Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Läktid för brutet ben?

Skapad av Molly7777, 2015-02-26 23:46 i Mellan Himmel och Jord

9 088
6 inlägg
-1 poäng
Molly7777
Visningsbild
Kändis 1 inlägg
0
Hej! Jag skulle vilja veta hur lång tid det lär ta innan jag kan träna riktigt hårt som jag brukar göra varje dag, innan jag bröt benet såklart. Mitt yttersta ben i vaden i vänstra benet var brutet, en flisa hade trillat ur och dom fick sätta dit en skruv, vilket antagligen gör att det läkte fortare än om jag hade haft utan. Jag ska ta bort gipset den 9 mars, men benet känns redan som att det är helt läkt. Men iallafall ska komma till saken nu, grejen är den att jag hade precis börjat med 30 day shred challenge som innebär att man ska gå ner i vikt, bygga muskler och helt enkelt bli smalare. Men då var jag ju tvungen att bryta benet såklart. Ortopeden som jag var hos sa att jag ska ha gips i 1 månad, men tar det längre tid innan jag kan börja med t.ex jumping jacks och såndär träningar som man anstränger fötterna mycket på? Jag skulle gärna vilja ha lite tid på mig att kanske ta några pauser i den träningen, men är rädd att jag inte kommer hinna det isåfall! Jag hade kunnat bryta ankelknölen men som tur var så bröt jag precis över. Inga senor eller nåt sånt gick sönder. Men om ni har varit med om något liknande, hur lång tid tog det innan ni kunde gå ordentligt och liksom träna igen, alltså använda foten/benet som innan det var brutet? Skulle också vara kul att få lite tips på hur man kan träna upp vaden igen så att man blir lika stark som i andra benet igen! Vill gärna börja med den träningen igen utan att riskera att bryta benet igen.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

rawwr
Visningsbild
F 28 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
2

Svar till Molly7777 [Gå till post]:
Du kanske borde ställa denna fråga till din läkare och sjukgymnast istället?

http://vet.hut.nu/?id=8

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
0

Svar till Molly7777 [Gå till post]:
Vad sa läkarn?

flizan

Eriic
Visningsbild
P 34 Landskrona Kändis 100 inlägg
-3

Svar till Molly7777 [Gå till post]:
Bryt upp gipset själv, känns det bra så är det bra! Läkare styrs bara av försäkringar o regler o skit ändå

"Är sanningen obekväm - ljug!" - Platon 428-348 f.kr.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till Eriic [Gå till post]:
Du ger så bra tips du.

Even boys have something to say if you listen long enough

Myssen
Visningsbild
P 30 Bromma Hjälte 5 291 inlägg
0
Svar till Eriic [Gå till post]:
Nja, det är inte optimalt.Svar till Molly7777 [Gå till post]:
Om det bara var en flisa som behövde skruvas på plats så borde det inte vara några större problem att börja med hård belastning inom 4-6 veckor.

Se till att du pratar med läkaren när du tar av gipset, lugnt och sansat. Du vill inte låta som en idiot som bara "MÅSTE TRÄNA NU, SKITER I VAD DU SÄGER YO", eventuellt har jag gjort det en gång. Beskriv lugnt och fint vad du vill göra, vilka vikter det involverar och när läkaren tror det är realistiskt att det går bra.

Det du vill göra är att få en remiss till en sjukgymnast, det är människorna som kan återhämtning. Läkare, speciellt ortopeder är otroligt värdelösa när det gäller rehabilitering. Får du en remiss så är det gratis att gå till sjukgymnasten, annars får du betala lite så världen går inte under om du inte får en remiss.

Risken är väldigt stor att ditt ben kommer kännas "fel" när du tar av gipset, ingenting har rört sig i benet på en månad och det märks när du helt plötsligt får röra det igen. Var jävligt noga med att följa eventuella instruktioner du får att stretcha eller massera benet från dag 1.

Och när du kommer hem och börjar använda benet så märker du vad som går och inte går att göra, ta det lugnt bara.


"Boo-fucking-hoo. Tänker inte tycka synd om dig, din lilla elaking." (ಥ﹏ಥ)


Forum » Mellan Himmel och Jord » Läktid för brutet ben?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons