Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Jag är bulimiker och jag behöver hjälp.

Skapad av andrasidanhavet, 2016-04-20 21:25 i Hälsa, kropp & pubertet

1 837
2 inlägg
4 poäng
Sex och blandat
andrasidanhavet
Visningsbild
22 Kändis 15 inlägg
2
Hej! Som ni ser i rubriken så lider jag av ätsörningen bulimi. Just att jag spyr har pågått i ca ett år och jag har under flera år försökt svälta mig men då utan att spy. Nu är jag trött på detta. Jag är trött på att inte kunna äta som en normal människa utan att få ångest, jag är trött på att inte kunna hejda mig från att hetsäta, jag är trött på att jag inte bara kan äta hälsosamt och på så sätt gå ner i vikt och jag är trött på att hata min kropp. Jag trodde aldrig att jag skulle klara att erkänna detta för mig, men jag är bulimiker, och jag behöver hjälp. Jag orkar bara inte längre. Jag är rädd. Jag är rädd för att familj och vänner ska tycka att jag är äcklig och jag är rädd för att tex vårdcentralen inte kommer tycka att det är tillräckligt allvarligt i mitt fall och jag är rädd för att min mat kommer bli så kontrollerad att jag går upp i vikt. Har ni gått igenom något liknande? Var det svårt att "komma ut" som bulimiker? Vad fick ni för reaktioner? Hur kändes det? Vem tycker ni att jag ska vända mig till? Tacksam för all hjälp!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
2
Svar till andrasidanhavet [Gå till post]:
Jag har inte haft någon ätstörning men känner ett par som har/haft. Skulle någon kamrat berätta för mig om sin ätstörning hade jag blivit orolig över att hen inte mår bra. Tror de flesta skulle reagera så också, särskilt dina föräldrar och vänner.

Jag tycker du i första hand ska vända dig till vårdcentralen eller din ungdomsmottagning. Det kan ibland kännas lättare att prata med en annan vuxen man litar på innan man berättar för föräldrarna. Vårdcentralen har skyldighet att skicka dig vidare till ett sjukhus för ordentlig utredning.
Det är jättebra att du accepterat att du lider av bulimi, det gör processen mot att bli frisk mycket enklare.

Din mat kommer nog bli kollad, men det är ju bara för att du ska få i dig tillräckligt med näring för att bygga upp kroppen igen. Man får ju terapi också för att prata om sin sjukdom.

Lycka till med att bli friskt!Tillägg av Jokk 2016-04-20 21:53

Du kan läsa lite mer här:
https://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Vad-ar-en-atstorning/#section-3

flizan


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Jag är bulimiker och jag behöver hjälp.

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons