Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

är livet förutbestämt har man ansvar?

Skapad av Livetsunder, 2021-06-10 16:17 i Livsåskådningar

5 565
6 inlägg
0 poäng
Livetsunder
Visningsbild
Veteran 3 inlägg
0
Hej undrar om livet är till förutbestämt tex att det var meningen att jag skulle halka den 18 december?

Har man nåt ansvar för hur man lever sitt liv gentemot släktingar osv dvs jag ska tex inte hitta på konstiga//dumma saker för då blir andra besvikna? Man har ju inte bett om att få komma till på jorden

Finns kärlek vid första ögonkastet? Själv skulle jag svara nej för först kan det ju inte vara kärlek men det kan gå fort

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Handofcruelty
Visningsbild
P Hjälte 1 073 inlägg
0

Svar till Livetsunder [Gå till post]:
Ja livet är förutbestämt, och Ja du har ansvar ändå.

Att få komma till livet är en stor gåva, att hävda att man inte bett om att få leva låter som en dålig ursäkt att vara elak.

Kärlek vid första ögonkastet händer i enstaka fall här och var, de flesta får dejta ett tag.

Suomi_Finland

WarpX
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
0

Svar till Livetsunder [Gå till post]:
Vissa saker är förutbestämt, i det stora hela så kommer allt förmodligen att dö, allt från människor - växter - jorden i sig, våran sol och till och med alla svarta hål kommer till slut att dö. Men det betyder inte att allt är förutbestämt. Speciellt i kvantfysik är inget förutbestämt, Osäkerhetsprincipen, och Schrödingers katt experimentet är bevis på det. Människor har i princip "fri vilja" till en viss längd, Jordan Petterson pratade med sin dotter på hennes podcast lite snabbt och jag tyckte han fick ord på sak. Att ju fler val vi har ju mer fri vilja har vi att kunna välja emellan våra val. Vi förutsätter att människor har till en viss gräns fri vilja annars varför ha ett rättssystem. Kärlek vid första ögonkast är riktigt, men man kan också bygga en kärlek på längre tid med varandra.
Det här var mina tankar omkring dina frågor, jag tycker såna här frågor är riktigt kul att få tänka på, jag är ingen som vet precis hur allt är men jag tror på det jag skrev här. hörshejj :))

Livetsunder
Visningsbild
Veteran 3 inlägg
Trådskapare
0

Svar till WarpX [Gå till post]:
Ja det är förutbestämt att vi alla ska dö en gång människa alltifrån dödfödd - ca 120 år sen pallar inte kroppen mer kanske i framtiden så blir människan ännu äldre.

Jo klart rättsystemet är en viktig punkt men varför fallerar det då för vissa att om du tex snor en killes tjej så blir det alltifrån en sur blick till ett tortyrmord och allt däremellan?

Vad gick fel när personen sköt dig gick den alltid på impulsivhandling/hat?

Om jag är 14 år och röker så gör jag mina närstående arga, ledsna och besvikna troligen men vadå mitt liv kanske gillar att röka ska jag då rätta mig efter andras åsikter som egen individ?Livetsunder
Visningsbild
Veteran 3 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Handofcruelty [Gå till post]:
En gåva är ju frivillig att ge och ta emot livet slängs på en.

Om jag inte vill ha livet men har vänner och anhöriga kvar har jag då rätt att avsluta det alternativt slita på det eller inte anstränga mig för att lyckas i livet?

Måste jag födas till att hjälpa andra och göra nånting bra med mitt liv typ som att betala nåt slags tacksamhetslån?

zombiegirl
Visningsbild
F 27 Veteran 1 inlägg
0
Nej det behöver det väl inte vara?

Ingen status


Forum » Samhälle & vetenskap » Livsåskådningar » är livet förutbestämt har man ansvar?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons