Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Råkat ut för bedrägerier?

Skapad av Borttagen, 2008-10-07 09:51 i Mobilt & Bärbart

16 485
18 inlägg
0 poäng
Daski
Visningsbild
P 33 Hjälte 50 inlägg
0
Hej!

Nu är det så att jag nyligen insåg att mina pengar försvinner spårlöst från mitt kontantkort. Sedan jag märkte det började jag skriva ner hur mycket jag ringde och hur många SMS jag skickade. Men fortfarande försvann mina pengar. Efter att ha spårat det lite grann kom jag fram till att ett par företag sysslar med bedrägerier, som jag, och ganska många andra råkat ut för.

Celldorado, Tanla Mobile, 2 Comm och Echovox S.A är exempel på dessa företag. Om du har råkat ut för samma sak föreslår jag att du tar kontakt med din operatör och frågar hur det ligger till. Om något av de här fyra företagen är inblandade bör du åtgärda det snarast. Om du är bunden till något ANNAT företag föreslår jag att du googlar företaget och ser vad företaget sysslar med och så vidare.

För att åtgärda detta sökte jag en massa på internet, och hittade en blogg där en ilsken kvinna hade yttrat sig om just Echovox S.A. En annan snäll kvinna hade då svarat på inlägget, och lämnat ett telefon nummer som man kan ringa till och säga upp prenumerationen.

08-535 26 468

Jag har inte försökt att ringa numret ännu, då jag just nu är i skolan och fick tag i numret precis, men då så många har sagt att telefonnumret funkade så anser jag att det är ett av sätten att förhindra detta.

Om Ni känner till något om detta, eller har något tips på hur man åtgärdar detta, så posta gärna hur ni gjorde för att bli kvitt detta.

Over n' Out

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

weelix
Visningsbild
P 33 Nybro Hjälte 316 inlägg
0
de måste ju ha hemsidor och servrar för att få detta o funka :P
sänk dem!
om du inte kan själv. lägg en post om det på flashback så är det nog snart fixat :P

tillägger att allt jag skriver i forumet endast diskuteras i terorin. jag tar inget ansvar för om det jag skriver används i annat syfte

JudasIskariot
Visningsbild
P 35 Uppsala Hjälte 1 351 inlägg
0
Vadå bedrägeri? Det är antagligen du som har köpt kassa abonnemangstjänster som du - för att du inte läste ordentligt - trodde innebar engångskostnader.

Rullar in som Technodromen.

Daski
Visningsbild
P 33 Hjälte 50 inlägg
Trådskapare
0
Svar till PelinsGrottdjur [Gå till post]:

Absolut, jag och flera hundra andra. Jag "köper" aldrig saker med telefonen. Ska jag köpa något så köper jag det i affären, eller på typ CDON.com. End of story. Och som sagt, jag är inte den enda...Svar till weelix [Gå till post]:

Självklart har dom servrar. Jag lyckades spåra den "stora fisken" i det hela, och det var Celldorado. På deras hemsida står det exakt hur mycket det kostar och så vidare. Men om man inte har registrerat sitt jäkla nummer till dem, varför är jag då abbonent? That's the thing that bugs me... Visst, jag blev medlem och tabbade mig för att jag inte läste igenom villkoren ordentligt. Men jag har inte ens hört något av namnen förut... Varken jag eller någon annan...Hello

If you are registered in Sweden or Norway and have Echovox on your
bill, this is actually in error and the content provider is
Celldorado. Please go to http://www.celldorado.com, select your country,
then choose "contact". You can choose there to de-register yourself
there.

If that is not the case, please let me know.

Thank you.


On Tue, Oct 7, 2008 at 12:15 AM, daski strbac <dr_strbac@hotmail.com> wrote:
>
>
> Hello Echovox. I was recently notified that I am one of your customers. I would like to end that membership as soon as possible. If you need any personal info, let me know, and I will specify the necessary info that You need.

Detta fick jag nyligen av Echovox. Som sagt, allt går tillbaka till Celldorado. Tydligen är Echovox, Tanla Mobile och 2 Comm bara småföretag som jobbar antingen för eller med Celldorado. Men det är Celldorado som är boven i dramat. Jag ringde Tele2, och operatören sa klart och tydligt att det var Echovox jag var registrerad för. Jag fick deras telefon nummer och emailadress. Men som sagt, varken numret eller emailen fungerade.
Daski
Visningsbild
P 33 Hjälte 50 inlägg
Trådskapare
0

Svar till weelix [Gå till post]:

Jag tänkte faktiskt lägga ut den på flashback, men det tar tre dagar för att konton ska registeras. Och jag VÄGRAR skicka ett sms för snabb aktivering då jag är ordentligt skeptisk angående alla mobiltelefon tjänster för tillfället. Men om du är medlem på flashback kan du jättegärna kopiera det första inlägget jag skrev och lägga in det på flashback.

Borttagen
Visningsbild
P 36 Sollebrunn Hjälte 4 492 inlägg
0

Svar till Daski [Gå till post]:

chansen för att dom ska dra pengar utan att du gjort nåt är extremt minimal därför måste du med förhållandevis hög sannolikhet ha köpt nåt eller smsat nåt suspekt nummer

Tanna
Visningsbild
F 32 Hjälte 2 763 inlägg
0

Svar till Daski [Gå till post]:

Jag har råkat ut för det jag med jag ska ringa till comviq och fråga

Jag Älskar min fästman <3 Och våra 2 döttrar <3

Snejku
Visningsbild
P Hjälte 210 inlägg
0
Jag vet minsann bara det att man ska hålla sig undan Jamba, det är de största jävla mobilbluffarna. En gång för längesedan när det precis startat sin tjänst, typ.. 4 år sen eller något, så hade dom ett erbjudande om 3 gratis logotyper. Så då tänkte jag, ok! jag skaffar en cool logotyp till min då gamla mobiltelefon med kristallskärm. Det slutade med att jag aldrig fick min logotyp trots att jag hade gjort allt rätt, istället blev mitt nummer registrerat i deras bluff-företag och dom började dra en avgift varje månad.
Daski
Visningsbild
P 33 Hjälte 50 inlägg
Trådskapare
0

Svar till lordkrall [Gå till post]:

Men som jag sa. Jag köper aldrig saker från nätet, så länge det inte är CDON.com. Jag gillar att ha en jävlig ordning på mitt liv, och veta exakt vad jag gör. Och att jag skulle ha glömt det är, som du sa, en minimal chans. Jag är 100% säker på att jag inte har köpt något med mobilden, smsat något skumt 72*** nummer, eller tagit någon alls kontakt med något av de fyra företagenSvar till Tanna [Gå till post]:

Försök ringa numret jag skrev.

08-535 26 468

Borttagen
Visningsbild
P 36 Sollebrunn Hjälte 4 492 inlägg
0

Svar till Daski [Gå till post]:

ganska troligt har du gjort det då dom annars skulle ha ytterst svårt att kunna dra pengar från din mobil

Daski
Visningsbild
P 33 Hjälte 50 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Snejku [Gå till post]:

Kan tänka mig att det är förjävligt. Sitter ju liksom i samma knipa nu, tack och lov så har jag abbonemang, så jag slipper en 500 kronors räkning i slutet av månaden. Skillnaden är, som sagt, att jag inte gjort något alls.Thanks for the information, the email address and phone number are incorrect for Echovox.

Echovox is a connectivity provider and the company Celldorado has been using our connections in Sweden. You, or someone you know must have used your phone to respond to one of their television advertisements or on the website.

If you have input your phone number on their website to cancel under the swedish section the service will be stopped for you.

I understand your being "paranoid", I can assure you you are in safe hands with me. My name is Kurt Hemecker and my direct office number is +41223088306, and my mobile number is +41797695569. You will see my name under Echovox or even if you google me. I work out of our Swiss and US offices.

If you send an email to "helpdesk@echovox.com" you can request them to "blacklist" your mobile number which will result in our systems not letting any content provider working with our platforms to send you any content or bill you. If you feel more comfortable you can send it to me - I am just stepping onto a plane however - and will be out of contact for the next 12 hours.

Thank you.

Kurt

Sent via BlackBerry by AT&T


Nytt mail från Kurt på Echovox. Tydligen är "Echovox" som jag är registrerad hos inte samma företag som Echovox som Kurt här snackar om. Skumt?
Ravix
Visningsbild
P 58 Haninge Hjälte 1 inlägg
0

Svar till Daski [Gå till post]:Hej allehopa

Gå in på denna sida och spärra era lurar från dessa skumma företag...

http://www.mobileguardian.tv/
Isso
Visningsbild
F 84 Luleå Hjälte 1 inlägg
0
Alla som blivit lurade av ECHOVOX S.A borde som jag göra en polisanmälan för bedrägeri.
ECHOVOX S.A är ett välkänt företag hos konsumentvägledarna.
I mitt fall så har Telia fått uppgift från ECHOVOX S.A att fakturera 120:- kr. En inte allt för stor summa, men då inget avtal finns med företaget så betalar jag inte fakturan. Det är ECHOVOX S.A som har bevisbördan att ett avtal har ingåtts.
Var inte rädda utan polisanmäl direkt.
alliinda
Visningsbild
F 84 Malmö Hjälte 1 inlägg
0


Nej du så är det inte!!
Jag är 82 år och har inte kunskap om sms alls Jag varken skriver eller tar emot och jag har aldrig varit inne på Celledorados sida ens Trots detta sände de 79 sms till mig! Det kostade över 1100 kronor Upprörda tel samtal och brev som det inte svarades på . Bedrövligt att mitt autogiro på Telia betalde summan! Än bedrövligare att Telia samarbetar med dem
JudasIskariot
Visningsbild
P 35 Uppsala Hjälte 1 351 inlägg
0

Svar till alliinda [Gå till post]:
Please put your whine in this care box -> |__|

Rullar in som Technodromen.

jenkem
Visningsbild
P 31 Nacka Strand Hjälte 3 236 inlägg
0
haha, jag brukar få grymt dyra porrsms :( Fan att det var så billigt att surfa med comviq när jag bodde i flen :D

Slaget mos vinner aldrig

frong
Visningsbild
P 31 Göteborg Hjälte 4 818 inlägg
0

Svar till Snejku [Gå till post]:
Learn2Read

Gråter hellre i en Porsche än en Saab

Addvard
Visningsbild
Hjälte 1 inlägg
0
Man blir registrerad automatiskt hos WyWallet(Want Your Wallet) efter andra betal-smset man gör, Inte nog med att det luktar girighet på miltals avstånd när fyra konkurrenter går ihop och skapar en funktion som är opraktisk, tvingande och integretetsinkräktande. De fyra operatörerna vi har i sverige dvs Telenor, Telia, Tele2 och 3 sammarbetar också med scam tjänster som bl.a http://www.echovox.com/ , Media Zombie och Celldorado (checka ikonerna längst ner på Echovox sidan) som fakturar människor på små summor över en längre period på vanliga abonnemangsfakturan. Man får några skumma sms här som där även fast man ej har gått med på något avtal, lämnat ut nummer eller skickat sms, det står inget om kostnad och när man talar om det här problemet för operatörerna och säger till dem att de måste ju f*n veta vad tjänsten är som gör att man blir fakturerad långt utöver det vanliga priset på abonnemanget men nej nej, blockera utgående betalsms går bra men tydligen inte att blockera inkommande eller ett specifikt nummer från att ta betalt från en själv. Så försöker dem undvika det hela och säger att det inte finns någon som drabbats av det i deras "intranät" trots att det finns massvis med olika forum där det pratas om själva saken och hur dom ringt till operatörer men får samma svar som jag om inte värre och tillomed på facebook där folk från operatörerna svarar att dom endast är förmedlare och dom inte har koll på vad som igentligen betalas för. BULLSHIT. Det finns ett överskott av helt rasande människor som hört av sig till diverse operatörer om och om igen om problemet. Ett av deras snabbnummer du kan söka på är 72424 eller så söker du bara på -->Echovox med Telenor, 3, Telia eller Tele2 efter echovox. Det roliga är att snubben jag pratar med sen säger att blockera nummret med WyWallet ska fungera för de flesta som det här drabbar.. Han sa ju innan att han inte kan hitta någon som det här drabbar och PLUS- Jag har redan uppsagt mitt WyWallet konto för längesen. När jag sa till honom att jag redan hade avslutat mitt konto hos WyWallet sa han att det inte alltid hjälper med att stänga av kontot utan man måste blockera nummret på WyWallet kontot. Min fråga var hur i hvete kan jag blockera ett nummer på ett konto som ej existerar? Han insisterade tills han insåg hur dumt det lät och avbröt därefter för att gå och prata med någon för fjärde gången, men han sa ändå efter att supporten som har hand om det här inte är där för tillfället.. återigen det fanns ju inte i deras intranät? så hur kan det finnas support för det? Jag frågade honom när dom är på plats och det är inte till min förvåning exakt samma tider som Echovox jobbar. Efter ett tag av flerbetydande skitsnack så frågade han mig om jag ville att han skulle höra av sig till mig nästa dag. Precis som jag trodde=INGEN HÖR AV SIG, vad ni än gör om ni är drabbade eller bara vill finna information ta allting från det Etiska Rådet För Betalteletjänster med en nypa salt, TELIA är grundarna av företaget.. dvs en av operatörerna som är med på ful-affärerna och just därför blir många av med skiten den vägen genom att anmäla dit när operatörerna känner att man börjar komma för nära, folk som jobbar hos operatörerna är ute på forum och communitys och ber en göra det så dom slipper mer anmälningar och dylikt från folk som är förbannade. Jag vet att allt detta låter skumt men fråga gärna mer för det här är bara en te sked av allt.

Forum » Datorer & IT » Mobilt & Bärbart » Råkat ut för bedrägerier? 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons