Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Säga nej till jobb p.g.a. covid19?

Skapad av Milary, 2020-05-29 15:13 i Skola & Jobb

4 522
5 inlägg
5 poäng
Milary
Visningsbild
F 23 Legend 23 inlägg
0
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har planerat att sommarjobba i 8 veckor på ett äldreboende sedan 6 mån tillbaka. Och nu har det kommit fram att det är flera av de som bor där på avdelningen jag ska jobba på som är smittade med coronaviruset.
Min mamma och pappa är i riskzonen på flera punkter, och jag bor fortfarande hemma (fyller snart 20) eftersom jag pluggar.
Varken min mamma eller pappa vill att jag ska jobba där i sommar, och jag blir orolig, eftersom jag inte vill att de ska bli smittade via mig.
Jag vet att de lika gärna kan bli smittade ute när de träffar andra men de är så försiktiga med allt de gör så det är nog inte så stor chans.
Min farmor är snart 90 och pappa är den som handlar och fixar om hennes hus eftersom hon inte orkar det själv så jag är även rädd att hon ska smittas för jag är inte säker på att hon skulle överleva om hon får det.

Är det ens ok att tänka tanken på att ringa och säga att jag inte kan jobba där i sommar om jag sagt sen 6 månader att jag kan jobba där? Jag har inte skrivit på något avtal och inte fått mitt schema eller någonting än, och jag skulle börja om ca 3 veckor. Vad ska jag göra?
Ska jag jobba ändå eller ringa och säga nej? Får man säga nej?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

MikeHardy
Visningsbild
P 34 Nyköping Hjälte 739 inlägg
1
Har du inte skrivit på något så har du rent krasst inte fått jobbet ännu. Så just nu har du en chans till jobb, du kan tacka nej om du inte tycker det är säkert :)
Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
1
Tycker absolut man kan höra av sig och säga nej till jobbet med tanke på omständigheterna. Men gör det så fort som möjligt så de har tid att hitta en ersättare.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

he20ab
Visningsbild
33 Hjälte 17 inlägg
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Håller med

Jag acceptera Hamsterpaj regler på en gång

Milary
Visningsbild
F 23 Legend 23 inlägg
Trådskapare
3
Ville bara säga att jag skrev till min chef, och hon svarade med bästa tänkbara. Hon skrev att det var lugnt och att hon förstod, eftersom viruset är lurigt. Bästa svaret!

Forum » Livet » Skola & Jobb » Säga nej till jobb p.g.a. covid19?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons