Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Tror kristna och judar och muslimer på samma gud?

Skapad av Justinbieber, 2019-01-31 09:40 i Livsåskådningar

7 560
5 inlägg
0 poäng
Justinbieber
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
En kille i min klass sa att kristna och judar och muslimer tror på samma gud. Är det sant eller ljuger han?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

LaDesten
Visningsbild
P 34 Älvdalen Hjälte 3 173 inlägg
0
https://sv.wikipedia.org/wiki/Abrahamitiska_religioner

Ingen plockar en maskros och ger åt sin vän~

Morgow
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0

Svar till Justinbieber [Gå till post]:
Nej, de gör de inte. Judendomen förnekar kristendomen och att jesus är guds son, det samma gör Muslimerna. Enligt kristendomen har judendomen och kristendomen samma gud, men judendomen förnekar detta. Både judendomen och kristendomen förnekar Islam att vara guds ord och därmed den islamska guden, och islam gör det samma för kristendomen och judendomen.

Alla tre religioner argumenterar för att det endast finns en gud, men enligt Islam så är judendomen och Kristendomen polyteistisk (tror på mer än en gud). Dessa uppgifter om att Kristendomen och Judenomen skulle vara polyteistisk stämmer dock inte, då förespråkaren av Islam, Muhammad, har fått fel uppfattning och tolkning av Bibelns ord i både det Gamla och Nya Testamentet därinom.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
De Abrahamitiska religionerna är lite grötiga och går till viss del ihop.

Jag är inte tillräckligt påläst för att på rak arm uttala mig om utifall det "officiellt" är samma gud inom de tre religionerna, men man kan absolut argumentera kring att det skulle vara så. De har alla tre rötter i det gamla testamentet, och en hel del moraliska budskap delas över de tre religionerna. Även om det utöver gamla testamentet finns skrifter som är helt olika för religionerna kan man definitivt klumpa ihop dem som syskonreligioner.

Man kan väl sammanfatta det som att kristendomen uppkom lite som en judisk sekt. Det var mer eller mindre samma tro, och Jesus i sig var jude, men hans lära var lite mer förlåtande och lättillgänglig än den mer strikta judendomen. Kristendomen växte fram ur hans lära.

Enligt kristendomen är Jesus en del av treenigheten, dvs han är både gud, hans son och den helige anden samtidigt, medan Jesus inom judendomen inte anses ha något direkt religiös koppling alls. Inom islam fyller Jesus rollen av en slags profet snarare än gud, eller guds son. Det finns alltså lite meningsskiljaktigheter kring huruvida Jesus är en viktig person i den religiösa kontexten. Enligt kristendomen är han han guds son, enligt koranen är han en av guds profeter och enligt judendomen är han en vanlig människa.

Even boys have something to say if you listen long enough

JarsVonAnkedot
Visningsbild
P 35 Kändis 64 inlägg Online
0
Det är delade meningar. Enligt muslimer så är det samma gud. Enligt kristna så är det inte samma gud. Jag vill säga att det bara är skrift.

Jag hette tidigare Aicarad


Forum » Samhälle & vetenskap » Livsåskådningar » Tror kristna och judar och muslimer på samma gud? 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons