Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Benhinneinflammation, göteborgsvarvet?

Skapad av juliasanders, 2017-12-08 19:21 i Naturvetenskap

7 203
4 inlägg
0 poäng
juliasanders
Visningsbild
Legend 66 inlägg
0
Hej på er!
Det är så att för en vecka sedan började jag träna för Göteborgsvarvet, hade då inte sprungit på över 1 år , men tränat mycket kondition mha cykel. Jag överpronerar och jag gick ut hårt och sprang ca 1h varje gång, kanske sprungit 4 gånger totalt då i olika tempo, men väldigt lätt jogging tempo den mesta tiden.

Igår kände jag smärta i skenbenet, men fortsatt springa och tänkte att det går över. Läste sen att det med 100% sannolikhet är benhininflammation.

Jag vilar nu från löpningen 100% tills det är över med det onda, och tränar alternativ träning som cykling och styrka då. MEN, min fråga är till er; det kan ju ta upp till 3 månader innan jag över hvuud taget kommer kunna springa igen!! Och då är vi inne i Mars månad, och när man vilat länge ska man trappa upp mkt försiktigt, räcker detta nu till Göteborgsvarvet som är den 19 Maj? Kommer jag klara av att springa det om jag sköter mig från o med nu?

Mvh Julia!!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
33 Göteborg Administratör 2 472 inlägg Online
0

Svar till juliasanders [Gå till post]:
Vi är inga idrottsläkare och kan omöjligt svara på din fråga eller ställa en diagnos. Men du bör ju inte springa så länge det gör ont i alla fall!
Annars kan jag bara föreslå att du bokar tid på vc för det.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Roald
Visningsbild
P 34 Eskilstuna Hjälte 2 292 inlägg
0
Svar till juliasanders [Gå till post]:
Benhinneinflammation suger. Jag drogs själv med det i säkert ett år, från och till, på grund av att jag i egenskap av gymnast inte hade tålamod nog att hålla mig borta från satsbrädan tillräckligt länge.

Alternativa träningsformer är definitivt ditt bästa val under läkningstiden. Resultatet kan förstås bli att konditionen hänger med men att musklerna (kanske framför allt underbenen) inte är så förtjusta i belastningen. Jag skulle därför föreslå att du under läkningstiden ser till att läsa på lite om olika löptekniker. Efter att jag började springa på framfötterna och modifierade steglängden (kortare steg mer frekvent, 3 steg per sekund) hade jag inga som helst problem med benhinnorna.
Ett ställe att börja på kan vara följande: http://idrottsskadeexperten.se/idrottsskador-allmant/framfotslopning-vs-bakfotslopning-skaderisker/

Ta det försiktigt, ha tålamod, och lycka till!


Tillägg av Roald 2017-12-12 19:14

Also, en tid hos sjukgymnast är nog ingen dum idé.

Yo momma so fat, she broke the family tree.

Anchezz
Visningsbild
F 21 Norrköping Kändis 376 inlägg
0
Fick benhinneinflammation när jag körde fotboll och det min sjukgymnast sa var att jag endast fick träna om jag orkade och inte fick ont, för då blir det bara värre. Kinesiotejp hjälper!!

Ingen status


Forum » Samhälle & vetenskap » Naturvetenskap » Benhinneinflammation, göteborgsvarvet? 

Ansvariga ordningsvakter: Toast

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons