Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Pojkvännens katt bråkar med min kattunge!

Skapad av Lindsdalssons, 2018-10-23 11:00 i Mellan Himmel och Jord

883
2 inlägg
0 poäng
Lindsdalssons
Visningsbild
F 25 Stammis 4 inlägg
0
Hej!
Jag har en han kattunge (bondkatt) som är snart 1 år och han är den tamaste och snällaste katten någonsin, väldigt nyfiken också. Nu är det så att min pojkvän har en honkatt(4år, norsk skogskatt blandras) som är raka motsatsen till min lilla grabb, hon gillar inte när andra rör eller tar på henne, så fort någon gör det så backar hon undan, rivs eller bits. Min pojkvän är den enda som får röra henne och väldigt många gånger så bits och rivs hon att han nästan har djupsår.
Vi har försökt få dem att träffas utan att alls läsa om vad man ska göra och hantera sådana situationer. Första gången så fick pojkvännen och hans katt sova över hos mig och det gick inte så bra som vi hade förväntat oss, hans katt var väldigt aggressiv mot min grabb och ville nästan bara klösa och rivas. Min lilla grabb vart förstås rädd men återhämtade sig snabbt och följde alltid efter min pojkväns katt, alltid så nyfiken och snäll. Det hela slutade med att vi fick sova i olika rum med våra katter.

Nu är vi här igen för den tredje försöket och jag kan säga att det är betydligt värre denna gång, min pojkväns katt jagar min och helt enkelt bara försöker attackera min grabb, jag blir bara ledsen och arg eftersom min pojkvän säger att dem måste få hålla på sådär, (dom). Det är hans katt som håller på attackerar, min grabb försvarar inte ens sig själv, han är så himla snäll att varje gång det händer så går han försiktigt efter henne igen som om ingenting har hänt.
Min pojkvän säger såklart nej, sluta men hon djävulskatten vägrar lyssna och han måste nästa slita bort henne från min grabb, även när han har gjort det så går hon mot attack på honom eller mig.
Jag vill använda blomsprutan på henne när hon bestämmer sig för att attackera,(helst innan) men min pojkvän är emot det. Det är egentligen min pojkväns katt som är problemet.

Jag vill verkligen att detta ska funka men jag känner mig hjälplös och jag vill inte utsätta min katt för någon fara.

Tycker ni att det är okej att använda blomspruta? Hur hade ni hanterat denna situation?

Tack för svar!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P 26 Modereringsansvarig 3 826 inlägg
0
Vi har försökt få dem att träffas utan att alls läsa om vad man ska göra och hantera sådana situationer
Du verkar redan veta hur du ska börja för att komma vidare med det här, så vad är det du vill få ut med tråden? Det finns massor med information tillgänglig om vad man bör och inte bör göra när man introducerar två katter och det är inte svårt att hitta.
Visa spoiler
Tipsen verkar i regel vara att först introducera dem via lukt och sedan visuellt. Du mer eller mindre introducerar lite i taget så att det blir en mindre tröskel att ta sig över. Det hela är en process som kräver lite tid och tålamod och man kan inte bara kasta in två katter i en lägenhet och förvänta sig att det hela snyggt löser sig självt.

Är katten ett år gammal är den för övrigt inte längre en kattunge. Det är en ung vuxenkatt, som förmodligen är könsmogen och bör börja närma sig sin fullvuxna storlek. Katter är väldigt territoriella, så att det uppstår konflikter är inte konstigt.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Mellan Himmel och Jord » Pojkvännens katt bråkar med min kattunge! 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons