Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Elak mamma?

Skapad av Garnetz, 2012-09-19 18:34 i Kärlek & Relationer

6 769
80 inlägg
127 poäng
myh
Visningsbild
F 26 Superdupersnygg sexpert 3 304 inlägg
0

Svar till hille [Gå till post]:
Klipp dig själv, det kostar gratis.

Jag älskar doften av makt på morgonen.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
0

Svar till vise_mannen [Gå till post]:
Jag behöver inte matlåda, gratis mat på jobbet. ;)
Storkok går ner i frysen och görs ofta, men maten till dagen efter?

Jag vet inte varför någon i hela världen nojar sig över sin gran, granar är träd, träd kan ej kommunicera. Däremot vill jag inte störa grannen, de har barn och ringer värden ifall man stör. Detta vet jag, därför festar jag inte till efter 10 hemma särskilt ofta ;) En anpassning som ej fanns i tonåren eller när man pluggade. ;)

Kan inte bestämma var jag vill bo, måste bo där jag har jobb alternativt där sambon har sina studier. Kan inte resa vart jag vill när jag vill då jag har ett jobb och måste få ledig ( när man gick på gymnasiet var det bara att skolka).

Dvs livet är att glida på en räkmacka när man går i grund+gymnasieskola. Livet blir inte bättre än då. När man är vuxen kommer lite lite lite frihet till priset av att all frihet spenderas på måsten. Måsten som aldrig tidigare funnits.

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

Snopp
Visningsbild
P -994 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
0

Svar till hille [Gå till post]:
Nä.

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/ungdom/kaerlek_relationer/elak-mamma/sida_1.php#submit

vise_mannen
Visningsbild
Kändis 1 161 inlägg
0

Svar till Gargamel [Gå till post]:


Haha du får mat på jobbet och ändå klagar du? Kommer du hem säg efter att du har tränat så kan du säg koka ris slänga in torskfilé och lite grönsaker på det. En torsk torskfilé räcker till 2 portioner så du äter de på kvällen för att sedan ta med hälften till jobbet för att äta det där sen samma procedur på kvällen till helgen kommer:)

Fast du kan inte göra samma sak om du bor i lägenhet hemma när du är 18?

Sök jobb på annan ort? De är väl inte något överflöd av lärare som jag har förstått det i Svenska skolor. Bara att ta med fruntimret eller ha det på distans om du verkligen inte trivs.

Fast jag väljer ju hellre måsten framför att ha någon som tar han om en. Gick man i gymnasiet så var man där ungefär 40 timmar i veckan iaf jag som gick natur. Sen hade du arbete efter skolan på det. När du kommer hem så är de någon som bestämmer vad du ska laga för mat, när det ska städas osv i stället för att bestämma det själv. Enda skillnaden är att man får lägga ner lite mer tid på att laga mat än innan och betala räkningar som tar 10 min i månaden.
Ansvaret att komma tid till jobbet och ta hand om sig själv är väl inte direkt betungande...

Ingen status

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
0

Svar till vise_mannen [Gå till post]:
Jag tränar inte, sådant är för fetknoppar eller osäkra med små penisar (eller tjejer som hatar bröst). Jag kommer hem och vill laga riktig mat, inte pajasmåltider för proteinintag. Hade jag nöjt mig med skit hade jag ju fortfarande käkat pasta och köttbullar med ketchup. Tröttnade jag på 2006. ;)

Exakt, kan inte göra samma saker, då kommer en vräkning, sådan som tvingar en att flytta. Tillhör vuxenlivet att anpassa sig efter sin omgivning. Du vet, inga brakarfester tre på natten en torsdag.

Kan inte flytta på sambon, hon studerar samt att det inte finns överflöd av jobb inom läraryrket. Vissa lärarjobb finns, inte alla, särskilt inte de jag har. Därför dumt att byta när man väl har ett jobb, inte sant? ;)

Jag hade inget arbete efter skolan, jag arbetade på somrarna och fick in mina pengar. Ville jag ha mat lagade jag det jag ville ha (eller käkade mackor). Jag städade när jag ville, jag kom hem när jag ville, gjorde som jag ville. Inga måsten what so ever :)

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

EyeAttack
Visningsbild
F 26 Lund Hjälte 2 422 inlägg
0
Svar till hille [Gå till post]:
"Jag hoppas det för 1000 kronor i månaden kommer man tyvärr inte långt på."
Fast det stämmer ju inte. Bor man hos sina föräldrar och slipper betala hyra, mat och för dagliga resor är det ju inga problem att klara sig en månad på tusen spänn. Man har ju för tusan knappt några utgifter!

M-A-G-I-C!

Garnetz
Visningsbild
Kändis 120 inlägg
Trådskapare
0
Svar till EyeAttack [Gå till post]:
Beror ju väldigt mycket på vad ens föräldrar tycker är rimligt att man betalar själv. Jag har alltid fått betala prylar själv, alltså sparat till att köpa en ny mobil och så vidare. Däremot har jag fått de flesta kläderna, men kommer nog få börja betala mer nu verkar det som. Dessutom jag delar jag på interneträkningen med mitt syskon och min mobiräkning har jag alltid varit tvungen att betala själv. Sammanlagt går dessa på cirka 300 kr. Då har jag bara 700 kvar som ska gå till kläder, nöjen, resor osv. Får ni andra pengar av era föräldrar?

Ingen status

EyeAttack
Visningsbild
F 26 Lund Hjälte 2 422 inlägg
0
Svar till hille [Gå till post]:
Fast du sade ju att dina föräldrar betalar kläderna? Dessutom behöver de ju absolut inte gå på 700/mån. Nöjen och resor får man ju helt enkelt vara rimlig med om man har lite pengar.

Jag är annars i ungefär samma situation som du. Arbetslös sedan efter studenten och halvt motvilligt bortskämd med ca en tusenlapp i månaden från mina föräldrar att leva på. Men med de pengarna betalar jag både frisör, resor, nöjen, de flesta kläder o smink själv. Jag får helt enkelt bara se till att snåla, leva på begränsat resekort, cykla in till stan då det inte gäller, begränsa utgångar och ha kul med mina vänner på billiga sätt istället. Jag menar, klarade jag att leva på en tusenlapp innan studenten bör jag ju klara det nu, enda stora skillnaden är resekostnader.

M-A-G-I-C!

vise_mannen
Visningsbild
Kändis 1 161 inlägg
0

Svar till Gargamel [Gå till post]:


Eller så vill man inte se ut som en tanig 15 åring:) Intressant så med andra ord så får du mat på jobbet och gör enkel mat hemma, vad lipar du om?

Fast din familj skulle ju bli vräkt om du hade brakfester i deras lägenhet? Hmm? Bor du i studentkorridor eller studentlägenhet så bor du själv och inte hemma.

Ha henne på distans om du inte trivs med jobbet? Finns alltid jobb att få, i alla fall i större städer.

Tråkigt för dig som tycker synd om dig själv nu:) Men de flesta är ganska styrda av sin familj när de är unga. Får tacka mina föräldrar^^

Ingen status

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
1

Svar till vise_mannen [Gå till post]:
Jag gör inte enkel mat hemma, kan du inte läsa? Skriver ju att jag tröttnade på enkel skitmat 2006. Jag vill ha riktig mat, inte samma mat som jag lagade när jag bodde hemma och mina första år som egenboende. Men jag hatar att laga mat, diskar hellre.

Rätt svårt att vräka någon från något de själva äger och jävligt svårt för grannarna att bli arga när de bor 1 kilometer bort. ;) Äger man sitt hus, marken skiten står på så är det svårt att bli vräkt. :) Ergo kunde ha tre dygnsfester utan att bli vräkt. :)

Jag bor inte hemma (flyttade 17 augusti 2006), bor ej i korridor (lämnade den den 12:e februari 2011) och ej heller studentlägenhet (aldrig bott i, är för snål). Ergo måste jag anpassa mig efter individer jag aldrig tidigare behövt anpassa mig efter, något som är sjukt trist med vuxenlivet, alla måsten (deadlines som alla riktiga jobb har, grannar som nästan alla vuxna stadsbor har och så vidare). MÅsten som aldrig fanns under grund+gymnasietiden.

Som jag skrev den 19:e september 20:57 så trivs jag med mitt jobb, sa enbart att det är jobbigare och mer slitigt att jobba än att vara en pubertal idiot i skolan (vilket alla är inom grund + gymnasieskolan). Men din läsförståelse är ungefär lika omfattande och bra som en särskoleelevs möjligheter att komma in på läkarprogrammet.

Tycker inte synd om mig själv, menar bara att TS är en bortskämd fitta som borde ta tag i sig själv och att vuxenlivet innehåller mångfalt fler måsten än att gå i skolan. Såvida man nu inte jobbar med något värdelöst skitjobb där man mest runkar ikapp, bor i en sunkig etta som man aldrig städar och anser att ris + kött = mat.

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

vise_mannen
Visningsbild
Kändis 1 161 inlägg
-1

Svar till Gargamel [Gå till post]:


Fatta det som att du var trött på köttbullar:P
Så din sambo lagar maten åt dig?

Fast nu bor inte de flesta på landet,) Majoriteten bor i lägenhet.

Jag vet annars hade de inte vart någon diskussion. För eller senare så man lära sig att göra det. Fast du var ju fortfarande tvungen att göra prov etc. Att skita i skolan helt får ju mer konsekvenser än att bli av med jobbet om man säger så. Om man tänker långsiktigt.
Varför skulle jag lägga det du skriver på minnet till dagen efter?

Väldigt mycket gnäll på dig ändå måste jag säga:)
Någon som inte tycker det? Tjänar förmodligen mer än vad du gör:) för jag antar att du syftar på mig nu. Sen har jag en 2a som dig. Maten som du beskriver vet jag inte alls hur den kommer inIngen status

envelope91
Visningsbild
P 28 Lilla Edet Hjälte 4 429 inlägg
0
Min frisör tar 100 spänn men vad vet jag.

Det bästa du kan göra är att ta sms lån när du behöver pengar, då får du dom jätte snabbt!

Lard is the poor man's butter.

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
0

Svar till vise_mannen [Gå till post]:
Jag är trött på köttbullar, men inte bara. Jag är trött på simpel ungkarlsmat. Ätit den i sex år.

Hon lagar inte all mat åt mig, jag är inte en bortskämd barnrumpa direkt. Vi lagar mat ungefär lika ofta, bara att hon tycker det är lite roligare än vad jag anser det vara.

Fast JAG har bott på landet och argumenterar från måstena som tillkommit i mitt liv. ;)

Att göra prov var en lektion precis som alla andra, gymnasieskolan är så urbota simpel att förberedelser på sin höjd var 10 minuter. Varken ansträngande eller krävande.

Samt att du tjänar mer än mig, det gör nog alla, jag är ju lärare by choice, jag har aktivt valt att inte tjäna pengar. ;)

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

vise_mannen
Visningsbild
Kändis 1 161 inlägg
-1

Svar till Gargamel [Gå till post]:


Fast det verkar ju som om du påpekar att den maten jag gör enbart är för proteinintag och enkel?

Du bor med någon som du delar matlagningen med... Varför klagar du ens?:D

Har man glidit fram på en räkmacka så kan jag förstå att de är jobbigt för dig.

Det du gör varje dag går ju på repetition. Skulle gissa på att du är historia lärare. Det är ju inget nytt som du behöver lära dig för att kunna undervisa snorungarna eller hur? I gymnasiet så behövde man ju plugga inför varje prov. jobbet är ju lite mera rutin och oftast lite kul eftersom man styr mera.

Ah får hoppas att ni får lite högre lön.)

Ingen status

Hepedy
Visningsbild
Kändis 24 inlägg
0
Det är därför man skiter i att klippa sig ;)
Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
0

Svar till vise_mannen [Gå till post]:
Kött (torsk) + ris + grönsaker ser jag som mat enbart för att få i sig protein och överleva. Lika skoj som skavlan och brittisk humor.

Jag klagar då det är skittrist att laga mat, ett måste som framkommit med vuxenlivet, som ej existerade sju dagar i veckan tidigare.

Märks att du vet noll om att arbeta som lärare. Ett ämne som är statiskt och ej föränderligt räknas ej som ett skol/akademiskt ämne, historia räknas som detta, vilket medför att det förändras hela tiden. Bilden av dåtiden är ju inte densamma idag som för 20 år sedan eller 50. Samtidigt är jag lärare i världens mest omvandlade ämne, där ingenting är sig likt från dag till dag, nämligen Samhällskunskap och geografi. Samtidigt är jag lärare i Svenska, engelska, matte och övriga SO ämnen. Även om detta inte är det svåraste utan snarare att handskas med 21 olika barns humör. Något man inte bara leker fram som något trist lagerjobb.

Jag skiter faktiskt i om jag får mer i lön eller ej. Finner faktiskt min lön vara mer än tillräcklig då jag får dubbelt så mycket som jag gör av med. :)

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

vise_mannen
Visningsbild
Kändis 1 161 inlägg
-1

Svar till Gargamel [Gå till post]:


Var ju bara ett exempel och vem har sagt att man inte kan ha sås etc till det? Eller att grönsakerna är kokta?

Fast nu har du friheten att välja maten:)

Hur mycket förändras det över en dag? Gustav vassa kommer förmodligen fortfarande ha varit en kung på 1500 talet om 20 år:P Kan man grunderna som med alla jobb så är det inte så mycket som man måste ta in under kort tid eftersom det som är nytt portioneras ut ganska smått hela tiden.

Bara? och du bor med någon? stackare.

Ingen status

Fuser
Visningsbild
P 28 Kändis 240 inlägg
0

Svar till hille [Gå till post]:
Strunta i frisören och låt håret växa istället, både gratis och skönt.

Men hur du lyckats bli pank så kort efter studenten förstår jag inte? Studiebidraget på gymnasiet är ju på 1000 spänn i månaden drygt, och ingen kurslitteratur och annat som skall betalas. Det är ju en enkel match att lägga undan uppåt 30 tusen under den tiden utan att vara helt asketisk, speciellt om dina föräldrar betalat det mesta åt dig hittills om jag förstår dig rätt.

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
1

Svar till vise_mannen [Gå till post]:
Ditt exempel var helt enkelt värdelöst och är enbart ett uttryck för skittråkig trist mat. Total meninglös sådan som enbart en nybliven egenboende man äter. Som sagt, tröttnade på skitmat 2006, hatar att laga mat. Har inte större valfrihet nu då jag, pga mitt ointresse inte kan laga mat. Lättare när man fick den serverad.

Mycket förändras på en dag, så mycket som synen på Gustav Vasa har ändrats från landsfader till tyrann bara sedan jag läste om Gustav Vasa i skolan. Dock är inte historia det svåraste att vara påläst på, men att hänga med i samhällskunskapsämnets utveckling och förändringar kräver en hel del. Samma med de geografiska rönen med allt från hur pengarna åker över klotet till webtrafik och dylikt. Kräver mer än runka i ett bås, även om det ger sämre betalt. :)

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

vise_mannen
Visningsbild
Kändis 1 161 inlägg
0
Svar till Gargamel [Gå till post]:


Förklarade enkelt för dig så att du kunde förstå poängen med att göra mat för 2 måltider men det gick tydligen inte hem. Synd för dig som inte klarar av det.

Jag vet inte om det bara var jag som fatta när jag var 15 att det var ganska uppenbart att Vasa var en tyrann som alla andra ledare i Europa på den tiden. Ingen större skillnad på Vasa nu än för 10 år sen. Historien har ju inte direkt skrivits om. Att lära sig hur statliga verksamheten funkar i grundenär ju lite skillnad på att lära sig vad en ny partiledare heter... Fast är man dum nog att att vara lärare i flera ämnen så.. Fina studieskulder har du med va:)?

Ingen status


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Elak mamma?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

2 utloggade

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons