Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Sammanfattning om syrien?

Skapad av Vera, 2013-09-09 23:56 i Politik

2 871
5 inlägg
-1 poäng
Vera
Visningsbild
F 29 Kändis 34 inlägg
-2
Kan någon snabbt och enkelt sammanfatta Syrien? Jag har sjukt svårt att hänga med och förstå allt. Om jag bara hade en enkel basic grund så skulle allt bli enklare. Tack!

<3 ;*

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Alster
Visningsbild
P 24 Uppsala Hjälte 2 292 inlägg
0
Svar till Vera [Gå till post]:
Stat i Mellanöstern; 185 180 km2, 22,5 miljoner invånare (2012). Syrien gränsar i norr till Turkiet, i öster till Irak, i söder till Jordanien och i sydväst till Israel och Libanon samt har kust mot Medelhavet i väster. Golanbergen i sydväst ockuperas sedan 1967 av Israel. Huvudstad är Damaskus (1,7 miljoner invånare, 2010).


Tillägg av Alster 2013-09-10 00:54

Du behöver inte tacka, det är kopierat från nationalencyklopedin

tänk på ett pålägg

Ultrafisk
Visningsbild
P 27 Linköping Hjälte 7 471 inlägg
1

Svar till Vera [Gå till post]:
Landets ledning, som är rätt elak, slåss mot ett gäng rebeller, en massa randoms med olika mål (en del av dem verkar vara rätt elaka dem med). Någon gasade ihjäl lite civila, omvärlden tyckte det var hemskt. Lite drygt 100 000 ihjälskjutna eller på andra vis dödade av kriget är lugnt. Vi kanske ska avfyra lite missiler, men först måste vi rösta lite om det. Ryssland verkar inte ha bestämmt sig för om det ska bli ett nytt kallt krig, ett tredje världskrig eller om man kanske bör bomba Syrien trots allt. Ska bli intressant att se vad som händer.

Det finns inget mer älskvärt än Moldavien | http://www.youtube.com/watch?v=fgRbURC5Sr4

Draugadrott
Visningsbild
P Karlskrona Legend 39 inlägg
0

Svar till Vera [Gå till post]:
Det blir lite grundläggande :)

Syrien var för inte så länge sedan ett fattigt land men har genom oljeexport m.m blivit en allt rikare och mer utvecklad stat.
Israel som ligger granne med Syrien och har ockuperat delar av landet.
Då Syrien är rikt på naturtillgångar vill Israel ha större delar av Syrien.
Israel kontaktar då sin kompis USA som stödjer en gerilla i landet med vapen m.m.
Eftersom Israel vill vara the big boss i mellanöstern så är det sista de vill se ett starkt Syrien.
Ryssland som inte gillar USA så värst mycket ställer sig då på Syriens sida.
Vad folk nu pratar om är ifall USA, som nu har flyttat ner massa örlogsfartyg beväpnade med kryssningsrobotar till området attackerar Syrien så kommer Ryssland (och kanske Kina) att försvara Syrien.
Om det blir krig mellan Ryssland och USA så kommer det indirekt att drabba stora delar av världen. Mycket olja kommer ju från mellanöstern och är det krig blir det svårare för tankfartyg att köra olja världen runt eftersom det kommer krylla med militärfartyg överallt.
Att det blir krig mellan Ryssland och USA som nationer är i dagsläget relativt osannolikt, troligtvis kommer det bli som i t.ex Vietnamkriget där de står på varsin sida i konflikten och krigar mot varandra på syrisk mark.
Hoppas det gav lite klarhet :)

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0
Svar till Vera [Gå till post]:
Ja, vad finns det att säga.
I Syrien så är det okej att skjuta ihjäl folk, men bara för att Gud vill det. I Syrien så gasar regeringstrupper ihjäl civilbefolkade städer, osv.
I Syrien så rättfärdigas allt du gör genom att du säger "Allahu Akbar" före och efter din gärning, då är det OK, vad du än gjort!

Inte direkt någon semesterort att rekommendera det där inte.


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Sammanfattning om syrien?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons