Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Bevis för förintelsen

Skapad av vintologi, 2018-02-20 23:56 i Samhälle & vetenskap

6 629
19 inlägg
-6 poäng
vintologi
Visningsbild
Legend 81 inlägg
-1
Har nyss lagt tid på att gräva lite i detta, verkar som den allmänt accepterade versionen av historien är den som stämmer och att förintelseförnekande nazister har fel.

https://www.hdot.org/debunking-denial/
https://youtu.be/Djw2itJU03I?t=17m
https://www.youtube.com/watch?v=ALHXmvVIMRw
https://www.quora.com/Did-the-population-of-Jews-really-increase-from-1933-to-1948-according-to-World-Almanac-How-is-this-possible-if-6-million-Jews-died-in-WWII (smr hänvisar till 'folkräkningen' 1948).

Sedan har vi alla vittnen som nazisterna avfärdar som lögnare(inte bara fångar utan även vakter och höga nazister).

Någon mer som har grävt i detta?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 34 Göteborg Hjälte 2 758 inlägg
3

Svar till vintologi [Gå till post]:
"Har nyss lagt tid på att gräva lite i detta, verkar som den allmänt accepterade versionen av historien är den som stämmer och att förintelseförnekande nazister har fel. "

No shit.

Du måste konstruera ytterligare pyloner

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
-1
Grejen med "allmänt accepterade" mer eller mindre implicerar att det är vad som kan backas upp med diverse former av bevis. Det är och ska vara väldigt svårt att argumentera mot en bevistung sida, förutsatt att du inte kan hitta fel i bevisningen. Det enda sättet att effektivt göra det på är väl att använda en argumentationsteknik som helt ignorerar/pratar förbi dem och då har du inte gjort mer än satt skygglappar på dig själv.

Nu finns det ju aldrig garantier på att den allmänt accepterade sanningen är den faktiska sanningen, men det låter som det klart mer trovärdiga alternativet. Sen kan graden av sanning i just det alternativet alltid ifrågasättas. Man ska aldrig glömma att det är vinnaren som skriver historien. Man väljer förmodligen inte att visa de mörkare sidor man själv haft, samtidigt som man gärna väljer att lyfta mörkret hos andra sidan.

Hos mig finns det inte mycket tvivel kring hemskheterna relaterade till andra världskriget, däribland utrotningen, men man ska samtidigt inte måla fienden som satan förkroppsligad. Det absolut mest läskiga i de här, eller i krig generellt är att det ofta är helt normala människor som ligger bakom besluten och handlingarna som lett oss dit de lett oss, ofta i hopp och tro att de gjort gott.

Här är några kända sista ord från Nürnbergrättegångarna och absolut, vissa verkar vara halvfanatiker, men det finns en mänsklig sida som skiner igenom i många av dem också. Jag tycker att det sätter rätt bra perspektiv på saker och ting och helt ärligt gör det allting så mycket mer skrämmande.
https://imgur.com/gallery/68eLC

Even boys have something to say if you listen long enough

vintologi
Visningsbild
Legend 81 inlägg
Trådskapare
0
Svar till godis-apa [Gå till post]:
Det finns också flera exempel på där seriösa historier har sett fel och rättat dessa.

Det finns även delade meningar om hur många judar som dog men det är frågan om ±1 miljon på sin höjd.

Det var inte att tyskarna eller ens Hitler var direkt onda utan de hade helt enkelt vanföreställningar om verkligheten, tror dock det hade slutat bättre om något av attentaten mot Hitler hade lyckats.

Förintelsen inträffade pga nazisternas vanföreställningar om judar, är bekvämare att ha en minoritet som syndabock än att sätta sig in i vad som faktiskt orsaker problemen.

Sovjet var på många sätt sämre än tredje riket, det var bara lite andra personer som dog i deras arbetsläger. Alla auktoritära ideologier är farliga, kan bli många miljoner dom dör.


Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0

Svar till vintologi [Gå till post]:
Skillnaden mellan Sovjet och Nazityskland var att i Sovjet dödades alla, oavsett hudfärg, religion, handikapp. I Nazityskland dödade man de svaga, parasiter ( judarna ) m.m. Om man vill förstå grunden till Hitlers frammarsch och tyskarnas syn på Judarna så måste man gräva djupare än att läsa allt om andra världskriget.
Börja med första världskriget. Börja med hur ca 6 miljoner Judar flydde från Sovjet och bosatte sig i Tyskland och grannländerna. Immigration och ett dåligt rykte började det hela. En vacker dag kommer det hända igen. Historia har en tendens att upprepas.Ingen status

vintologi
Visningsbild
Legend 81 inlägg
Trådskapare
-1
Anledningen till att nazister och liknande ofta förnekar förintelsen är att det är detta deras politik leder till https://www.youtube.com/watch?v=HOHthnsuhPw

Svar till Withz [Gå till post]:
Klart det kommer hända igen, tror dock det blir en annan folkgrupp som råkar illa ut nästa gång, tänker på afrikaner och andra folkgrupper som är svaga. Etnisk rensing har redan hänt i mindre skala sedan förintelsen och det är bara en tidsfråga innan det sker storskaligt(ex att typ alla i hela Afrika dödas).


Finns en del som stör sig på att judar är överrepresenterade inom media osv men jag tror de är säkra i de flesta länder, speciellt USA.
iPhone
Visningsbild
P 31 Vallentuna Hjälte 435 inlägg
-1
Hej! Det finns inga som helst tvivel på att förintelsen ägde rum. Ha en bra dag!

Jag är tydligen P26

KevinOleary
Visningsbild
Legend 6 inlägg
-1
Svar till vintologi [Gå till post]:
Att vara ung och rebellisk handlar om att förneka förintelsen och att kalla det hela en global konspiration.

Att vara vuxen handlar om att acceptera verkligheten, att acceptera att det faktiskt hände och sedan hoppas att historien upprepar sig!

vintologi
Visningsbild
Legend 81 inlägg
Trådskapare
-1
Bra video https://www.youtube.com/watch?v=ycsHUrCM9Q0
Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
1
Båda sidorna är dumma i huvudet. Båda sidorna ljuger. Förintelsen existerade, inga tvivel på det. Men hur många det var som gasades ihjäl är det lögner om. Majoriteten som dog i koncentrationsläger dog av hunger eller sjukdom. Och att tyskarna gjorde massgravar är just för att man var tvungen att antingen bränna upp alla dödsoffer alt begrava dom så inte sjukdomar bildas. Men ja, att förneka förintelsen är lika idiotiskt som att tro att 6 miljoner judar gasades ihjäl.

Ingen status

Salt
Visningsbild
P Legend 8 inlägg
-1
Svar till Withz [Gå till post]:
Jag har aldrig sett någon seriös forskare, historiker eller överlevare hävda att alla sex miljoner judar gasades ihjäl, sex miljoner är den totala dödssiffran och då ingår allt från reguljär avrättning med skjutvapen till dödsfall p.g.a. vanvård såsom brist på mat, brist på medicin m.m.

On-topic: https://www.quora.com/Is-there-physical-scientific-proof-that-Jews-were-gassed-to-death-in-Nazi-concentration-camps så har det mest populära svaret en rätt bra sammanfattning av vad det faktiskt finns klara fysiska bevis för.
Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
1

Svar till Salt [Gå till post]:
Notera "idioter". Seriösa forskare tillhör inte den gruppen. Talar om vanligt drägg som tror att majoriteten gasades ihjäl och tror att tyskarna "mördade" 6 miljoner judar.

Ingen status

Salt
Visningsbild
P Legend 8 inlägg
-1

Svar till Withz [Gå till post]:
Tja, åtminstone ungefär två miljoner judar blev ju regelrätt ihjälskjutna, det var ju de psykiska problem som uppstod bland de SS soldater som tjänstgjorde vid arkebuseringarna som gav upphov till de mobila gas-bilarna man började använda sig skåpbilar med inbyggda gas-system.

Förövrigt skulle jag klassa att låta folk man ansvarar för leva i så horribla förhållanden att de dör utav svält och behandlingsbara sjukdomar som åtminstone dråp, om man inte kan bevisa att det var rakt av avsiktligt.
Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
1

Svar till Salt [Gå till post]:
Skjutna under andra världskriget ja. Men inte enbart utav tyskarna. Skåpbilar med inbyggda gas-system? För utrotning utav judar? Aldrig hört. Syftar du på deras skåpbilar som dom "exporterade" Zyklon B med?

Jo du har en poäng, men fångar kostar pengar. Och krig likaså. Men ja, inte var det humanskt iaf.


Ingen status

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0

Svar till Withz [Gå till post]:
Såg nu. Fyfan, jävla ryssar och Einsatzgruppen. :/

Ingen status

Salt
Visningsbild
P Legend 8 inlägg
-1
Svar till Withz [Gå till post]:
Nej, jag menar Gaswagen, skåpbilar ombygda till att ha lufttäta lastutrymmen som fylldes med avgaserna från fordonet.

https://sv.wikipedia.org/wiki/GasvagnTillägg av Salt 2018-03-02 19:57

Edit: Vi verkade svara ungefär samtidigt så jag såg inte ditt andra svar förrns nu, men kanske någon annan i tråden blir nyfiken och får hjälp utav länken!

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
-1
Hah, ja jo. Visste inte ens att det var en grej. Men med tanke på hur brutala Himmler och hans psykopater var så är det inte förvånande.

Ingen status

Salt
Visningsbild
P Legend 8 inlägg
-1

Svar till Withz [Gå till post]:
Det är på något sätt betryggande att till och med SS medlemmar faktiskt hade svårt att psykologiskt hantera att behöva skjuta ihjäl obeväpnade män, kvinnor och barn.

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
-1

Svar till Salt [Gå till post]:
Nja, tror det mer handlade om att bespara ammunition och tid. Vi snackar Einsatzgruppen nu.

Ingen status


Forum » Samhälle & vetenskap » Bevis för förintelsen

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons