Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Brev från polisen, tullen angående knogjärn

Skapad av jurist1, 2018-08-19 21:05 i Juridik & Ekonomi

5 530
21 inlägg
-1 poäng
jurist1
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
Fick ett brev från polisen, tullen där det står att jag beställt ett knogjärn som fastnat i tullen. Men jag har inte beställt något knogjärn. Är det bluff eller är det någon som jävlas med mig? Kan väl inte bli dömd, få böter när jag är oskyldig? Det finns inga bevis för att jag är skyldig

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0

Svar till jurist1 [Gå till post]:
Nej det är ingen bluff. Du kan få upp till 6 månaders fängelse och böta upp till 20k. Ganska dumt att beställa vapen. Tydligen finns det bevis då dom lyckats få tag på dig. Hoppas du betar av fängelsetiden så snabbt som möjligt. Ett tips är ju att inte tappa tvålen (y)

Ingen status

bot
Visningsbild
18 Legend 61 inlägg
1
Vill du ha hjälp så ljug inte i din tråd om att du inte har beställt ett knogjärn.

Är du ostraffad sedan tidigare osv får du lite dagsböter skulle jag kunna säga rätt säkert.
Chubaka
Visningsbild
P Hjälte 627 inlägg
1

Svar till jurist1 [Gå till post]:
Om du beställt eller inte beställt är inledningvis oviktigt. Det är beställt i ditt namn, vilket är orsaken till att du fått brevet. Hurvida det är en bluff, kan du kontakta polisen på och fråga. Tyvärr lurar många människor också, med falska böter etc. Därför bör du kontrollera med polisen om de HAR sänt ut ett sådant brev.

Vidare inleds en förundersökning OM polisen och åklagare fattar misstanke om brott. Där blir du högst troligt en misstänkt och där polisen i sin utredning, utreder hurvida beställningen kommer från dig eller någon annan. Beroende på resultat kan det leda till åtal (troligen inte i ditt fall) eller att åklagaren skriver ut straff föreläggande (böter), eller att förundersökningen mot dig läggs ner.

OM du HAR beställt detta, gör inte om det! Man är inte tuff för att man har knoggärn, bara en idiot.

Sluta förfölj mig! -_-


Forum » Samhälle & vetenskap » Juridik & Ekonomi » Brev från polisen, tullen angående knogjärn

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons