Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Sömnpiller döda.

Skapad av LittleSparrow, 2013-10-21 11:32 i Alkohol, tobak & droger

13 013
6 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
LittleSparrow
Visningsbild
P 27 Hjälte 300 inlägg
0
Nu har jag en jättestor fråga till er, den kan vara omöjlig att svara på men om någon "vet" eller bara tror får ni gärna svara. Tråden kan vara felplacerad.

Jag har en vän som nu för ca 1 månad sen tog livet av sig. Hon svalde massa piller, hur många vet jag inte. Hon tog Circadin för hon hade svårt att sova och använde dom för att begå självmord. Eftersom allt är en jävla sekretess fråga undrar jag nu: Om hon tog, vi säger 40piller hur lång tid tog det innan hon dog? Ung när kan hon ha somnat? Hade hon ont? Jag vet att dessa frågor kan vara helt omöjliga att svara på... men jag vill bara veta, för ingen kan säga någonting... Min psykolog kan inte säga Pga sekretess... Hennes familj vill jag inte störa eftersom de har tillräckligt med saker att tänka på... Jag har bara tusen frågor... och ingen kan svara mig... :(

Guuuuurl...?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Alster
Visningsbild
P 28 Uppsala Hjälte 2 292 inlägg
0

Svar till LittleSparrow [Gå till post]:
Beklagar till att börja med.

Googlat lite, och enligt vad jag hittat är melatonin (den aktiva substansen i circadin) svårt att överdosera till en livsfarlig gräns. Hittade "knappast troligt att man dör". Även Jerker Hetta, professor vid institutionen för neurobiologi vid Karolinska institutet säger "Det finns inte heller beskrivet några fall av skadliga effekter vid överdosering". Artikeln var förvisso från 2008, men värd att hänvisa till. Jag slänger in lite länkar jag hittade här men mer är detta kom jag inte fram till.

http://www.lakemedelsvarlden.se/nyheter/melatonin-godkänt-som-sömnmedel-5914

I den här länken disskuteras självmord, så om det är väldigt känsligt kan du skippa den.
https://www.flashback.org/t1804547

http://www.eckerberg.se/be/melatonin.htm

tänk på ett pålägg

LittleSparrow
Visningsbild
P 27 Hjälte 300 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Alster [Gå till post]:
Kan hon ha tagit andra piller då? Typ huvudvärkstabletter... Asså den ända anledning till varför jag tror hon tog överdos med Circadin är för att när hon mådde som sämt sov hon över hos mig och då snackade vi om döden osv... Och då frågade hon om jag skulle ta mitt liv hur skulle jag göra, Jag svarade och frågade henne, hon svara med ÖD med Circadin.

Guuuuurl...?

Alster
Visningsbild
P 28 Uppsala Hjälte 2 292 inlägg
0

Svar till LittleSparrow [Gå till post]:
Jag är egentligen inte insatt i ämnet, det är bättre att någon som kan sådant här ger dig svar. Det jag skrev fick jag fram av en snabb googling. Lycka till i alla fall.

tänk på ett pålägg

calemero
Visningsbild
P 34 Sundsvall Hjälte 163 inlägg
0

Svar till LittleSparrow [Gå till post]:
Jag kan säga att med största sannolikhet har circadin inget med hennes dödsfall att göra. Det finns fallrapporter på intag av mer än 150 gånger högsta rekommenderad dos utan större biverkningar.
Receptfria huvudvärkstabletter kan vara dödliga, för tabletter med paracetamol krävs det runt 2-3 förpackningar. Men det tar upp till en vecka från intag tills man avlider, och det blir ingen trevlig vecka :/ Dessutom är det tämligen enkelt att ganska lång tid efter intagandes av tabletterna att häva dess effekt.


Ingen status

blaargh
Visningsbild
F Hjälte 106 inlägg
0
Svar till LittleSparrow [Gå till post]:
Jag kan inte säga någonting exakt. En vän till mig tog en överdos av en blandning av piller(bl.a. sömnpiller), hon svimmade bara av och säger att hon inte kommer ihåg någonting av själva händelsen.
Hon hittades i tid tack och lov, så hon klarade sig. Tack vare att hon hade ätit pillerna hon tog så pass länge hade hon så hög tolerans, annars hade hon dött nästan direkt.


Forum » Samhälle & vetenskap » Alkohol, tobak & droger » Sömnpiller döda.

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons