Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Rädd för bly

Skapad av Fritjof, 2019-03-29 23:08 i Mellan Himmel och Jord

2 288
3 inlägg
2 poäng
Fritjof
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
Goddagens

Jag har under i princip hela livet plågats av tvångstankar, oftast relaterat till hygien. Detta har numera vandrat över till en onormal rädsla för just bly. När jag var yngre (allt från 1 till 8 år sedan) höll jag på med luftgevärsskytte både hemma och i skytteklubb, och genom detta har jag alltså haft bly i form av ammunition och även använda skyttetavlor förvarade hemma. Nu i efterhand är jag otroligt paranoid över detta och vågar inte röra någonting som varit i närheten av dom ställena där jag har förvarat detta samt är jag rädd för ställen där jag kan ha tagit efter att ha hållit på med bly, samt för damm då jag tror att det kan innehålla bly. Är även rädd för att vara på vissa ställen på tomten där jag brukade skjuta som yngre, då det är blyskott kvar i marken. Är inte rädd för min egen säkerhet utan för det faktum att bly är jätteskadligt för barn och gravida och rädslan ligger i att sprida eventuellt blydamm till dessa. Har nyligen kontaktat kemikalieinspektionen för att stilla min ångest, även psykolog. Hur starkt rädsla för sånt här är rimligt att ha? I nuläget vågar jag inte umgås med någon som jag vet har yngre syskon eller dylikt just av denna anledning. Börjar bli jävligt trött på detta.

Mycket text, men tackar på förhand

Mvh Fredrik

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
1
Det känns som att saker gått till en lite halvextrem nivå när du är rädd för ställen det förvarats tavlor på som man skjutit hål i med luftgevär.

Bly är inte hälsosamt och man ska definitivt inte äta det. Har man hanterat bly är det en jättebra idé att tvätta händerna osv, men jag skulle inte vara rädd för att umgås med folk som har syskon för att du varit på en plats där det tidigare förvarats tavlor som använts till prickskytte. Tvätta rent om det ligger synliga spår kvar, men sen får man försöka gå vidare.

Even boys have something to say if you listen long enough

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
1

Svar till Fritjof [Gå till post]:
En rädsla som är så pass stark att den begränsar vad du kan göra är knappast rimlig eftersom den antagligen gör att du mår sämre. Det här är definitivt något en psykolog kan hjälpa dig med.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag


Forum » Mellan Himmel och Jord » Rädd för bly

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons