Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Folk vi skrattar åt i kollektivtrafiken

Skapad av Tirah, 2012-10-19 14:57 i Mellan Himmel och Jord

20 041
91 inlägg
250 poäng
Tirah
Visningsbild
F 36 Hjälte 1 077 inlägg
8
Det var länge sedan jag och Moodh ventilerade våra åsikter, så innan bägaren rinner över så postar vi en ny "Folk vi skrattar åt"-lista. Det finns ju trots allt bara två typer av människor, de som håller med oss och de som har fel.

Allvarligt talat nu, korten på borden. Ni är så extremt korkade i kollektivtrafiken, det är sorgligt, roligt och patetiskt. Oftast på samma gång.
Hur svårt ska det vara att åka tåg, buss, tunnelbana, färja eller whatnot, det är inte svårt och ni som misslyckas är så fruktansvärt värdelösa.
Liten påminnelse: som alltid innebär "skrattar åt" en extrem nivå av hat och irritation.

* Folk som skadar sig i spärrarna
Kom igen, hur jävla värdelösa är ni inte? Blippa kortet, gå genom, fastna inte? Problem fucking solved. 38 personer har skadats i SL's nya spärrar av de 1 700 000 000 miljarder som passerat senaste året. Det ger en skadefrekvens på 0,00000224%. Det är med andra ord större risk att du dör av en Frisbee.

* Plankare
Jävla parasiter! Vi hatar att behöva betala för dig och ditt feta arsle. Klipp dig och skaffa dig ett jobb, fy fan. Och kom inte och säg att kollektivtrafiken ska vara skattebaserad, vi vill inte betala för dig genom skatten heller.

* Vandalister
Seriöst, oftast tonåringar - såklart. Du kan i princip ingenting om livet eller om hur om uppför sig. Du fattar inte att skattepengar går åt för att betala för reporna du gör i glasrutan på pendeln och byta ut sätet som du promt ska ha fötterna på. Både du och dina föräldrar (som inte lyckats banka vett i dig) är misslyckade människor som inte har mer än potatismos bakom pannbenet. Skärpning.

* Värdelösa, "roliga" och tjuriga chaufförer
Vi förstår verkligen inte hur man kan tillåta praktikanter att köra andra människor. Bromsa för helvete inte 132 gånger innan stationen. Låt alla gå av och på innan du stänger dörrarna. Och vad du än gör så försök inte leka rolig för du är inte rolig och du är inte en talkshow-host. Du är en tåg- eller bussförare. Förstå det och kör oss till min station.

* Kontant betalning
Köp. Färdbevis. Innan. Du. Går. På. Busshelvetet. Bara för att du bor ute på landet så rättfärdigar det dig inte att bete dig som en jävla hillbilly. Köp ett busskort och underlätta för dina medmänniskor. Självisk är vad du är.

* Folk med Apples värdelösa hörlurar
Apple må göra schyssta telefoner och datorer, men de gör VÄRDELÖSA hörlurar. Det är alltid riktig skitmusik som läcker ur dem också - men det kanske finns en koppling där. Är man så jävla dum att man använder Apple-lurar så är det inte konstigt att vi tvingas lyssna på deras Amy Diamond-playlist.

* Folk som tror att deras väska förtjänar en sittplats
Din svettiga gymbag eller dåliga Louis Vuitton-kopia förtjänar inte en egen plats. Och om du tror det förtjänar du inte heller en jävla sittplats. Eller syre att andas. Go be stupid somewhere else.

* Djur
Åh så gulligt och puttinuttigt att du skaffat dig en hund! Synd bara att du är så jävla lat att du måste tvinga hunden åka kollektivt. Gå ut och ta en promenad istället, det behöver både du och hunden.

* Folk som går på innan alla gått av
Aaaaaargh, hur svårt är det att förstå att om folk går av så blir det mer plats på fordonet?! Är du efterbliven? Ja, det är du. Sådana som du gör oss fruktansvärt förbannade, du är sämst. Fattar du inte att du skapar en kollektiv irritation emot dig? Folk hatar sådana som du.

* Barnvagnar
Måste du ta ut ungjäveln mitt i rusningstrafik där folk är packade som sillar för att bidra till samhället? Låt ungen sova en timme till och åk senare. Du är ju för fan föräldaledig och kan gott göra dina ärenden när andra mammor och pensionärer gör dem. Låt oss nu åka till vårt jobb i fred för att betala din mammaledighet.

* Folk som står på fel sida i rulltrappan
Nästa gång du stannar framför oss på vänstersidan av rulltrappan kommer vi slå dig i bakhuvudet. Hårt.

* Väktare, ordningsvakter och "färdvärdar"
Ni är tamejfan ALLTID ivägen, konstant, hela jävla tiden så lyckas ni stå ivägen. Kan ni inte bara stå i ett hörn och göra ert jobb utan att störa vanliga människor som faktiskt behöver nyttja kollektivtrafiken? Stockholm har ett gäng parasiter vars enda jobb är att ställa sig framför dörren när de stängs. Man ser väl för guds skull att dörrjävlarna stängs?!

* Folk som snackar högt i telefon
Vi vill inte höra om din dag, ditt jobb, dina könssjukdomar eller din döende kusin. Det är bättre att sitta tyst och verka dum än att öppna käften och bevisa det hela tiden, som ni gör. Skicka sms som en normal människa.

Tidigare trådar:
http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/mellan_himmel_och_jord/folk-vi-skrattar-at-i-smyg/sida_1.php
http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/mellan_himmel_och_jord/folk-vi-skrattar-at-pa-facebook-/sida_1.php
http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/mellan_himmel_och_jord/folk-vi-skrattar-at-i-mataffaren/sida_1.php

It isn't hell if everybody knows my name

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
-5

Svar till Tirah [Gå till post]:
+
* Hobby-juristerna

Idioterna som står och skriker om lagar och laglig rätt när någon äcklig plankare blir tagen.
Personerna har pluggat juridik, texterna hittade folket på baksidan av cornflakes-paketet.

Minns fortfarande den där äckliga plankaren som västtrafik tog som det blev ett sådant liv om, hela videoklippet så står ett äckel och försöker hävda "tjejens lagliga rätt", trots att han inte har en aning om hur lagen ser ut. Blir bara pinsamt.

"Säg förlåt?" - zombiefied

Shinra
Visningsbild
Handen Hjälte 1 820 inlägg
8
Svar till Tirah [Gå till post]:
Iofs så är det 38 st anmälda fall. Bra många fler som "skadats" i spärrarna. Jag har t ex ett skrapsår precis vid ögat från att en av dörrarna slog igenom. Jag var i stort sett ensam vid spärren, den hade inte använts av någon annan på en 20-30 sec. Båda dörrarna öppnas och jag hinner halvt igenom innan en av dörrarna slår igen.

Dock så har vi liknande problem med spärrarna på mitt jobb, så inget jag direkt blir deprimerad över. Jag anser fortfarande att de nya spärrarna är bättre än de gamla. Dock är det smått irriterad att få en parasit (läs plankare) bakom sig minst en gång i veckan.

Nej, bara nej.

lurvapan
Visningsbild
Hjälte 1 207 inlägg
40
Det är tufft att hata, eller hur?

Ingen status

omnibus
Visningsbild
Hjälte 685 inlägg
11
* Värdelösa, "roliga" och tjuriga chaufförer

Fuck you, Henrik (a.k.a. "Den glada tunnelbaneföraren på röda linjen" ) är skön som fan och gör hela dagen bättre. Man skrattar inte åt honom, utan med.

Kör lite argumentum ad populum här och tillägger att minst 7000 personer håller med, och då är det verkligen minst: https://www.facebook.com/dengladatunnelbaneforaren

Heter det inte vandaler förresten? Hursomhelst är resten av listan ganska träffsäker.

Skulle dock vilja lägga till det absolut största störningsmomentet i kollektivtrafiken:

* Musikanterna
Beväpnade med ett instrument som de kan spela en låt på går de från tåg till tåg och spelar sin musik i hopp om att få ett par kronor från någon snäll jävel som med största sannolikhet endast betalar dem för att de ska dra åt helvete. Är ofta överdrivet glada och kan sällan mer svenska än "hej" och "tack så mycket!".

Ingen status

technolol
Visningsbild
19 Hjälte 399 inlägg
13
Folk som badat i en parfymfabrik (speciellt tjejer)
Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
6
Kan inte hålla med om allt, men sen bor jag inte i storstaden heller så det är väl inte samma problem här. Exempelvis tycker jag inte att man ska behöva köpa ett busskort när man åker sällan, för här går det inte att köpa biljett i förväg och då får folk gärna betala kontant. Brukar heller inte vara fullsatt så jag tycker man gärna får ha väskan på sätet så länge det inte hindrar någon annan från att sitta ner. En busschaufför som försöker vara rolig tycker jag bra mycket bättre om än någon som sitter och är bitter och klagar på allting, så hellre att man åtminstone försöker göra andras dagar bättre.

Annars håller jag väl med om det mesta du tog upp. Själv stör jag mig på personer som tar platserna för pensionärerna och barnvagnarna, sen flyttar de inte på sig förens de blir tillsagda. Skriver väl igen om jag kommer på något mer.

Jag är ond!

Ellie
Visningsbild
Hjälte 6 361 inlägg
2
Jag hatar alla som åker med kollektivtraffiken, lika mycket som jag hatar alla jag flyger med är i samma butik som, står i kö till något irrelevant. Alla onödiga utfyllningsmänniskor hatar jag på riktigt. Dö, jag vill vara ifred.


PS

Min väska får åka för i helvete så mycket fräschare än äckliga människor.

DS

h

Toast
Visningsbild
P 31 Kalmar Entertainansvarigast 4 976 inlägg
50
* Folk som whinear på så mycket som möjligt bara för att de kan

* Att skada sig i en biljettspärr är inget man gör frivilligt. Oftast.
* Utan praktikanter tar busschaufförerna snart slut, vem ska då köra?
* Kontant betalning är ganska användbart om man inte har ett bankkort, har jag hört. Speciell om man dessutom åker kollektivt för sällan för att ha någon glädje av busskort.
* Många bussar, speciellt de i tätortstrafik, har inte alltid en väskhylla, och då brukar det inte finnas mycket utrymme kvar för en väska som är större än en själv än på sätet intill.
* Jag vet inte vad man har bussar till i Stockholm eller var TS nu kan tänkas bo, men häromkring använder man bussar just för att man inte orkar gå, antingen för att man är gammal eller sjuk, eller för att man inte känner för att gå tre mil.
* Vad spelar det för roll om du får gå på bussen innan alla har gått av? Du kommer inte iväg tidigare för det eftersom de fortfarande måste av bussen. Och om du själv har galet bråttom någonstans, vore det inte trevligt att få gå av bussen först eftersom det ändå kvittar för de som ska gå på?
* Jag vet inte ens vad jag ska säga angående barnvagnar. Varför TS ens klankar ner på personer som använder det är bortom mig.

๏̯͡๏)

BackSlash
Visningsbild
P Hjälte 710 inlägg
9
Svar till Tirah [Gå till post]:
Titeln är ganska missledande. Ett mer passande namn vore:

"Folk i kollektivtrafiken som jag har lust att mörda!"

Tagga ner lite...

Hälften är punkterna är okej. Hälften är idiotiska...
Tillägg av BackSlash 2012-10-19 15:53

Toast said it best!

\ <- This is an imposter!

anonym215
Visningsbild
P 28 Katthammarsvik Hjälte 1 984 inlägg
4
Fuck the system!

lol

vise_mannen
Visningsbild
Hjälte 1 161 inlägg
6

Svar till Tirah [Gå till post]:


* Festnissarna

De ska skaka hand och kramas med alla som de träffar på eller hamnar bredvid bara för att de har druckit 2 öl.

De ska också sjunga(skrika) hela jävla resan. Detta blir extra påfrestande när man själv har jobbat sent och åker hem vid 01-04.

Dessa individer gillar också att skita ner hela bussen samt spy lite här och var innan de går av.

Ingen status

Gurrewe
Visningsbild
P 29 Bromma Bästis För många inlägg
-6
Jag tycker att ni får för mycket kritik. Fortsätt hårt!

/party

Gallsmak
Visningsbild
P 29 Norrköping Hjälte 1 850 inlägg
8
"Roliga" chaufförer har nog lyckats vända den sura morgonminen många av mina mornar så inget hate på dem från min sida.

Men domhär personerna som ska sitta och skryta om sitt alkoholintag nonstop och huruvida det är utgång som gäller eller inte brukar jag störa mig lite på.

Tillägg av Gallsmak 2012-10-19 16:48

Va grinig och gammal Ts känns btw.

Jag är en idiot men det e fan du också.

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
22
Min väska förtjänar ett säte. Eller egentligen inte, men om du inte är karaktärsstark nog att fråga om sätet brevid mig är ledigt så förtjänar du inte ett säte. Jag flyttar på den 10/10 gånger någon frågar. Men jag kommer likväl alltid ställa den där, folk luktar ofta illa. Jag vill inte sitta brevid någon som luktar illa. Därför ställer jag väskan där och förhoppningsvis så går personen i fråga vidare till nästa rad och sitter någon annan stans i vagnen.

Sök sök sök uwc.se

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
7
Jag skrattar gott åt idioterna som sätter sig i mitten av tresätesraderna. Än mer skrattar jag när jag sätter mig bredvid dem och de blir olustigt bekväma. Ibland önskar jag att jag hade vänner så vi kunde sitta på vars en sida om dem.

Dock älskar jag folk som betalar med kontanter, skiter i att det tar längre tid, men jag hatar idén med det kontantlösa samhället.

Annars stör jag mig som fan på idioter som ska småprata med chauffören när de köper biljett. köp biljett, gå vidare eller DÖ!

Hatar även idioterna som ska ställa sig och påpeka för chauffören att han är sen, han vet om det, det blir inte mindre försenat för någon snusförnuftigt cp ska berätta det för honom.

Idioten på linje 58 i östergötaland som ALLTID måste påpeka för föraren när han kört för fort. Bälte använder cp:et med.

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
0

Svar till Gargamel [Gå till post]:
2+3 sätes konfugirationen är debatterbar. Jag och många andra står oftast upp när det enbart är mittendelen av 3 sidan som är ledig. Åtminstone på linjen Alingsås-Göteborg, där jag ofta reste.

Dock så kommer åtminstone de nya pendeltågen x61 inte ha denna utforming. Så det är endast Reginorna. Men de är bekväma ändå.

Sök sök sök uwc.se

lurvapan
Visningsbild
Hjälte 1 207 inlägg
5
"Idioten på linje 58 i östergötaland som ALLTID måste påpeka för föraren när han kört för fort. Bälte använder cp:et med."

Låter som något jag skulle vilja se. Några semesterdagar skall härmed spenderas i Östergötland nästa sommar.

Ingen status

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
1
Svar till Skinksallad [Gå till post]:
Problemet är att idioterna sätter sig i mitten och har två tomma bredvid sig själva. :( Ett tomt på varje sida dvs.

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
0

Svar till Gargamel [Gå till post]:
Finns det folk som sätter sig i mitten när det finns andra säten lediga?
Händer inte här, inte vad jag ser iaf. De sista lediga sittplatserna är mitten i 3 raderna. Alltid.

Sök sök sök uwc.se

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
0

Svar till Skinksallad [Gå till post]:
Finns de som gör det, alternativt sitter i mitten med väskan innerst. Fega as.

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

ILoveFireworks
Visningsbild
Hjälte 419 inlägg
4
TS låter som en gammal och grinig kärring. Tagga ner. FÖR I HELVETE.
envelope91
Visningsbild
P 33 Lilla Edet Hjälte 4 429 inlägg
12
Jag försöker att inte spendera mina dagar med att störa mig på andra människor.

Lard is the poor man's butter.

LonnyLoLife
Visningsbild
P 35 Burträsk Hjälte 4 744 inlägg
1
Jag löst detta problemet och klagar således inte då jag förflyttar mig genom att använda min cykel även fast det är -35 grader kallt(nej, det var ingen överdrift för det har jag verkligen gjort).

Din mening är inte koherent. Den innehåller inte biceps.

RebelRebel
Visningsbild
Hjälte 5 429 inlägg
5

Svar till ILoveFireworks [Gå till post]:
Hon är ju så extremt överseriös också. Det enda hon gör om dagarna är att klaga på folk. Alla dagar, hela dagarna!

Eller så var det här menat att vara lite roligt. Tagga ner. FÖR I HELVETE.

Draco dormiens nunquam titillandus.

Krillez
Visningsbild
P Hjälte 6 724 inlägg
1

Svar till Tirah [Gå till post]:
Nu bor jag inte i stockholm, men kan förstå det mesta, dock reagerade jag på detta:
"* Barnvagnar
Måste du ta ut ungjäveln mitt i rusningstrafik där folk är packade som sillar för att bidra till samhället? Låt ungen sova en timme till och åk senare. Du är ju för fan föräldaledig och kan gott göra dina ärenden när andra mammor och pensionärer gör dem. Låt oss nu åka till vårt jobb i fred för att betala din mammaledighet.
"

Ni är säkert medvetna om att även dagisbarn åker barnvagn, varför är denna punkt med på listan? Även föräldrar har tider att passa precis som du, de har dessutom ett ärende till att göra innan de kan fara på möte, förmodligen lämna sitt barn på dagis


mallah
Visningsbild
F Hjälte 141 inlägg
-3

Svar till Tirah [Gå till post]:
Du är helt perfekt du då alltså. Aldrig några misstag ifrån dig.

Det finns bra mycket viktigare saker att klaga på. Lägg ner din energi på det istället.

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
4

Svar till Krillez [Gå till post]:
Är föräldrardagarna slut kan ungfan gå!
Annars får man bära den. Synd om de rulatorbundna/rullstoslbundna som inte har något val!

Feta äckliga mammor som tar upp er plats än tre pensionärer. Ut och gå med er så ni blir av med fläsket ni la på er när ni bara var hemma och kostade pengar.

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

Krillez
Visningsbild
P Hjälte 6 724 inlägg
2
Svar till Gargamel [Gå till post]:
De kan gå, men delar inte din och min överlägsna fysik och omvärldsförståelse. Kort och gott svaga, korkade, små människor som måste ha hjälp med nästan allt, annat är det med djuren

Fy fan vad människan suger

Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
3

Svar till Tirah [Gå till post]:

Ni glömde två viktiga saker jag brukar störa mig på:

1. Folk som spelar högmusik... Okej, det är oftast inget problem om man bara åker en kortare sträcka men ack så irriterande det kan vara om man ska åka mer i en timme, särskilt om det är sent och man vill vila eller sova på bussen. Varför tror någon att vi är intresserade att höra vad Du lyssnar på? :S

2. Tiggare! Räcker nog med att säga hur irriterande det är att någon kommer och viftar med en burk och indirekt skriker "ge mig, ge mig, ge mig" när man sitter och tittar ut genom fönstret. Är det synd om dig så vänd dig till myndigheterna och stör inte folket i kollektivtrafiken.
Det var ett ytterst vanligt irriterande inslag på tunnelbanan i somras...
Forum » Mellan Himmel och Jord » Folk vi skrattar åt i kollektivtrafiken

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons