Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vill gå ner i vikt

Skapad av Wuilmah, 2014-06-05 23:43 i Hälsa, kropp & pubertet

4 090
21 inlägg
-3 poäng
Sex och blandat
Wuilmah
Visningsbild
F 23 Kändis 1 inlägg
0
hajj. Jag är en 14 åring tjej som väger mellan 60-61 kg. Jag skäms rätt lite för min kropp..., för att jag är fet.
Och då undrar Jag typ, finns det några bra tips om hur jag kan gå ner i vikt snabbt och lätt?
Jag har typ tänkt att banta i sommar, typ försöka gå ner 10 kg elr nåt sånt.. Men vet inte hur jag ska göra riktigt.
Hoppas nån har nått/några bra tips om hur man kan gå ner i vikt.

Tillägg av nephilim 2014-06-06 00:24

Och så fetstilar vi inte hela inlägg, tack. :)

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

andreasericson
Visningsbild
P 29 Hjälte 251 inlägg
3
Svar till Wuilmah [Gå till post]:
Det går inte fort att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra (om man inte räknar in diverse medicinska och kirurgiska ingrepp). Sen kan du ju göra det fruktansvärt ohälsosamt och obehagligt för dig själv genom att sluta äta, men detta är inget som någon rekommenderar.

Hur bekväm är du med löpträning/jogging? Springa länge med hyfsad puls kan vara bland det bästa som finns för fettförbränning. Annars kan raska promenader vara en början, för att senare gå över till löpning. Känner du dig lite afvangserad kan du ju köra crossfit, men många crossfitövningar kräver en del teknik som för vissa kräver mycket tid att bemästra, varför det kan ta lite tid innan träningen börjar ge resultat.

Hur mycket du går ner i vikt under en viss tid beror givetvis på hur ofta du tränar och vad du stoppar i dig (skit i godis, läsk och chips och ät tills du blir mätt, men inte mer), men två personer som tränar lika mycket kommer ändra vikt olika fort, mycket beroende på biologiska skillnader. Dessa är svåra att göra någonting åt, så fokusera inte på vad dina kompisar kan/inte kan göra. 10kg är svårt, särskilt om det bara är fett som ska förbrännas, men inte omöjligt. Var inte rädd för att ta en vilodag om kroppen känns extremt sliten. Men kom ihåg att en viktig bit är att vänja kroppen och knoppen vid träning, så ge inte upp bara för att det gör lite ont i fötterna eller dylikt.

Dessutom: undvik att skriva helt fetstilta inlägg.


Jag är glad att idioter finns, det gör naturligt urval så mycket lättare

Priset
Visningsbild
P 29 Kändis 190 inlägg
0

Svar till Wuilmah [Gå till post]:
Så länge du vill gå ner i vikt mer än vad du vill äta onyttigt och inte röra på dig kommer du att gå ner i vikt på ett eller annat sätt.

Och har du bra självförtroende också går du ner i vikt ännu snabbare.

SirRandom
Visningsbild
P 27 Skellefteå Kändis 85 inlägg
-2
Saken är den är att alla kroppar fungerar på olika sätt, först så kan vi reda ut på vilken kroppstyp du har.

http://www.muscleandstrength.com/articles/body-types-ectomorph-mesomorph-endomorph.html

Ectomorph Visa spoiler
Small “delicate” frame and bone structure
Classic “hardgainer”
Flat chest
Small shoulders
Thin
Lean muscle mass
Finds it hard to gain weight
Fast metabolism


Så behöver man inte fokusera så mycket på "rätt kost" om ni inte du vill bygga muskler, i så fall så skulle jag rekomendera 40% protein 30% kolhydrater (långsamma) 30% resten av näringsämnena.

För att du ska gå ned i vikt, alltså att få slankare muskler och bli mer "deffad" (få mer defention på musklerna) så ska större delen av träningen bestå av gymnastiska övningar (gymnastik, dock inte gym. yoga...) Så ett träningsschema kan vara 3 ggr i veckan så gör man någon form av gymnastiska övningar 2 ggr i veckan så tar man en promena och på en eller två dagar i veckan så vilar man.

Mesomorph Visa spoiler
Athletic
Generally hard body
Well defined muscles
Rectangular shaped body
Strong
Gains muscle easily
Gains fat more easily than ectomorphs


Så behöver man inte träna något speciellt, mesomorpha personer har inte lika hög metabolism som ectomorpher men de bygger lättare muskler, så om man ska gå ned i vikt så bör man fokusera mindre på de gymnastiska övningarna och fokusera mer på promenader eller joggingturer, eller varför inte cyklen. Kosten bör vara hyffsad balasernad, dock så bör inte kostcirkeln domineras av protein, man kan ha 30% protein, 40% grönsaker, 30 resten.

Endomorph Visa spoiler
Soft and round body
Gains muscle and fat very easily
Is generally short
"Stocky" build
Round physique
Finds it hard to lose fat
Slow metabolism
Muscles not so well defined


Nu till Endomorph, det som bör dominera ens dag är rörelse, för att maximera förbränningen, till endomorpha personer så är all form av träning bra för att gå ned i vikt, jag skulle rekomendera att man utför någon form av aktivitet som ökar pulsen, som alltså ökar förbränningen så minst en timme per dag till att aktivera kroppen såsom joggning, "power-walking" eller cykling. Kosten bör bestå av 15% långsamma kolhydrater, 15% protein, 50 grönsaker, 20% av resternade näringsämnen.

PS. Reserverad för eventuella stav, grammatiska fel. Kan även tillägga att detta är enbart för viktnedgång samt att allas tränings och matscheman skall göras individuellt, och jag har bara knåpat ihop det här från mina egna tankar.

//MVH

PPS. Om någon saknas, är otydlig eller om jag har fel, var ej rädd för att fråga eller skälla ut mig.

Dagens genusvetenskap är morgondagens rasbiologi

Hugman
Visningsbild
P Hjälte 7 inlägg
0

Svar till Wuilmah [Gå till post]:
Bästa du kan göra är att hålla kolla på kalorierna, skippa sockret totalt! Gå ut och gå 40 minuter om dan och ät nyttigt, inga snabba kolhydrater och säger det igen, inget socker! Då kommer de dåliga fetterna från kroppen trilla av :)

Ingen status

anastasia
Visningsbild
F 25 Kändis 19 inlägg
0
Ut och rör på dig, ät hälsosamt och mindre än vad du förbrukar. Knepet är att ligga på lite underskott kalorimässigt.

Ifall man väger för mycket så finns det bara två anledningar:
1. Man rör på sig för lite
2. Man äter för mycket

simple as that

Livet är kuuul

lovisa0819
Visningsbild
F Kändis 13 inlägg
0
14 år gumman... kom igen du jag tycker inte att du ska känna att du behöver banta. Det är du och du ska inte behövas skämmas för att du väger 60 kg det är fler en du tror som väger lika mkt det e inte alls mkt sj vägde jag unifär så när jag va 14 oxå och jag skämmdes oxå för det eftersom att ala ska va likadana och tjejerna ska va smala osv.... det är inte rätt för du ser ut som du gör och du är fin så! lovar!!!
dessutom har jag ett löfte för mig själv och det är att jag inte ställer mig på vågen förns en gång var tredje mån prova det och titta dig i spegeln och säger att du e fin som du är!!

Ingen status

MrTorture
Visningsbild
P Kode Hjälte 1 106 inlägg
0
ekvationen är enkel. ta reda på hur mycket du äter normalt. Slå upp på nätet och räkna dina kalorier per dag. Sedan minskar du med låt oss säga 33-50% i intag under en period. Ät nyttiga saker så som grönsaker. Skippa socker och ät kött och fett.

Alternativt tränar du någonting eller rör på dig mera, men du kanske inte per garanti kommer att gå ner om du tränar, du bygger ju även muskler. Det som är viktigt är att hålla lågt socker intag. Socker höjer din insulin nivå, detta gör att du kommer förbränna socker. har du dock ingen riktig insulin peak så kommer du att förbränna fett, vilket är en betydligt "jobbigare" situation för kroppen, då du äter fet man förbränner du det fettet men kroppen kommer även att förbränna sina egna fett förråd.

Men. Vill bara påpeka att du är 14 år och väger inget speciellt konstigt mycket. Kroppen behöver energi, du växer. Kanske inte nödvändigtvis på längden men din hjärna håller på att utvecklas i en våldsam takt just nu. Vid din ålder är "peaken" i en process som heter synapsogenesis, det är bildandet av nya synapser i hjärnan. När du närmar dig 20 år så avtar den kraftigt och du kommer ha svårare att göra nya kopplingar i hjärnan.
*Uppmanar ALLA i din ålder att plugga mycket och lära sig många saker, få många intryck av livet, ju mer ni tar in och försöker använda era hjärnor desto bättre hjärnor kommer ni att ha under resten av era liv* och hjärnan behöver kolhydrater. ca 70% av hjärnans energi tas ifrån kolhydrater.

Racing <3

Emmz
Visningsbild
F 25 Kändis 4 inlägg
-2
du ska äta mycket kyckling, gröt (havregrynsgröt), koskos och mke grönsaker, sedan ska du gymma men också simma, cykla, ut och gå o.s.v tro mig det kommer hjälpa jätte mycket plus att du kommer tappa vikt på ett säkert sät / fitness emma
kultingen
Visningsbild
P 25 Hjälte 23 inlägg
-1
lol när jag var 14 vägde jag 102 jag tog saken med egna händer nu väger jag 78 och tappar fortfarande vikt vet ej vad jag gjort går 20min om dagen runt byn med hunden men mer en så gör jag ej äter som vanligt pizza på torsdagar mm go fluff killar jag känner som gillar lite fluffiga tjejer med så kallade kärlekshandtag det är mysigare och i mina ögon lite finare en benrangel

försöker få flest vänner på hamstern

Ewald01
Visningsbild
P Hjälte 362 inlägg
0
Äta mindre och röra på sig låter bra....

@ kultingen

Du vägde 102 kg när du var 14? Har du provat med grönsaker (Paprika, gurka, tomater) och frukt (vindruvor, körsbär, jordgubbar, mandariner, apelsiner, kiwi,...) och kanske fullkornbröd och potatisar ngn gång? ... :)
Annie-Bloom
Visningsbild
F 26 Kändis 84 inlägg
0
vad är det du tror kommer förändras när du går ned i vikt?

Jag älskar "Halv åtta hos mig", deal with it

Ewald01
Visningsbild
P Hjälte 362 inlägg
0
Nja, en kulmage t.ex. är en betydlig hälsorisk!

http://www.dn.se/livsstil/halsa/sa-blir-du-av-med-kulmagen-och-sa-farlig-ar-den/

Okej, en 14-årig tjej har kanske ingen kulmage och tänker kanske inte ens på hälsan i första hand ... men när man blir äldre och t.ex. har en kulmage lever man ganska farligt!
Contagious
Visningsbild
F 28 Halmstad Hjälte 832 inlägg
0

Svar till Wuilmah [Gå till post]:
Innan jag svarar vill jag gärna veta din längd :)

The challenge is to be yourself in a world that is trying to make you like everyone else.

Ewald01
Visningsbild
P Hjälte 362 inlägg
0
Den här tjejen bantade hela 86 kg. Hon vägde 160 kg för något år sen.

http://www.t-online.de/unterhaltung/tv/id_66498590/-extrem-schwer-kandidatin-nina-hat-86-kilo-abgenommen.html
Priset
Visningsbild
P 29 Kändis 190 inlägg
-1

Svar till Wuilmah [Gå till post]:
Du kommer aldrig gå ner i vikt snabbt och lätt. Sluta vara lat så blir du smalare lätt och långsamt istället. Du lär bli fetare och fetare ju äldre du blir om du inte börjar gå ner i vikt, så det behöver inte vara snabbt, bara du gör någonting åt fettet så är det lugnt.

TLTGja
Visningsbild
P 26 Kändis 4 092 inlägg
0

Svar till Wuilmah [Gå till post]:
Vad bra att du bara skäms typ lite över din kropp för då ser jag typ inte problemet typ tyvär!!!!

The leetest herperderper

Nicoollee
Visningsbild
F 22 Kändis 36 inlägg
0

Svar till Wuilmah [Gå till post]:
Jag känner precis likadant... Kolla på mitt inlägg Hjälp mig!


jakobskiij
Visningsbild
F 24 Örebro Kändis 52 inlägg
0
Okej, först och främst: du är bara 14 och ska inte behöva känna att du vill gå ner i vikt men pga samhällets sjuka ideal så gör många det ändå, känner själv igen mig i det du skriver. Nu vet jag inte hur lång du är men 60 kg är inte mycket, väger själv det. Kan lova att du är helt normal. Men vill du ändå tona upp kroppen lite så ska du veta att det inte kommer gå "snabbt och lätt". Det kommer ta ett tag men du kommer se resultat om du håller dig till det. Precis som många redan skrivit: ät nyttigt, skippa sockret och rör på dig. Spelar inte så stor roll hur du rör dig, bara du trivs med det. Ta hand om dig :)

Det enda man kan vara säker på är att det är som det är och att det blir som det blir.


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Vill gå ner i vikt

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons