Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Var fjärde svensk kvinna kommer att våldtas

Skapad av Stolt-Svensk, 2013-02-04 01:16 i Politik

7 159
42 inlägg
29 poäng
Stolt-Svensk
Visningsbild
Hjälte 298 inlägg
-8
Visa spoiler
Visserligen så togs detta upp sent på förra året, men är värt att nämna igen :)


Myndigheten Brottsförebyggande rådet släppte under förra året en rapport om självrapporterad utsatthet för brott. Bland annat framkommer att en svensk kvinna löper över 30 procents risk att våldtas minst en gång under sitt liv, med dagens våldtäktsstatistik:

I Brottsförebyggande rådets (BRÅ) senaste rapport ”Utsatthet för brott år 2011” har drygt 13 000 personer svarat på frågor kring huruvida de blev utsatta för brott under det gångna året
.

I rapporten framkommer det att ”det skattade antalet våldtäkter i befolkningen uppgår till drygt 29 000 händelser under 2011″, varav de allra flesta offer är kvinnor. Det innebär att för varje givet år är risken för en kvinna i åldern 16 till 79 år att bli våldtagen 4 på 1000.

Men om man ser till risken att bli våldtagen minst en gång under sitt liv, kommer så mycket som 1 av 3 kvinnor att våldtas minst en gång från det att hon fyllt 16 till att hon är 79 år.

Läs sidan 22
http://www.bra.se/download/18.22a7170813a0d141d2180005382/2012_NTU_2011_Kap_3_Utsatthet_2012.pdf

*Tror Ni på detta att detta kommer att ske?
* Vad beror våldtäkterna exakt på?
* Ni som är feminister, hur se ni på detta (i.o.m ni är så emot våld mot kvinnor)?
* Vad kan feminister göra åt saken?
* Fler synpunkter?

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

gaminggirl
Visningsbild
F 38 Lund Hjälte 8 084 inlägg
0
Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
Det finns inget som ljuger så bra som statistik, så nej jag tror inte att var tredje kvinna blir våldtagen någon gång under sin livstid.

Något jag gärna skulle se för att minska brott i allmänhet är mer poliser på gatorna som patrullerar, träffar folket och allmänt känner av stämningen i sitt område. Det borde även minska våldtäkterna då, genom att det är större risk att åka dit.

Den andra formen av våldtäkt är svårare att lösa, när man träffas på en fest och blir antingen full eller drogad och sedan våldtagen. Där gäller det väl helt enkelt att se till att gå ut i grupp så att gruppen håller koll på varandra...

Tyvärr så är det svårt att skala upp resultaten från 13000 svar till 9000000 människor, det är rätt stora felmarginaler i resultaten...

En fråga, var kommer siffran med att 1/3 av alla kvinnor kommer våldtas någon gång i livet? Hittar den inte i rapporten...

Ingen status

Syndafloden
Visningsbild
P 32 Karlstad Hjälte 10 705 inlägg
26
Du gör ett gott jobb tycker jag. Infokrigaren nummer ett som kämpar för den svenska genpoolens integritet och fortlevnad mot de mörka, exotiska bestarna från annorstädes.


Statistiken är inte fel* men för guds skull i helvete kan du sluta tramsa runt med låtsasnazistpropaganda och insinuera att invandrare är djävulen som kommer hit för att förstöra och våldta?

Många kvinnor våldtas, många män våldtar, många män har en äcklig syn på kvinnor och sex och vad som är ett medgivande.

DÄR har du problemet med våldtäkter, det förekommer hos alla grupper i Sverige och är inte invandrarnas fel.

Begreppet du söker är våldtäktskultur och det finns ltie överallt.

Om du SERIÖST är intresserad av kvinnors rätt, skydd och välmående (vilket du så fan heller är, du försöker bara fylla någon slags rasistkvot för att svartmåla vissa typer av invandrare) så kan du börja med att läsa om begreppet våldtäktskultur. Förslagsvis typ här: http://www.genusfolket.se/kultur/no-sympathy-with-whores-vad-ar-en-valdtaktskultur/ .


Tack och hej.* "inte fel" som i "liknande statistik förekommer i andra länder och undersökningar")

HEH, TIME FOR A BIT OF A ROUGH AND TUMBLE

Steampirate
Visningsbild
P 36 Bromma Kapten 1 046 inlägg
0
Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:

1. Det här står i sammanfattningen i början av dokumentet:

"Hur många gånger man utsätts för brott under ett år är också mycket ojämnt fördelat i befolkningen. Medan majoriteten av dem som utsätts för brott uppger att det skedde vid ett enstaka tillfälle, rapporterar en liten del av befolkningen hög upprepad utsatthet. När det gäller utsatthet för misshandel, hot, sexualbrott, personrån, bedrägeri och trakasserier under 2011 var det 2 procent av befolkningen som utsattes för över hälften av händelserna"
- Sammanfattning, sid 8, samma rapport du länkade.


För att förtydliga: En stor del av de som utsatts för för sexualbrott är samma personer. Vilket är väldigt tragiskt eftersom de får lida nåt otroligt mycket mer än andra, men deras svar höjer upp statistiken av våldtäckt per capita, vilket det inte hjälper någon att misstolka som att var fjärde kvinna i Sverige kommer att våldtas.


2. På sid 21 i samma undersökning:

"Av de tillfrågade uppger 0,7 procent att de utsattes för sexualbrott under 2011, vilket motsvarar ungefär 52 000 personer i befolkningen (16–79 år). Andelen utsatta för sexualbrott har varit relativt stabil över de sju mättillfällena (se tabell B i bilaga 1). Precis som för hot och misshandel har de flesta personer utsatts för ett enstaka sexualbrott under 2011, även om det finns en mindre grupp som är upprepat utsatt."
-Sexualbrott, sid 21.

Dvs, det är helt enkelt omöjligt att var fjärde kvinna kan bli våldtagen när det är 0,7% av befolkningen blir utsatt för sexualbrott, samt att det har varit en relativt stabil siffra under sju mättillfällen (som jag antar att de räknar som en gång per år, men rätta mig gärna om jag har fel), vilket då visar att det inte är en tillfällighet.

http://seriouslyforreal.com/seriously-for-real/99-life-hacks-that-could-make-your-life-easier/,

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
5
Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
Att 1/3 av den kvinliga befolkningen skulle utsättas för sexualbrott under deras livstid går inte att utläsa ur rapporten. Enda sättet jag kan se att man får de sifforna är om man aderat procentsatserna, vilket så klart är helt retaderat.

För att få fram det rätta svaret så måste man få fram hur stor andel av den icke-våldtagna befolkningen som blivit våldtagen för första gången, fördela den åldersmässigt, multiplicera befolkningen med andelen icke-våldtagna för varje åldersgrupp och sedan få ut en andel med befolkningen i helhet. Och då utgår vi från att risken mellan åldersgrupperna är konstant över tid (ekvationen blir väldigt mer komplicerad om vi inte gör det, och vi behöver också då en betydligt större statistiskt underlag).
Därtill får vi bara veta hur stor andel av befolkningen som utsatts för brott. Det är rimligt att anta att det finns folk som utsätts för sexualbrott vid upprepade tillfällen, vilket betyder att någon uträkning från denna statistik ger högre resultat än vad som finns i verkligheten.

Vi kan räkna på statistiken som anges för utsatthet för sexualbrott som exempel, där vi utgår från att prmisserna ovan gäller. Om vi antar att vi har 1000 svenskar totalt som så får vi fram att drygt 939.5 av dessa inte skulle uttsättas för sexualbrott under deras livstid. Detta betyder att bara 6% skulle utsättas för sexualbrott under deras livstid.

Men nu räknar vi med både män och kvinnor, säger du kanske. Men även om vi antar att alla sexualbrott sker mot kvinnor (vilket ju inte är sant) så skulle detta bara betyda att lite mer än 12% av alla kvinnor kommer att utsättas för sexualbrott under deras livstid. Med tanke på att det är väldigt generösa antaganden jag gör här så förefaller det helt orimligt att man skulle kunna få fram att en tredjedel av alla kvinnor blir våldtagna under deras livstid.

Uträkningar:
Visa spoiler

Andelen som kommer att utsättas för sexualbrott under deras livstid (siffrorna kommer från figur 19):
1 - (1-0.019/4)^4(1-0.019/5)^5 (1-0.01/9)^9(1-0.005/9)^9(1-0.006/9)^9(1-0.003/9)^9 = 0.0602

Siffrorna tas från figur 19 i den givna Brå-rapporten. Jag antar att risken är jämt fördelad mellan varje åldersgrupp (varpå jag delar den med hur stor den åldersgruppen är i antal år) och höjer dem sedan till samma exponent för att få risken med varje år inräknat.

Om bara kvinnor utsätt för sexualbrott:
1 - ((500 - (1000 - 939.5)) / 500) = 0.121Tillägg av Lobax 2013-02-04 03:19

Nu har jag dock inte räknat med risken att folk dör när de blir äldre. Detta skulle göra siffrorna mer tillförlitliga, men sjuhelvetes svårare att räkna på.

Anonym233
Visningsbild
Hjälte 754 inlägg
0
Svar till Steampirate [Gå till post]:
Har inte på något sätt räknat på det, men det står ju "Av de tillfrågade uppger 0,7 procent att de utsattes för sexualbrott under 2011"

Om man antar att det är stabilt (vilket det står) så menar de väl att under 2012 kommer 0,7% utsättas för sexualbrott, och under 2013 kommer 0,7% utsättas för sexualbrott (osv osv)?

De snackar ju om befolkningen som är 16-79 år, dvs ett spann på ca 60 år. Om det är så att man varje år har 0,7% risk att bli utsatt för sexualbrott, så kan man ju tänka sig att risken för att bli utsatt åtminstone någon gång i sitt liv blir ganska stor tillslut.

Har som sagt inte räknat något på det, så jag har ingen aning om vad man ligger på "sammanlagt" när man väl är 79 år, men det känns som att det kan bli en ganska stor siffra tillslut (försöker hålla ordet "ganska" så luddigt som möjligt eftersom jag som sagt inte har räknat på det XD)

Har ärligt talat inte läst så stora delar av artikeln (än), så jag kan ha misstolkat det :)


Jag vill inte att du ska tro att jag på något sätt sympatiserar med han och hans andra trådar, men det känns som att det möjligen kan ha blivit ett litet räknefel där :)


EDIT: Såg inte Lobax inlägg, så det verkar som att det blev en ganska liten procent tillslut ändå :)

Yo momma so ugly not even flourine would bond with her

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
0
Svar till Anonym233 [Gå till post]:
Jag räknade på det, utgår man från dina premisser så får man fram att hela 98.7% av den kvinliga befolkningen skulle bli våldtagen under deras livstid. Vilket är ganska så otroligt ;).

Förklaringen är så klart att risken förändras med ålder, men som tur fanns även sådana siffror.Tillägg av Lobax 2013-02-04 03:22

Blö, jag är trött, glömde en nolla på miniräknaren. Risken är, enligt dina premisser, 34%. Vilket är en tredjedel, men så klart felaktigt uträknat.

Anonym233
Visningsbild
Hjälte 754 inlägg
0
Svar till Lobax [Gå till post]:
Det var ju inte direkt mina premisser, jag försökte bara tolka citatet som togs fram, och det måste ju ha blivit knasigt någonstans XD

Var det siffrorna som var fel eller var det min tolkning som var fel?

Självklart förändras ju risken med ålder, men om man gör en sådan undersökning borde de väl fråga kvinnor i hela spannet 16-79 år, och då borde väl siffrorna stämma ganska bra?


Tillägg av Anonym233 2013-02-04 03:30

EDIT: såg precis ditt tillägg XD

Yo momma so ugly not even flourine would bond with her

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
0
Svar till Anonym233 [Gå till post]:
Fast förändringen i risk gör ganska stor skillnad. Om man räknar som jag gjorde, där man tar hänsyn till förändringen av risken med ålder på spannet 16-64 (som finns i rapporten), så får man följande uträkning:
1 - (1-0.019/4)⁴ (1-0.019/5)⁵ (1-0.01/9)⁹ (1-0.005/9)⁹ (1-0.006/9)⁹ (1-0.003/9)⁹ = 0.0602

Räknar man med ett konstant värde på 0.07 på ditt spann så får man följande:

1-(1-0.007)⁶⁰ = 0.34
Tillägg av Lobax 2013-02-04 03:47

Oj, såg nu att spannet på den senare ska vara större. Då blir risken 36% på den senare.

Anonym233
Visningsbild
Hjälte 754 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
6% låter helt klart mycket mer logiskt, får nog se till att faktiskt läsa klart hela artiklar i framtiden (eller läsa dem alls till att börja med..) :)

Yo momma so ugly not even flourine would bond with her

Steampirate
Visningsbild
P 36 Bromma Kapten 1 046 inlägg
0

Svar till Anonym233 [Gå till post]:
Hm, jag bör inte pyssla med sån här matte allt för sent på kvällen. Så lätt att det blir fel när man inte använt matte på 5 år ^^'. Men ja, det var feltänkt och förhastat från min sida.
Det som fick mig att reagera dock var att en stor del av sexualbrotten skedde mot samma personer (ca hälften av alla personbrott var riktade mot samma individ*) och att det då är en så ofantligt liten del av befolkningen som blir våldtagen för första gången per år, medan en annan lika stor del av befolkningen fick utstå andra halvan av våldtäkterna. Så det kändes helt enkelt orimligt att så många skulle kunna bli våldtagna under en livstid.

Men efter att ha sett Lobax beräkning så visar det sig ju att ca var 8:e kvinna istället kommer bli våldtagen under en livstid. Vilket ändå är en ofantligt hög siffra för ett välutvecklat samhälle. :/* "En stor andel av brottsligheten begås mot en liten del av befolkningen. Hälften
(53 %) av brotten mot enskild person år 2011 begicks mot den lilla grupp svarande (1,6 % av befolkningen) som uppger att de har utsatts för fyra eller fler sådana brott under 2011."

- Generellt om brott mot enskild person, sid 11

http://seriouslyforreal.com/seriously-for-real/99-life-hacks-that-could-make-your-life-easier/,

Paradox
Visningsbild
P 31 Göteborg Hjälte 3 850 inlägg
2

Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
* Ni som är feminister, hur se ni på detta (i.o.m ni är så emot våld mot kvinnor)?
WTF IS THIS SHIT? Insinuerar du att du inte är emot våld mot kvinnor bara för att du inte är feminist? >.<


Svar till Lobax [Gå till post]:
Att använda ordet "retarderat" i något annat sammanhang än fysik är retarderat.

Snutte.

Stolt-Svensk
Visningsbild
Hjälte 298 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Paradox [Gå till post]:
Jag menade självfallet i underton varför dom vill inte tala i klarspråk över att de som utför hedersrelaterat våld, våldtäkter är just dom med utomeuropeisk bakgrund?

Att du tolkade så är givetvis olyckligt och det ber jag om ursäkt för..

Ingen status

Jeppz
Visningsbild
P 31 Hjälte 169 inlägg
-4

Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
Problemet med Sverige är att vi har alldeles för mesiga straff.. Alltså man får ju fan värre straff för att ladda ner än att våldta, det är stört.
Och det är sant att det finns många svenskar som också våldtar, men om vi då inte tar in massor invandrare hit och dit är ju våldtäcktskvoten i alla fall inte lika hög.
En stor anledning till varför jag kommer rösta på SD är för att de vill införa ordentligare straff i Sverige vilket verkligen behövs!
Skulle jag bestämma så skulle våldtäcktsmän hamna i en stupstock på torget så folk kan gå och spotta på dem..

Life's a bitch and then you die

Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:

"Och då utgår vi från att risken mellan åldersgrupperna är konstant över tid (ekvationen blir väldigt mer komplicerad om vi inte gör det, och vi behöver också då en betydligt större statistiskt underlag). "

Nu tycker jag att din uträkning var bra och håller med om att det blir alldeles för komplicerat om vi ska räkna på åldersgrupperna separat.
Däremot så måste man väl nästan försöka göra någon slags uppskattning på det? Iaf jag finner det fullständigt orimligt att en 20 årig tjej löper lika stor risk som en 40-60 årig kvinna.
Det måste väl ändå finnas statistik över brottsoffrens ålder?

Ännu svårare blir det väl om man ska räkna in någon slags miljöfaktor, om det ens går? Hur man lever och i vilken miljö man rör sig i har givetvis stor betydelse, det är t.ex. knappast en slump att de flesta våldsbrotten sker i samband med alkohol. Här bör man väl även se om det finns något sådant tydligt samband för våldtäkter också?
Du som är raketforskaren får räkna på det! ;)Med tanke på hur många äckliga snubbar det finns på krogen som smygtaffsar på tjejer så skulle det inte förvåna mig det minsta om iaf 50% av tjejerna har blivit utsatt för någon typ av ofredande iaf...

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
0
Svar till Salvator [Gå till post]:
Däremot så måste man väl nästan försöka göra någon slags uppskattning på det? Iaf jag finner det fullständigt orimligt att en 20 årig tjej löper lika stor risk som en 40-60 årig kvinna.
Fast det har jag ju gjort, det fanns siffror för sånt (se min uträkning). Det jag inte gjort (och det man borde göra) är att följa med en generation, säg de äldsta, och ta med historisk statistik för varje år. Det kan ju vara så att det för 20 år sedan var dubellt så stor risk jämfört med idag för en viss åldersgrupp, tex. Nu antar jag att riskerna att bli utsatt för ett sexualbrott är statiska över tid, även om de är föredelade på ålder.

Stolt-Svensk
Visningsbild
Hjälte 298 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Syndafloden [Gå till post]:
Då har du väl inga problem med att besvara samma fråga som jag ställde till Paradox?

Länka gärna en enda artikel där feministerna i klartext uttrycker att MENA folk är de som utöver hederskulturen mot sina kvinnor?

Ingen status

Stolt-Svensk
Visningsbild
Hjälte 298 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Lobax [Gå till post]:
felpost...

Ingen status

Stolt-Svensk
Visningsbild
Hjälte 298 inlägg
Trådskapare
1
Fast rapporten slår bland annat hål på flera s.k mediamyter gällande våldtäkter. De flesta sexualbrott begås inte av bekanta i hemmet, utan av främlingar utanför hemmet.

”I 58 procent av fallen var gärningspersonen helt okänd för den utsatte”

”Det är vanligare att händelsen har inträffat på allmän plats (41 %) än i en bostad (30 %)”

I rapporten så står det också att ”det skattade antalet våldtäkter i befolkningen uppgår till drygt 29 000 händelser under 2011″, varav de allra flesta offer är kvinnor. Det innebär att för varje år som går, är risken för en kvinna i åldern 16 till 79 år att bli våldtagen 4 på 1000.

Men om man ser till risken att bli våldtagen minst en gång under sin livstid, kommer så mycket som 1 av 4 kvinnor att våldtas minst en gång från det att hon fyllt 16 till att hon är 79 år. Då har inte risken att våldtas innan 16 års ålder eller efter 79 räknats in.

Brottsligheten har urartat i Sverige sen i början av 90-talet. De största anledningarna till detta är just massinvandringen och den fria rörligheten inom EU, rapporterar BRÅ. De konstaterar också att överrepresentationen för invandrare för brott är stora och ju värre brott desto mer överrepresentation.

Det är inte alla främmande folkslags som uppvisar stor brottslighet Den extremt höga brottsligheten beror i första hand på afrikaner och folk från Mellanöstern, skriver BRÅ. Om man tar till BRÅ:s 1996:2 sidan 107, så står det att t.ex. irakiska och marockanska män utför våldtäkter över tjugo gånger mer än svenska män. Ska man tro statistiken så utfördes redan i slutet av 90-talet mer än hälften av alla våldtäkter av icke-svenska..

http://www.friatider.se/wp-content/uploads/2012/10/BRÅ-1996-2-Invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1.pdf

Ingen status

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
1
Svar till Jeppz [Gå till post]:
SD:s tjat om högre straff är bara meningslös populism som helt saknar förankring med verkligheten. Straff funkar bara i den mån det faktiskt avskräcker och förhindrar brott, och där är straffökningar väldigt innefektiva. Sådana utspel är i grund och botten bara ett sätt att plocka billiga politiska poäng.
Se:
http://www.is.wayne.edu/stuarthenry/Effectiveness_of_Punishment.htm

Därtill så är detta fel tråd, vill du diskutera ämnet så rekommenderar jag att du gör det här:
http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/samhaelle_vetenskap/juridik_ekonomi/infr-hrdare-straff/sida_1.php#post_3316475


Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
Fast varför länkar du då inte till relevant data där hedersproblematiken framgår? Om det är de t du vill lyfta fram så är det väldigt irrelevanta länkar du använder dig av.

Därtill så är ju hedersvåld något som aktivt motarbetas i sverige, med både specialutbildad polis och enheter inom utrikesdepartementet som bara sysslar med exempelvis bortgifte. Debatten återkommer därtill med jämna mellanrum, speciellt när det sker ett uppmärksammat fall (se exempelvis Fatima). Ser man till detta så är har de drabbade offren för hedersvålden betydligt större möjligheter att få upprättelse i sverige än i deras ursprungsländer, där myndigheterna ofta blundar för dem.

Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
Men om man ser till risken att bli våldtagen minst en gång under sin livstid, kommer så mycket som 1 av 4 kvinnor att våldtas minst en gång från det att hon fyllt 16 till att hon är 79 år.
Var har du fått fram de siffrorna? Jag och ingen annan här har hittat någonting om det i rapporten, och när jag räknat på det så får jag 12% med högst inflativa antaganden.

Så hur har du räknat?

Etranger
Visningsbild
Hjälte 3 inlägg
3
Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:

Nu argumenterar du utifrån falska premisser.

Du frågar efter artiklar där feminister skriver att det är invandrare och den arabiska hederskulturen som är det enskilt största problemet vi måste ta itu med i sverige för att motverka våldtäkter. Varför skulle feminister länka dig något sådant, när feminismen istället identifierar en våldtäktskultur även i det svenska samhället och belyser helhetsproblemet istället för att kasta sten på invandrare?

Att feminister inte pratar om problematik med arabisk hederskultur är naturligtvis en lögn och om du visste något om feminism skulle du känna till att feminister aktivt arbetar för att skapa medvetenhet och skydd för kvinnor som lever under den typen av hedersförtryck. Däremot så existerar det likafullt en svensk hederskultur som är mycket svårbegripligare för oss som lever i den, och att påstå att den inte utgör något problem (kanske rentav det största problemet) för svenska kvinnor är intellektuellt ohederligt.

Som motfråga kan jag fråga dig hur det kommer sig att anhängare av extremhögern har så stora problem med våldsbrott i nära relationer? Hur kommer det sig att manliga främlingsfientliga är dömda för kvinnokränkningar i betydligt större utsträckning än genomsnittet? Om ni ville ta upp problemet med invandrares påstådda kvinnoförakt på allvar kanske ni skulle sopa rent framför egen dörr först. Som det ser ut nu är hela er kvinnokamp bara en kuliss för att få smutskasta invandrare.


Reaktanten
Visningsbild
Hjälte 10 inlägg
2

Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
För det första har du visat antingen en stor ignorans inför rapporten eller så har du medvetet misstolkat den för att visa för alla hur livsfarliga svartingarna är.

Rapporten talar inte om våldtäkter ens, den talar om sexualbrott. Tillåt mig citera:

"Sexualbrott
En mycket känslig, men angelägen, brottstyp att undersöka är sexualbrott. I NTU ställs följande fråga:

'Ofredade, tvingade eller angrep någon dig sexuellt
under förra året (2011)? Det gäller både allvarliga
och mindre allvarliga händelser, till exempel hemma, på jobbet, i skolan eller på någon allmän plats.'

Av de tillfrågade uppger 0,7 procent att de utsattes
för sexualbrott under 2011, vilket motsvarar ungefär
52 000 personer i befolkningen (16–79 år). Andelen
utsatta för sexualbrott har varit relativt stabil över de
sju mättillfällena (se tabell B i bilaga 1). Precis som för
hot och misshandel har de flesta personer utsatts för
ett enstaka sexualbrott under 2011, även om det finns
en mindre grupp som är upprepat utsatt. Antalet händelser under samma period uppgår uppskattningsvis
till ungefär 114 000 personer i befolkningen.
Det är viktigt att notera att sexualbrott innefattar
ett brett spektrum av brott – allt från lindrigare händelser som blottning, till mycket allvarliga händelser
som våldtäkt.
Det är sannolikt att mönstren för de olika typerna av sexualbrott skiljer sig åt när det gäller
typen av brottsplats och relationen till gärningspersonen."


Det rör sig alltså INTE om kvinnohatande muslimer som hoppar ut ur buskarna och skriker "BU!", det handlar om alla typer av sexualbrott, något som dessutom fullständigt skjuter ned ditt tjafs om att de flesta våldtäkter inte begås av folk som offret känner i en "trygg" miljö.

Om man alltså betänker att statistiken även innefattar kränkningar som att gå fram till någon på krogen och säga "ROFL SCHYSTA TUTTAR, TYCKER VI SKA KNULLA XDDD *klämma på rumpan*" så förstår väl varenda idiot att sådant är vanligare på allmän plats (läs: krogen) än i nära relationer. Att 41 % av brotten sker på "allmän plats" är alltså inget konstigt.

Men vad gör man inte för att svartmåla invandrare?

Säger som Syndafloden och Etranger, om du VERKLIGEN brydde dig om kvinnofrågor och inte bara om att hata invandrare så skulle du få mer gjort om du inte hämtade all din info från Avpixlat och nationell.nu
gt11a
Visningsbild
Hjälte 137 inlägg
0

Svar till gaminggirl [Gå till post]:
vadå statestik ljuger? är det ett slags dåligt argument för att bemöta fakta
dessutom sker fler våldtäkter i sverige än något annat ställe, per invånare alltså, etnicitet spelar stor roll där invandrare är kraftigt överrepresenterade

Ingen status

Anonym233
Visningsbild
Hjälte 754 inlägg
0

Svar till gt11a [Gå till post]:
dessutom sker fler våldtäkter i sverige än något annat ställe, per invånare alltså, etnicitet spelar stor roll där invandrare är kraftigt överrepresenterade

Har extremt svårt att tro på det. Har inte sett dina källor, men om du har några kan man ju fråga sig varför statistiken säger så?

I Sverige är vi väldigt flitiga på att anmäla sexualbrott, jämfört med många andra länder. I många länder är ju de som blev våldtagna väldigt, väldigt rädda för att anmäla, för då får de massa skit på sig osv.

Tror inte vi har fler våldtäkter per capita här, tror mer att vi vågar anmäla när det har hänt.

Förresten, källa på det du sa :)
Har inte kollat igenom tråden riktigt noggrant, så din källa finns förmodligen, men det tar ju inte mer än 5 sekunder att länka den igen :)

Yo momma so ugly not even flourine would bond with her

gt11a
Visningsbild
Hjälte 137 inlägg
0
[svar:Anonym233:4207139]
här tex http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12417039.abTillägg av gt11a 2013-02-04 19:02

nöjd? näst flest var det visst.

Ingen status

rivethead
Visningsbild
F 35 Helsingborg Hjälte 667 inlägg
0

Svar till gt11a [Gå till post]:
"Den höga siffran behöver inte betyda att svenskar faktiskt löper större risk att våldtas än andra. Anledningen är att benägenheten att anmäla en våldtäkt kan vara högre här än i andra länder, enligt Niklas Långström, professor och sexualbrottsforskare vid Karolinska Institutet.

– Problemet är att knappast något annat brott har så högt mörkertal som våldtäkt. I Sverige kommer omkring 80–90 procent av våldtäkterna aldrig till samhällets kännedom, och det är svårt att veta hur de siffrorna ser ut i andra länder, säger han."

Behöver alltså inte betyda att det sker fler våldtäkter här.

COOPER, YOU REMIND ME TODAY OF A SMALL MEXICAN CHIHUAHUA

gaminggirl
Visningsbild
F 38 Lund Hjälte 8 084 inlägg
1

Svar till gt11a [Gå till post]:
Statistik är något man väldigt lätt kan vrida på till sin egen fördel, beroende på hur man väljer sin målgrupp, hur många man frågar, se bara på alla valundersökningar. Två bolag som gör valundersökningar samma dag kan få helt olika resultat på sina undersökningar utan att någon av dem gjort något fel. Som jag skrev i posten du svarade på så blir felmarginalerna på antagandena väldigt stora för undersökningar som ska skalas upp mycket. Tex. om jag frågar två slumpmässiga personer i en klass om 20 om hur svårt provet var så kam min statistik inte appliceras bra över hela klassen för jag har frågat en alldeles för liten andel.

Att Sverige skulle ha mycket fler våldtäkter än andra länder var en nyhet, och skulle snarare peka på det motsatta mot vad du vill ha fram. Att Svenskar våldtar mer ön andra grupper. Skulle invandrare vara de enda som våldtar så skulle ju även länderna de kommer ifrån ha väldigt hög våldtäktsstatistik.

Ingen status

Anonym233
Visningsbild
Hjälte 754 inlägg
0

Svar till gt11a [Gå till post]:
Bra källa :)

I Sverige kommer omkring 80–90 procent av våldtäkterna aldrig till samhällets kännedom, och det är svårt att veta hur de siffrorna ser ut i andra länder, säger han.
Oviljan att anmäla tror han bland annat beror på att våldtäkt är ett brott som omges av skamkänslor.
– Dels tycker offren ofta att det är skamfyllt och tänker, hur kunde jag vara så dum, och lägger skulden på sig själva.
– Sedan är det också svårbevisade brott.


Sverige verkar vara sämre än jag trodde på att anmäla våldtäkter, men artikeln tar ju också upp varför man inte skulle vilja anmäla våldtäkter, och jag tror på att det helt enkelt anmäls färre våldtäkter i vissa länder för att folk är för rädda för att komma ut med det (svårt att förklara mig, alkohol i blodet).

Är min logik vettig eller skräp enligt dig?

Yo momma so ugly not even flourine would bond with her

gt11a
Visningsbild
Hjälte 137 inlägg
-3
Svar till Anonym233 [Gå till post]:
ja, det här är hamsterpaj, aftonbladet är väl poppis härTillägg av gt11a 2013-02-04 19:15

jo jag vet men jämför med typ finland. där är det färre våldtäckter trots att sverige och finland är rätt lika. slump? eller så bor det för många hassan i sverige vad tror du?

Ingen status

Anonym233
Visningsbild
Hjälte 754 inlägg
0

Svar till gt11a [Gå till post]:
Va? XD

Yo momma so ugly not even flourine would bond with her


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Var fjärde svensk kvinna kommer att våldtas

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons