Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Göteborgsvarvet och stockholm mara som "oträn

Skapad av juliasanders, fredag 1/12 21:22 i Naturvetenskap

670
6 inlägg
0 poäng
juliasanders
Visningsbild
Stammis 66 inlägg
0
Hej!
Jag har sedan 1,5 år tillbaks tränat väldigt mycket kondition, mycket spinning, men även mkt bål och styrka.

Jag sprang en del för ett år sen, men la sedan av p.ga jag tyckte det var tråkigt i guess.
Nu har jag börjat tycka om löpningen igen och sprang för första gången idag på 1 år ungefär, det kändes bra som tusan! Sprang 10km. Men, jag vill springa Göteborgsvarvet den 19 Maj samt Stockholm marathon 2 Juni. Är jag helt dum i huvet eller skulle det gå under förutsättningarna att jag tränar och äter helt rätt( har en polar klocka som lagt upp ett individuellt träningsschema med löpningen till mig) samt att jag inte tar ut mig på något av loppen, dvs att jag småjoggar hela rundan. Skulle detta gå med tanke på min löpningshistorik som bara är 7 månader då?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Inte
Visningsbild
Stammis 169 inlägg
0


Ja de borde inte vara några som helst problem om du förbereder dig du med löpning.
Viktigast med långa lopp är inte konditionen utan att kroppen är van vid att springa. Dvs du kan ge dig ut och jogga 20 km lugnt på säg helgen utan att ta ut dig bara för att få kroppen att vänja sig vid att springa länge. Bättre att springa säg 6 dagar i veckan och inte ta ut dig på några av dom än att säg springa 3 gånger i veckan där du går fullt ut.


Guud
Visningsbild
10 Göteborg Hjälte 2 034 inlägg Online
0

Svar till juliasanders [Gå till post]:
Ett halvmara bör du klara utan problem oavsett hur mycket du tränar så länge grundkonditionen finns, de flesta med bra grund fixar det!
Däremot 42km kräver nog en hel del arbete före, du bör ha testat på att springa nära hela distansen innan till exempel för att veta hur du ska lyckas ha kraft att slutföra loppet.

Don't get caught with the beard in the letterbox!

juliasanders
Visningsbild
Stammis 66 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Inte [Gå till post]:
21 km springer man ju inte i vanliga fall, för man tar ut sig för mkt då. Det längsta blir kanske 15 km beroende på hur snabb jag blir. Har bra grundkondition från annan träning, men inte från löpning då, vet ej hur lång tid det tar, men det är 7 mån kvar tills Stockholm marathon iaf.

juliasanders
Visningsbild
Stammis 66 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Om man ser Göteborgsvarvet som en uppladdning för Stockholm marathon? Att man helt enkelt inte tar ut sig eller gör sitt bästa på varken Göteborgsvarvet eller Stockholm marathon, då borde det ju gå?


Inte
Visningsbild
Stammis 169 inlägg
0


Då får du springa långsammare alternativt ta någon paus? Poängen är ju att få längden och tiden i kroppen dvs uthållighet.

Forum » Samhälle & vetenskap » Naturvetenskap » Göteborgsvarvet och stockholm mara som "oträn

Ansvariga ordningsvakter: MidnattMannen Toast

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons