Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vad ska jag göra?

Skapad av Anchezz, 2017-02-16 15:34 i Mellan Himmel och Jord

925
3 inlägg
0 poäng
Anchezz
Visningsbild
F Norrköping Veteran 376 inlägg
0
Det är såhär att min allra, allra bästa vän har en del problem. Hemma blev hon misshandlad av både sin mamma och pappa - vilket jag inte visste om förrän för en vecka sedan. Därav ringde hon till soc för att få en jourfamilj. Tydligen har hon haft fyra olika familjer och hon har hatat alla, även den hon bor hos nu p.g.a. jourmamman inte bryr sig om henne och låser ut henne o.s.v.

För att slippa vara där så rymmer hon och är ute hela dagarna, det har också hänt att hon har sovit ute för att slippa vara där. Soc låter inte henne byta familj en gång till utan det är planerat att hon ska bo där i ett år nu. Jag, som nyss har fått reda på allt detta, vill verkligen hjälpa henne så mycket det går. Jag vill inte att hon ska sova ute eller dricka sig full..Jag har erbjudit henne att sova här men min mamma sa att det endast var för en natt eftersom att hon "inte vill bli inblandad".

Min kompis har själv pratat med soc och bett dem ta hand om henne istället för familjen men istället ringer de polisen som kommer och tar henne och skjutsar hem henne till jourfamiljen.

Om hon fortsätter rymma kommer soc att omhänderta henne till ett psykhem typ så jag vill verkligen hjälpa henne att göra rätt val att bara vara hos jourfamiljen. Men hur ska jag göra? Borde jag som alla andra egentligen vara på soc sida?

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

quadrapop
Visningsbild
F 20 Stammis 11 inlägg
0
Vad är syftet med jourhemsplaceringen? Är det att hon ska kunna flytta tillbaka till sin biologiska familj eller hitta ett familjehem? Jourhem är enbart tillfälligt, och såvida det inte finns några "större" problem är det svårt att byta, eftersom det enbart är tillfälligt. Däremot går det att på olika sätt påskynda processen så att syftet med jourhemsplaceringen kommer "snabbare".

Däremot, om familjen är såpass illa som din vän hävdar, är det bästa för henne att istället för att rymma och ha sig föra en mogen konversation med sin handläggare på soc med välgrundade argument till varför hon inte vill/bör bo kvar hos jourhemmet och be om att få flyttas eller hitta en alternativ lösning. De är förmodligen inte medvetna om situationen, och ser bara att din vän rymmer utan anledning och förstår inte alls vad som händer. Därav misstänker de psykiska problem och vill lägga in henne. Om hon däremot, på ett lugnt och sansat sätt kan berätta och förklara exakt vad som får henne att inte trivas, och sedan förklara att det är anledningen till hennes beteende kommer de förmodligen se annorlunda på saken.

Socialen kan inte "ta hand om henne" istället för familjen, eftersom de har sitt privatliv osv. Som jourhem har man öppnat sitt hem och familj för ett barn/ungdom och ger sin fritid åt personen. På socialtjänsten går man hem och har ett helt annat liv utanför kontoret. Så, tyvärr fungerar det inte så.

Ingen status

Anchezz
Visningsbild
F Norrköping Veteran 376 inlägg
Trådskapare
0
Planen är enligt soc att hon ska få bo kvar där i ett år tills hon kommer till ett familjehem. Hon kommer aldrig få flytta tillbaka till sin biologiska familj eftersom att hennes föräldrar slog henne. Det pågår även en polisutredning angående det.

Jag vet inte detta 100%, men om man ska lyssna på vad hon säger så har hon redan försökt att prata med soc lugnt och sansat men eftersom att detta är hennes femte jourfamilj låter de inte henne byta igen även om den nuvarande familjen låser ut henne om kvällarna o.s.v.

Just nu är det för övrigt LVU som gäller och därför bestämmer varken jourhemmet eller den biologiska familjen över henne längre. Om polisen och socialen nu har ansvaret för henne så gör de ett dåligt jobb då de inte ens kan hjälpa henne hen till jourfamiljen bl.a.

Ingen status


Forum » Mellan Himmel och Jord » Vad ska jag göra? 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons