Alltså får du chans att välja plats gratis 24 timmar innan du flyger. Så var snabb med att checka in om du vill sitta på en speciell plats.

2. Cirka 1½-2 timmar om du vill checka in ditt baggage. 1 timme om du har handbaggage. Beroende på hur du åker till flyget, se alltid till att det finns extra tid för förseningar i busstrafiken eller att det hänt en olycka på vägen. Ta till lite extra tid om du är ovan vid flygplatsen. Terminal 5 som är utrikes är ganska konstigt skyltat så håll ordentlig utkik efter kartor eller skyltar.

3. Du brukar få välja var du vill registrera din biljett. Bokningsreferens funkar bra. Det går också att lägga resan på ett kreditkort eller ett Eurobonuskort. Du kan skriva ut biljetten på flygplatsen. Det brukar ta max 5 minuter på Arlanda.

4. SAS har rätt så mycket personal på Arlanda, men annars finns det mycket info och annan personal överallt.

Ingen status

Anchezz
Visningsbild
F 22 Norrköping Kändis 376 inlägg
Trådskapare
0
Tack för alla svar!! Måste man checka in på samma sätt på resan hem igen?

Ingen status

Drickz
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 768 inlägg
0

Svar till Anchezz [Gå till post]:
Du får ett sms vid hemresan också. Samma procedur :)

Ingen status


Forum » Mellan Himmel och Jord » Flyga för första gången 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons