Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Flickvän inneboende med ngn annan?

Skapad av dr0ne12, 2018-04-18 16:31 i Kärlek & Relationer

4 192
10 inlägg
7 poäng
dr0ne12
Visningsbild
Legend 5 inlägg
0
Hej,

Min flickvän bor just nu hemma och är väldigt obekväm med situationen där på grund av familjerelationen hon har. Det är rätt sannolikt att hon kommer få tillgång till egen bostad senare iår mot hösten/vintern.

Hon fick tidigare i veckan reda på att en killkompis till henne kommer få plats för en inneboende snart då den tidigare inneboende flyttar ut vilket hon anser vara en bra lösning tills vidare. Jag blev dock inte överglad att höra att hon är sugen på att flytta in till en annan kille liksom. Hon sa som snabbast just då att personen inte är någon jag skulle behöva vara orolig för men är lättare sagt än gjort.

Hur skulle ni reagera angående detta? Skulle ni tycka det är helt fine beroende på situationen att hon flyttar in hos honom eller skulle ni motsätta er?

Kan även tillägga att det inte är en bra lösning att bo (som permanent lösning) hemma hos mig då hennes jobb blir alldeles för struligt att ta sig till.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Volbeat
Visningsbild
F 28 Hjälte 213 inlägg
1

Svar till dr0ne12 [Gå till post]:
Är hon inte redo för att flytta in med dig, tvinga inte henne att göra det bara för att få dig att må bättre. Och få inte henne att känna sig skyldig för att hon vill flytta ut från sina föräldrar.
Dessutom är det bara tills hon hittar ett eget ställe.

Jag festar och har inte tid med dig just nu.

dr0ne12
Visningsbild
Legend 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Volbeat [Gå till post]:
Det är absolut inte av att jag vill att hon flyttar in med mig då jag vet att hon skulle få det jobbigt då med hennes vardag. Det är snarare rädslan för att något mellan dem skulle hända medans hon bor i samma hus som honom liksom.

Volbeat
Visningsbild
F 28 Hjälte 213 inlägg
0

Svar till dr0ne12 [Gå till post]:
Det låter som att du är osäker. Vet inte om det beror på din självkänsla, eller att du inte litar på henne, eller om du inte har tillräckligt stark tro på ert förhållande.
Är det bekräftelse du vill ha eller behöver?

Om du bestämmer dig för att prata med henne om detta så gör det, men en gång och sen litar du på det hon säger. Dra inte upp det fler gånger och sluta oroa dig.

Dra inte upp det hela tiden, då kommer hon att känna det som att du inte litar på henne och det kommer definitivt att ta död på förhållandet.

Se detta som ett steg i rätt riktning. Hon har ju valt att vara med dig, men vill ändå vara självständig. Och hon kanske är redo för att flytta in med dig i höst, när hon skulle haft en egen lägenhet.

Jag festar och har inte tid med dig just nu.

dr0ne12
Visningsbild
Legend 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Volbeat [Gå till post]:
Jag antar att jag får ta reda på mer om killen innan för det handlar om att jag inte är säker på att han skulle kunna hålla händerna borta.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
2
Jag förstår att man blir osäker på tanken att ens partner ska flytta in med någon av motsatt kön. Det hade förmodligen inte funnits så mycket som en tanke om det om det istället var en tjej hon var på väg att flytta in med, men nu är det inte så som det ser ut.

Osäkerhet är någonting man får lära sig att tillsammans hantera i ett förhållande. Jag hade heller inte varit jättenöjd i tanken på att min flickvän flyttade in med en annan kille, eller hade en annan kille som bodde hemma hos henne. Jag hade inte ställt mig i vägen för det, men även om förhållandet är bra, även om man litar på sin partner tror jag det är fullt normalt att i den sitsen vela lite. Det är trots allt en annan kille som kommer vara med, skratta med och generellt ta del av din flickväns vardag på ett sätt som andra killar inte gör. Man kanske litar på sin flickvän, men i vilken utsträckning litar man på att rumskamraten visar en respekten och inte stöter på eller skämtsamt flörtar med ens tjej? Även om man litar på att hon inte gör någonting och heller inte tror att någonting kommer hända är det en obekväm sits att vara i.

Det är ingenting som är värt att älta och förbjuder du henne från det kommer det med stor sannolikhet dra in tjafs om brist på tillit, samt att hon kan uppleva att du håller henne tillbaka i förhållandet. Man får helt enkelt försöka se hela upplevelsen som ett bevis för att förhållandet är så starkt som man tror, hoppas och vill att det ska vara. Det är dumt att gå och älta i ångest och osäkerhet över det, men prata ut om känslorna ifall det är någonting du har svårt att få ur huvudet. Hellre ta diskussionen ordentligt, lugnt och sansat med henne än att låta det växa ur proportion i ditt eget huvud. Se till att lägga en tanke i hur du säger saker och ting bara, så att det inte kommer ut på ett sätt som framstår som anklagande.

Ibland blir man avundsjuk och det är fullt normalt - men man får inte låta avundsjukan ta över ens verklighet och i det här fallet låter det som att hon skulle behöva flytta in hos en kompis.

Even boys have something to say if you listen long enough

dr0ne12
Visningsbild
Legend 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Det var väl sagt, jag litar till största del på henne, vi har bara varit tillsammans i drygt 3 månader nu men fortfarande. Om det blir fallet att hon flyttar in hos honom får jag väl ta det med henne då, förmodligen onödigt att ta ut något som man inte vet ens kommer hända.

Tack!

Volbeat
Visningsbild
F 28 Hjälte 213 inlägg
0

Svar till dr0ne12 [Gå till post]:
För att svara på att du är osäker på om han kan hålla händerna borta.
Detta är fortfarande en fråga om hur tillitsfull DU är.
Litar du på att din flickvän kommer att säga ifrån om han raggar på henne?
Om du gör det är det skitbra, gör du inte det kanske det är något du behöver fundera på, då litar du ju uppenbarligen inte på din flickvän.

Hade jag varit tjejen i en sån här situation hade jag gjort som jag själv känt passat mig. Hade min s/o sen tjatat om det hade jag dumpat hen. Speciellt om det bara gått 3 mån i förhållandet.
But that's my opinion.
Och jag är sjukt självständig.

Jag festar och har inte tid med dig just nu.

Chubaka
Visningsbild
P Hjälte 627 inlägg
3

Svar till dr0ne12 [Gå till post]:
Det är bra mycket lättare att flytta in hos en vän, än sin partner om man inte riktigt är redo att flytta "ihop". För att vara inneboende hos en kompis är stor skillnad från att bo ihop med någon.

Vidare, skulle du tänka på samma sätt om din tjej var BI och det var en homosexuell eller bi tjej hon skulle bli inneboende hos? Eller är det enbart för att du är nojig att det är en kille? Om du litar på din tjej, så är det lugnt :) Hon har sagt att det är lugnt, då föreslår jag att du tar det lugnt och litar på personen :) Häng där ibland och kolla film ihop osv. Gör din närvaro bekant där, så kommer du nog bli med bekväm med tiden också :)

Sluta förfölj mig! -_-

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
1
Alltid bra att begränsa en annan människa (y) är du relaterad till Trump? Låt oss inte bara mura in Mexico, låt oss mura in våra flickvänner också! Jaaaas! Best idea ever! Låt svartsjukan gå överstyr och slita isär kärleken!

Ingen status


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Flickvän inneboende med ngn annan?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons