Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Har jag rätt att be dom lämna lägenheten?

Skapad av Braten_wird, 2014-03-08 11:57 i Juridik & Ekonomi

2 669
5 inlägg
3 poäng
Braten_wird
Visningsbild
P 30 Hjälte 235 inlägg
0
Har en smått problematisk situation hemma: min brorsa gillar att ha hemmafester lite för mycket. Personligen är jag inte lika road av att min nattsömn förstörs, att det luktar öl och sprit och står flaskor och burkar i hela lägenheten morgonen efter, eller att hans fulla kompisar snor min frukostmat utan att ställa in det i kylen igen efter sig.

Morsan har hyreskontraktet, jag och min bror är inneboende. Morsan har sagt till min bror att han inte får ha hemmafester om han inte skärper sig.

Min fråga är: Kan jag be hans kompisar lämna lägenheten om dom blir för störiga? (Med hänvisningen till lagen om hemfridsbrott). Brorsan bjöd ju in dom, men morsan (och jag) säger att han inte får ha dom hemma. Har jag fortfarande rätt att be dom gå?

(Ja, jag ska försöka hitta annat boende ASAP.)

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Phrosen
Visningsbild
P 37 Karlstad Hjälte 7 668 inlägg
0

Svar till Braten_wird [Gå till post]:
Ja, det tror jag att du kan. Särskilt om din morsa håller med, eftersom det är hon som står på lägenheten.

Praise the sun!

envelope91
Visningsbild
P 33 Lilla Edet Hjälte 4 429 inlägg
0
Jag är inte alls säkert men det kanske är så att du i så fall måste bevisa att din mor inte heller vill ha dom där? Hon kanske inte är i lägenheten just då.

Lard is the poor man's butter.

ImThePsycho
Visningsbild
P 29 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
2
Tror snarare ett ordentligt snack med bror din är steg ett i rätt riktning... Till att börja med. Kompromissa lite? En fest i månaden kanske?

Och tror inte du hade fått så stor effekt om du hade slängt ut dom, tyvärr.

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
1
Du behöver inte ha stöd i lagen för att be någon att lämna ditt hemmet, det är väl först om du ska börja ta till våld för att avlägsna gästerna. Använda våld för det känns bara onödigt. Har de fest är det väl bara att gå dit och säga åt dem att det börjar bli sent och de får röra sig mot krogen istället. Har kompisarna lite respekt för andras hem lär de också avlägsna sig, det skulle jag gjort utan att tveka åtminstone.

Lättaste alternativet och det smidigaste är att få din bror att inse att han inte kan ha fest hos er hela tiden, prata ordentligt med honom. Är han tillräckligt gammal för att dricka är han dessutom tillräckligt gammal för att städa efter sig, så känns som att du och din mamma behöver sätta ner foten lite mer ordentligt så att han förstår.

Jag är ond!


Forum » Samhälle & vetenskap » Juridik & Ekonomi » Har jag rätt att be dom lämna lägenheten?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons