Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Föräldrar förbjuder mig att träffa en kille pga ry

Skapad av LELH, 2018-07-04 20:50 i Kärlek & Relationer

3 552
11 inlägg
14 poäng
LELH
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
Hej allihopa, tacksam för alla som tar sig tid att svara, har googlat runt lite men det är krångligt så ber er om hjälp.
Jag har i 1.5 vecka skrivit med en kille som är 17 och jag är 15, vi har några gemensamma vänner och dom säger också att han är jättesnäll och alltid finns om man behöver någon att prata med osv. Vi bor ca 500m ifrån varan (fågelvägen) också så det är jättenära, vi kan alltså ses när som hellst.
MEN förra sommaren gick det rykten om att han våldtog två tjejer, men jag har väldigt svårt att tro det, eftersom han är så snäll. Men han är hursomhellst hur snäll och gullig som hellst nu. Jag skulle träffa honom idag, men mina föräldrar förbjöd mig att träffa honom när jag meddelade att jag skulle träffa honom pga rykterna förra sommaren så jag blev förstårs jätteledsen så vi skulle prata mer om det nu ikväll. Men dom förbjuder mig fortfarande efter att jag har pratat med dom och sagt att båda gillar varandra och att han är jättesnäll men det spelar ingen roll vad jag säger, dom låter mig inte träffa honom. Dock så ser jag honom väldigt ofta, han kör förbi i epa och hänger ofta med sina vänner i märheten av där jag bor så jag ser honom väldigt ofta så vi kommer ju att träffas och jag tror helt ärligt att jag inte klarar av att låta bli att träffa honom.
Det jag har fått reda på är att man får älska vem man vill.
Men min fråga är: Har dom rätt att förbjuda mig att träffa honom?
Och om dom har rätt att göra det, hur kan jag övertala dom så att jag får träffa honom?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
3
Svar till LELH [Gå till post]:
De har rätt att förbjuda dig att träffa honom men inte rätt att hindra dig, det är två olika saker. Om du värdesätter dina föräldrars medhåll i detta finns det väl ingen poäng att försöka ändra deras bedömning av situationen genom övertalning? Dina föräldrar försöker antagligen agera på det sätt de tror är bäst för dig, vilket inte alltid kommer att innebära att bekräfta dig i vad du tycker och tror.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

blondii
Visningsbild
F 29 Uppsala Hjälte 126 inlägg
5

Svar till LELH [Gå till post]:
En kille som har rykte om sig att han har våldtagit två tjejer är inte en kille man vill umgås med. Oavsett om dessa rykten är sanna eller ej så finns alltid en gnutta sanning bakom det. Jag förstår varför dina föräldrar inte vill att du träffar honom, du får lita på deras omdöme.

Du är ung och det finns så många andra killar som du kommer att träffa. Jag råder dig att strunta i honom

Labbet är mitt hem

Peppar
Visningsbild
P 31 Community Manager 7 463 inlägg
2

Svar till blondii [Gå till post]:
Fast, du kan inte säga "Oavsett om dessa rykten är sanna eller ej" och fortsätta med "så finns alltid en gnutta sanning bakom det.".
Då är det, för dig, sanning redan från början, oberoende på om det är sant eller inte.

Nu menar jag inte att man inte ska ta sådant här på allvar, men det är väldigt farligt att anta att allt som sägs alltid är sant.

Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0

Svar till LELH [Gå till post]:
Håller med Blondii. Akta dig för killar med våldtäktsrykten. Oavsett om dom är sanna eller falska. Better safe than sorry.

Ingen status

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
3

Svar till Peppar [Gå till post]:
Tror Blondii menar att även om han inte våldtagit tjejerna så kan han ju sexuellt betett sig på ett svinigt sätt mot dem.

robin söker ny sexpartner.

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 34 Göteborg Hjälte 2 758 inlägg
0
Svar till LELH [Gå till post]:
"MEN förra sommaren gick det rykten om att han våldtog två tjejer, men jag har väldigt svårt att tro det, eftersom han är så snäll."

Nu vet jag ingenting om just denna killen, men du ska veta att det finns massor av människor därute som anses av omgivningen vara "jättesnälla" men som ändå gjort sig skyldiga till fruktansvärda brott. För att ta ett extremt exempel, alla Breiviks grannar ansåg att han var trevlig och verkade fullständigt normal. Så om nu ryktena om killen stämmer så är det fullständigt korrekt agerat av dina föräldrar att inte låta dig träffa honom. De vill inte jävlas med dig, de bryr sig helt enkelt bara om ditt välmående.

"Det jag har fått reda på är att man får älska vem man vill. "

Hahaha. Du är 15 år gammal. Ge det en månad eller två så kommer du inte "älska" honom längre.

Du måste konstruera ytterligare pyloner

Peppar
Visningsbild
P 31 Community Manager 7 463 inlägg
1

Svar till SkalmanOnDrugs [Gå till post]:
Annat bra exempel på just sådant här är killen som våldtog en tjej inne på skoltoaletten, där hon senare blev utfryst av hela skolan just för att han "inte skulle göra något sådant" då han är så snäll.

Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.

Peppar
Visningsbild
P 31 Community Manager 7 463 inlägg
0

Svar till guessmyname [Gå till post]:
Okej. Då tolkar vi det olika.


Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.

Peppar
Visningsbild
P 31 Community Manager 7 463 inlägg
0
För att ge ett allvarligt svar som också är On Topic så kommer det här.
Du är 15. Du bor under dina föräldrars tak, vilket innebär att de bestämmer över dig. Vare sig du tycker om det eller inte.

Det är en väldigt knivig situation när det går rykten om saker, men det är aldrig bra att säga "Han hade aldrig kunnat göra det, han är så snäll!", för vad som syns utåt är inte alltid vad som egentligen pågår.
Ett personligt exempel är att jag har gemensamma vänner med mitt ex's gamla pojkvän som gjorde både det ena och det andra mot honom.
"Men han är ju snäll".
Har även haft en vän som alla anser som världens snällaste som det senare visade sig inte riktigt stämde.

Så, just den grejen funkar inte att köra.

Du skriver att ni har pratat i 1.5 vecka (eller ja, närmare 3 veckor nu med tanke på tiden) och att du både älskar honom och inte klarar av att låta bli att träffa honom.
Jag vet precis den känslan när man är 15 år. Du är förälskad, och det är inte konstigt att bli. Jag blev förälskad till höger och vänster när jag var i din ålder.

Men jag garanterar dig att du kan hålla dig ifrån att träffa honom. För om du ljuger för dina föräldrar och de kommer på dig med det, så blir det bara svårare för dig.
Det finns inte direkt något sätt att övertala dem att låta dig träffa honom. De förbjuder dig från att träffa honom för att de bryr sig om dig och vill ditt bästa.PS. Trippelpost för att jag är er gud. DS

Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Föräldrar förbjuder mig att träffa en kille pga ry

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons