Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Dumpad.. när slutar man känna sig nere?

Skapad av Drickz, 2016-11-09 13:52 i Kärlek & Relationer

3 593
11 inlägg
0 poäng
Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
0
Hej alla hamstrar!

Skumma gärna. Märkte att det blev lite långt men det behövs om ni vill hjälpa lite till. Försökte att inte demonisera henne, men ni får ta det med en nypa salt om ni förstår min sinnesstämning.

Jag träffade en tjej för cirka tre år sedan. Vi blev riktigt bra vänner efter första året, och blev gjorde ett förhållande officiellt före jul förra året. Det var ett distansförhållande där vi pratade eller gjorde saker var och varannan dag, och vi träffades regelbundet. Vi hade planer att flytta ihop efter nyår.

Sen i september efter att vi träffats unvek hon mig i en vecka. När jag väl konfronterade henne sa hon att hon ville göra slut men att vi fortfarande kan vara bästa vänner. För att jag inte kommer på nog mycket "stora" saker vi kan göra tillsammans. Och att jag inte var nog mycket romantisk som att erbjuda mig att ta hennes väskor när jag möter henne då hon kommer. Hon sa att hon fortfarande älskar mig men att hon vill göra slut i alla fall. Jag blev jätteförvirrad varför hon inte sagt något FÖRE det kom till den punkten att hon ville göra slut.

Jag tyckte det var väldigt underliga saker att göra slut med någon över, speciellt när jag faktiskt erbjudit mig att ta hennes väskor och andra såna saker. Eftersom det hon sa inte var sant, och att hon mätte mig till en högre standard än sig själv så sa jag att det hon säger inte stämmer. Då blev det bråk, och till slut blockerade hon mig. Jag tog upp det igen senare eftersom jag var djupt sårad av att först bli dumpad och sen bli tillsagd att mina idéer inte var lika bra som hennes. Hon räknade dessutom ett tillfälle som jag kommit på, som hennes eget. Jag försökte förmedla att det viktiga är att vi gör det tillsammans, men tydligen behövdes mer att komma på saker tillsammans. Genom hela förhållandet har vi antingen kommit på saker tillammans eller från varsitt håll, så jag tyckte det var konstigt och elakt. Hon ansåg att det enda jag ville när jag pratade med henne var att få rätt, inte att visa min sida av det. Eftersom hon inte tyckte att vi kom någonstans så blockerade hon mig igen. Jag kanske inte hanterade det på bästa sättet, men jag kallade henne aldrig några dumma saker eller så. Bara ifrågasatte det hon sagt om vårt förhållande.

En vecka efter det kontaktade jag henne igen via en annan app för att lägga ner stridsyxan. Tror det var då hon sa att hon inte ser mig i sin framtid men att vi kan vänner. Efter det har jag inte gått till henne för svar, eftersom hon inte verkar vilja ha något med mig att göra. Hur man kan säga åt någon att man älskar den för att endast ignorera den förstår jag mig inte på. Allt detta hände inom loppet av tre veckor från att hon börjat undvika mig. Vi pratar inte längre för att jag inte tar kontakt med henne. Hon skyller att hon inte vill vara vänner längre pga allt "drama" när jag ifrågasatte henne. Efter tre år vänder hon sig alltså tvärt och vill inte veta av mig. Visst, jag kan prata med henne, men det känns mer som en status quo á la kalla kriget än att vi faktiskt kan vara med varandra igen.

Två månader senare känner jag mig fortfarande som skit. Visst, jag tänker inte på det när jag distraherar mig, men om gör något som att städa eller göra skolarbete tänker jag bara på henne och det som hände. Ibland vaknar jag ledsen.. Funderar bara på varför, eftersom hennes handlingar talar emot hennes ord.

Vad tror ni hamstrar om vad som hände mellan oss, och hur lång tid det kommer göra ont?

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till Greywaren [Gå till post]:
Sorgen finns nog alltid där, men jag vet inte om jag ska råda sig till att bara glömma henne, vilket jag anser att man aldrig ska göra.

Mitt tips är istället att förstå vad du lärde dig ifrån förhållandet.

Vilket är svårt i ditt fall.
Så till att börja med, typ vilket avstånd var det mellan er rent geografiskt? Hur var ert sexliv?

Hon låter som en stressad själ, ála ADHD, stämmer detta antagande?

The leetest herperderper

Pizzapojken
Visningsbild
P 33 Stockholm Kändis 143 inlägg
0

Svar till Greywaren [Gå till post]:
Jag är ingen expert eller så, men låter som att hon vill att du ska vara mer spontan och ta mer initiativ i saker som att visa din kärlek mer?

"Jag tyckte det var väldigt underliga saker att göra slut med någon över, speciellt när jag faktiskt erbjudit mig att ta hennes väskor och andra såna saker.:"
Lite klent att använda det som ett bevis på sin kärlek kan jag tycka. Vad för andra saker gör du då?

Berätta saker du gjort med din tjej för mig så jag kan ge dig ett bättre svar. Enligt henne så ligger det ju en brist i det.

Gillar du inte pizza kan du dra åt helvete.

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
0
Svar till TLTGja [Gå till post]:
Nej hon har inte ADHD. Tack för ditt svarSvar till Sebwithz [Gå till post]:
Brukade skicka god morgon och godnatt åt henne, tände ljus när vi såg film, nån ros på en vardag, många kramar, sa att jag älskar henne lite då och då, gav henne komplimanger för olika saker. Dansade med henne i en gammal balsal på toppen av ett berg, tog henne ut och mös vid en brasa nån kväll. Frågade farsan om att låna hans husbil så vi skulle kunna åka omkring i den i somras. Bjöd med henne till en folkmusikfestival i fjällen. Hämtade henne vid flyget varje gång hon kom till mig. Det var oftast jag som tog initiativ för nästa gång vi skulle träffas. Vi var till ett nöjesfält, en medeltidsmässa, gick ut och såg meteoritregn mitt i skogen. Skickade blombud på alla hjärtans dag.Tillägg av Greywaren 2016-11-09 16:17

Började lära mig hennes modersmål för att kunna prata bättre med hennes föräldrar. Tog två veckor till att sy en dräkt så vi skulle matcha på mässan.

Ingen status

getflin
Visningsbild
P 26 Kändis 3 inlägg
0
Hennes förklaring verkar alldeles för trivial för att var det egentliga skälet, som jag förmodar är att hon helt enkelt har tröttnat på förhållandet. Det har nödvändigtvis ingen rot i brister på din sida, utan rastlöshet. Det händer många och jag kan säga att jag har varit mottagare och leverantör i liknande situationer. Det finns helt enkelt inget sätt att förmedla det på utan att vara grym, därav den kassa ursäkten. Det faktum att hon ville förbli vänner tycker jag insinuerar en viss osäkerhet om att släppa taget om dig, möjligtvis med ändamål att ha dig som en slags livslina ifall gräset inte är grönare på andra sidan.

Vad det gäller att komma över det så finns det väl inte så många tips utöver att sysselsätta sig och fortsätta undvika kontakt.

jaså

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till getflin [Gå till post]:
Jo, det går.
Man måste bara vara förklarande, och inte bara lämna en värld av osäkerhet och frågetecken efter sig.

The leetest herperderper

Pizzapojken
Visningsbild
P 33 Stockholm Kändis 143 inlägg
0

Svar till Greywaren [Gå till post]:
Hmm ja det är ju nog bara hon som sitter på det rätta svaret. Men ett tips är nog att glömma henne och gå vidare då hon varken verkar vilja föra en konversation med dig eller ge dig ett tydligt svar.
Hur man glömmer en är väldigt inviduellt, vissa låter sorgen omfamna dom och är ledsna tills dom inte längre orkar vara ledsna. ( kan ta lång tid, samt drabba din omgivning ) själv hadw jag väl börjat umgås mer med kompisar och försöka ha roligt för att sedan kunna inse att livet går vidare och man kan må bra utan henne.
Hoppas det löser sig.

Gillar du inte pizza kan du dra åt helvete.

erik-_-andersson
Visningsbild
22 Kändis 9 inlägg
0
När du får distans till henne så kommer du nog känna annorlunda, det gäler bara att fylla ut livet med andra saker och inte gå och tänka på henne hela tiden.
Zedriv
Visningsbild
P 31 Kungsör Hjälte 2 294 inlägg
0

Svar till Greywaren [Gå till post]:
Det varierar nog för alla. För mig så var den värsta perioden första 2 veckorna. Men var inte helt 100% över förhållandet förräns 1-1,5 år senare. Men vardagen blev mer "normal" efter kanske 6-7 månader.

PTFO!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
Det låter lite som om hon gått i de banorna ett tag när det kommer så tvärt. Förmodligen har hon varit osäker ett tag och inte lyft problemet, grubblat på det och slutligen accepterat att ni inte funkar.

Vad det sen är som ligger bakom osäkerheten, det som fått henne att släppa taget kan enbart hon svara på - men hon vill uppenbarligen inte prata. Det kan bli svårt att släppa saker och gå vidare när man aldrig får ett riktigt avslut och det lär bubbla upp några gånger även när man tror man sedan länge är förbi det - men man lär sig hantera det.

Man får ta dagarna som de kommer och hantera det på ett sätt man känner fungerar för en själv. Personligen har jag ofta svårt att låta mig själv vara ledsen direkt när det händer, men några dagar in inser man vad som hänt och då kommer allt på samma gång.

Saker som jag vet fungerar för mig när jag gjort slut eller blivit lämnad är just att faktiskt låta mig själv vara ledsen några dagar. Kolla på någon ledsen film, lyssna på lite sorglig musik. Få utlopp för vad man känner för att sedan kunna lämna dem bakom sig. När det värsta dagarna är förbi brukar jag sen uppehålla mig med saker. Gå ut med kompisar, eller göra massa saker enbart för att fylla ut tid och ge tankarna något annat att fokusera på.

Allt eftersom tiden går får man färre och färre dåliga dagar de dåliga dagar man väl får avtar i styrka tills vardagen är tillbaka där den var innan man träffades.

Even boys have something to say if you listen long enough

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
0
Tack för alla svar!

Ingen status


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Dumpad.. när slutar man känna sig nere?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons