Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Blir fortfarande behandlad som ett barn

Skapad av balvenie, 2014-09-13 12:02 i Kärlek & Relationer

2 960
9 inlägg
9 poäng
balvenie
Visningsbild
F Hjälte 314 inlägg
0
Hej!

Blir alltså 16 år om en vecka och känner mig fortfarande som en 10-åring.
Min mamma har inte insett att jag inte är så liten längre och har riktigt svårt att släppa taget. (Och nej jag vet att 16 år inte är detsamma som vuxen, men jag kan själv säga att jag är ovanligt mogen för min ålder).
Tänkte dra upp lite saker som jag känner att hon inte bryr sig om men som jag tycker är väsentliga.

Har alltid haft bra betyg, lyckades gå ut nian med relativt höga slutbetyg efter att ha missat skolan i ca 6 veckor pga att jag var sjuk. Hade då en "F-Varning" i 9 ämnen som jag pluggade arslet av mig för att komma undan och jag lyckades.

Samtidigt som jag gjort detta har jag blivit utbildad och licensierad tränare för barn i åldern 6-12 år. (Jag är en av de yngsta i hela Sverige som gått denna utbildning och blivit licensierad). Och det var inte det lättaste kan jag säga, har kämpat hårt för att uppnå det.

Men den dagen jag blev licensierad reagerade knappt mina föräldrar. Känns lite sådär då jag inte heller gör det för pengar utan det är ideellt arbete och jag valde att göra det just för att det verkligen behövs i min stad. Vill hjälpa barn redan från början att förstå att träning kan vara kul och att det är nyttigt i alla åldrar.

Jag har aldrig blivit full på en fest, är inte den personen som tycker att kul=fylla. Ändå har hon riktigt svårt att släppa iväg mig på fester, även om hon känner många av mina vänner som kommer vara där.

Har, om några dagar, varit tillsammans med en jättesnäll kille i nio månader. Båda mina föräldrar har träffat honom hur många gånger som helst och han äter ofta middag med oss. De har båda sagt flera gånger till familjevänner och släkt att han är en riktigt bra kille. Han är inte heller den som dricker på fester. Ofta dricker han inte alls utan ansvarar för att köra hem dem som inte kan ta sig hem själva istället.

Han pluggar sista året på gymnasiet i samma stad som jag bor, men egentligen bor han 10 mil bort. Under sommarlovet träffades vi totalt 3 gånger pga att min mamma inte vill att jag ska resa ensam. Den enda och första gången jag varit i hans hemstad fick jag inte heller sova där. Senare på kvällen kom alltså min pappa och hämtade mig.

Vi har fortfarande inte fått sova hos varandra eftersom att hon tror att vi kommer ha sex då. (Vilket vi antagligen skulle ha, men vi har redan haft sex så det är inte det som är grejen)

Börjar bli riktigt förbannad på att hon inte litar på mig. Det mest irriterande är att mina föräldrar antagligen inte ens har pratat om det med varandra. Min pappa sa åt mig att skaffa ett preventivmedel när vi blev tillsammans. Han sa då "Du är 15 år nu och det kanske behövs. Blir förbannad om du kommer hem och säger att du är gravid."

Mamma vill inte ens erkänna att hon inte vill ha vi ska ha sex, när jag frågar om jag får sova hos honom säger hon bara "Du är för liten". (Har självklart sovit hos vänner, så det är inte sovgrejen hon är emot)

Vet inte vad jag ska göra, hon vill inte ens lyssna när jag försöker prata med henne. Om hon inte ger sig så kommer det sluta med att jag ljuger och säger att jag är med vänner när jag egentligen är med honom. Vill inte ljuga, men det börjar kännas som en enda utväg.

(Ledsen att det blev lite långt.)

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Seroster
Visningsbild
32 Kristianstad Hjälte 6 655 inlägg
0
Sätt dig ner och snacka med morsan, fråga varför du inte får sova där och vad hon är rädd för, påpeka att du är byxmyndig och får knulla bäst fan du vill.

Och se för fan till att skydda dig.

Seroster ser dig.

Celelen
Visningsbild
F 25 Kändis 43 inlägg
0
Låter som min mamma. :-(

De vågar inte säga det de är rädda för - "jag är livrädd för att du blir med barn om du har en kille."

Har inte heller någon bra lösning. Kan inte heller prata med henne (främst mamma det gäller)

Hon kommer dessutom med en massa utpressargrejer. "Din lillasyster saknar sin storasyster"

Bazinga

DevilsWar
Visningsbild
P 33 Järfälla Hjälte 1 254 inlägg
0
Jag undrar fan om de inte nästan är större chans att barn, som har så kontrollerande föräldrar, ligger lite extra bara som en revolt.

Oavsätt vad så borde du prata med henne, sätt båda föräldrarna bredvid varandra och prata med dom båda så kanske de är lite större chans att hon lyssnar då din pappa verkar förstå lite mer.

Ett argument som jag la fram men som inte alltid funkar är att jag hellre talar sanning så dom vet var jag är än att ljuga och att dom får en extrachock om något faktiskt skulle hända.

Never give up, never back down!

Baal
Visningsbild
P Hjälte 634 inlägg
0

Svar till balvenie [Gå till post]:


Skriv ut det du har skrivit så kommer hon att läsa det.
Zmeroz
Visningsbild
P 33 Smedjebacken Hjälte 4 124 inlägg
3
Känner att det är ganska vanligt att folk är "ovanligt mogen för min ålder". Skumt det där!

Akta så jag inte kör ner min protes i halsen på dig!

newfg
Visningsbild
Hjälte 90 inlägg
4
"Blir alltså 16 år om en vecka och känner mig fortfarande som en 10-åring."

"Jag kan själv säga att jag är ovanligt mogen för min ålder"

kay.
Zmeroz
Visningsbild
P 33 Smedjebacken Hjälte 4 124 inlägg
2

Svar till newfg [Gå till post]:
Hon känner sig som en 10 åring pga hennes föräldrars behandling av henne.

Akta så jag inte kör ner min protes i halsen på dig!

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
0
Du är fortfarande ett barn, vill inte dina föräldrar att du sover borta så finns det inte så mycket att göra. Tjata på dem, säger dem nej är det väl bara att acceptera, då du fortfarande bor hemma.

Skitjobbigt, visst. Men du har egentligen inget att säga till om.

Hatar allt.


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Blir fortfarande behandlad som ett barn

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons