Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Sociala medier

Skapad av Katthatt, 2018-05-01 13:23 i Mellan Himmel och Jord

1 597
2 inlägg
1 poäng
Katthatt
Visningsbild
Stammis 1 inlägg
1
Hej!
Jag går andra året på gymnasiet och har gjort en undersökning som handlar om användandet av sociala medier i olika åldersgrupper. Det vore jättekul om ni ville svara på den. Tack på förhand!

(ingen inloggning krävs)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdg7cKGd5qxSHoFkKO3ayGngfxwV53nBs5gYWUIMDbZrmtvrQ/viewform?c=0

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P 26 Modereringsansvarig 3 875 inlägg
0
Det är lite saker som gör att resultatet från enkäten kommer bli väldigt svårtolkat. Utöver det riskerar du att folk inte orkar, eller vill svara på enkäten när du under "ålder" vill att respondenten ska välja specifik födelsedag i en kalender snarare än snabbt, enkelt och mer anonymt klicka i ett åldersspan elller dylikt.

Du har t.ex chattjänsten "kik" som "social media", tillsammans med tjänster som facebook och instargram, men frågar längre ned om hur ofta man publicerar saker på sina sociala medier. Det känns som att det måste ske någon slags sortering här från din del i enkäten i vilken slags social media du pratar om, då det av naturliga skäl varierar enorm grad beroende på vad det är för social media personen använder. Sist jag publicerade någonting på facebook var flera år sedan, instagram är kanske en bild eller två i månaden, medan kik varierar mellan några få, upp till flera hundra meddelanden om dagen. Vill du kunna dra några slutsatser från enkäten känns det som att du först måste jobba lite mer med enkäten och gruppera ihop olika sorters sociala medier, med olika sorters svarsalternativ. Så som enkäten ser ut nu lär det inte gå att få ut annat än konstiga genomsnitt som viktas åt ena eller andra hållet, beroende på vilken slags social media som dominerar och det finns en risk att resultatet inte är representativt för vad verkligheten faktiskt visar.

Det känns som att du i enkäten lite tydligare måste "sortera" dina olika sorters sociala medier, alternativt avgränsa dig mer och ta bort sånt som mer är chattjänster än vad som transnationellt avses med "social media".

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Mellan Himmel och Jord » Sociala medier

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons