Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jag är 14 och har snattat

Skapad av Simon433, 2017-10-05 20:52 i Ungdom

3 476
8 inlägg
4 poäng
Simon433
Visningsbild
1 inlägg
0
Jag och min kompis gick till coop för två dagar sen och min kompis blir tagen för snatteri, men de ber inte mig att stanna så jag går. Han berättar att han ska bli förhörd om en vecka. Jag undrar bara vad som kommer hända med mig om jag aldrig har åkt fast förut och jag tog bara en snickers för sju kr.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

bot
Visningsbild
12 Stammis 33 inlägg
0
Inget alls, Lite skäll av föräldrarna ungefär, Gör inte om det.
semiautomatisk
Visningsbild
7 inlägg
0

Svar till Simon433 [Gå till post]:
Varför tog de er inte båda, polaren snattade en säck m kol eller? Du, det är ingen fara, låt ångesten hjälpa dig att hålla dig från stöld, eller bli bättre snattare. Du kanske blir mästertjyv.

dumsmurfen

smartkid99
Visningsbild
2 inlägg
3

Svar till Simon433 [Gå till post]:


beror på om din kompis är en "Snitch" eller inte, om han nämner att du också snattade så har de kameror att se med. som värst blir de nog finkan i 2 - 3 år, men har du tur så måste du bara göra samhällstjänst för 700kr, och prata med socialen i 22 månader
tok124
Visningsbild
P 28 Veteran 258 inlägg
0
Svar till Simon433 [Gå till post]:
Det som oftast händer när man är under 15 och åker fast av polisen är att dom brukar köra hem dig och prata med dina föräldrar. Men om man begår större brott som typ misshandel så kan du få böter som du kommer få betala när du fyllt 18 tror jag, vet inte om dom väntar tills att man har en fast inkomst... Men om du bara tagit en snickers för 7 kr och dom ber dig bara att gå hem så är det lungt. De som kan hända är typ att du blir portad från butiken. Asså att du inte får komma tillbaka till butiken. De du kan göra är att gå dit och säga förlåt och ge dom 7 kr och sen aldrig mer göra om det igen. Det skulle jag göra. Men jag snattade en hel den när jag var yngre och gav aldrig pengar tillbaka till butikerna. Men i dagens läge så förstår jag att de är de bästa man kan göra.

Chubaka
Visningsbild
P Kändis 564 inlägg
1

Svar till Simon433 [Gå till post]:
Du har aldrig åkt fast förut och du tog "bara" en snickers för 7 kr.
Då gissar jag att du vid tidigare tillfällen tagit mer saker och som sammanlagt kan vara värt mer än 7 kr.

Att de tog bara din kompis, berodde nog på att dom bara såg HONOM ta. Även om de misstänkte dig, får ENDAST polis gripa dig(endast polis får gripa på misstanke).
Men ser någon dig ta något, så får exempel butikskontrollant eller personal gripa dig.

Något större problem kommer du inte få om du är under 15.
Men framkommer det att personal misstänkt dig snatta tidigare och du sedan blir gripen, kan socialen kontakta dig och införa eventuella åtgärder. Polisen kommer inte påbörja någon utredning på dig, om inte brottet räknas som grovt(i och med att du är under 15).

Men ta dig en tankeställare. Vill du att du blir känd/stämplad som snattare, när du är ute med vänner/partner och shoppar när du blir nåt år äldre? Eller ska ut på praktik i skolan, men butiker vill inte ta emot dig? Sommarjobb? Jobb efter plugget? Även om du inte kan bli dömd om du är under 15, så kan du fortfarande ta ett ansvar för dig själv.

Hoppas du tänker dig för i framtiden :)


Sluta förfölj mig! -_-

Drickz
Visningsbild
P 24 Umeå Legend 751 inlägg
0
Du kommer sluta snatta nu när du fått dig en tankeställare.

Ingen status

Keyboardwarrior
Visningsbild
28 inlägg
0
Neka neka och neka. Du åker inte dit för något om du bara snattat en snickers för 7kr. Hur blev kompisen tagen för snatteri? Konsumpersonalen har ingen rätt att vittra er. De kan bara tvinga er att stanna om de har en befogad misstanke om att ni begått ett brott. Då ringer dem polisen också. Kompisen kommer inte att bli åtalad för sån här småskit.

Forum » Ungdom » Jag är 14 och har snattat

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons