Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Förrvirad över mina egna känslor

Skapad av Maja24, 2022-01-30 01:12 i Kärlek & Relationer

3 725
5 inlägg
1 poäng
Maja24
Visningsbild
Stammis 1 inlägg
0
Hej! Jag heter Maja. Jag har varit tillsammans med min pojkvän i ca 4 år. Jag älskar honom väldigt mycket och kan inte tänka mig vara utan honom. Han är min första pojkvän , min första allt. Innan jag träffade min nuvarande (ett par år innan) var jag små kär i en annan kille och han i mig men vi blew aldrig tillsammans utan små flörtade väldigt mycket, det rann bara ut i sanden för oss så vi blev aldrig osams eller så.

På senaste tid har jag inte kunnat sluta kolla upp denna killen Jag kan inte sluta tänka på honom även fast jag älskar min pojkvän. Jag känner mig elak mot min nuvarande och skäms men jag kan inte rå för att tänka på han andra och då får jag fjärilar i magen.

Mina känslor är förvirrade nästan och jag skulle aldrig vara otrogen mot min pojkvän på något sätt och vill inte heller lämna honom.
Är det fel på mig? Borde jag berätta för min pojkvän och varför känner jag så här just nu, jag har ju det bra redan?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Kul1
Visningsbild
Veteran 52 inlägg
1

Svar till Maja24 [Gå till post]:


Om du trivs bra i din nuvarande relation och verkligen älskar din pojkvän så är chansen väldigt liten att den andra killen skulle kunna erbjuda något bättre.
De flesta man träffar blir man i regel inte nöjd med, chansen att den här killen är något att ha är med andra ord liten.

Sedan är det vanligt att man blir intresserad av andra när man varit i en längre relation.
Dessa känslor kommer och går, den här killen kommer du sluta tänka på så småningom.
Det är lätt att tänka att gräset är grönare på andra sidan, men det är väldigt sällan det faktiskt är det.

När man ska börja tänka i dom banorna är när man faktiskt inte trivs i sitt nuvarande förhållande, annars så lurar man sig själv bara.

Kan ju vara som så att du och din nuvarande pojkvän tar varandra för givet eller inte hittar på något.
Sen kan det ju lätt bli tråkigt om ni hänger för mycket med varandra.
godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till Maja24 [Gå till post]:
Det här snuddar väl på konceptet om att 'gräset alltid är grönare på andra sidan'.

Att man får känslor för någon när man redan är i ett förhållande är inte i sig någonting konstigt. Gnistan och den här första 'spänningen' i förhållandet kan inte slå lika starkt 4 år senare som den gjorde under de första veckorna man började dejta. Mycket av pirret och nervkittlandet i att lära känna en annan människa är bortblåst efter så lång tid, och mycket av det som tidigare gav en fjärilar i magen och höll en vaken under nätterna är idag något vardagligt, något man redan tar för givet och någonting man förmodligen sällan ens lägger märke till längre. Det är lätt att förälska sig i spänningen och känslan av att vara förälskad - men det betyder inte att man ska lämna sin partner, eller att det är något fel på en själv, eller relationen i sig bara för att man känner så.

Problemet här är väl lite att du är i ditt första riktiga förhållande, att du inte har så mycket erfarenhet från tidigare förhållanden att väga saker mot. Innan man kraschat ett par gånger är det lätt att trampa ned sig i att X eller Y kunde vara bättre, att man kommer på sig själv med drömma sig bort och sukta efter någonting annat. Tidigare erfarenhet kan här hjälpa en att sätta fötterna på jorden igen - eller till och med få en att inse att man kanske söker en väg ut ur förhållandet man haft.

Balansen där i är jättesvår, och det enda jag kan se hjälpa är just erfarenhet. Det är sällan självklart hur det är man ska hantera känslor till någon annan när man redan är i en relation. I och med att du skriver att du inte kan tänka dig att vara utan din nuvarande pojkvän - och säger att du inte är intresserad av att lämna honom så låter det ju inte som att du tvivlar på er relation och då skulle jag nog personligen ta det lite försiktigt, försöka hålla huvudet kallt och försöka reflektera över varför du känner som du känner. Man måste inte agera på alla känslor, och ibland kan det vara bättre att försöka hålla dem på avstånd och låta det blåsa förbi, för att inte riskera att äventyra det man redan har.

Visst kan jag se ett scenario där det kan vara hälsosamt och hjälpsamt att prata med sin partner om detta - men jag tror att det mer sannolika är att du kommer sätta spöken i huvudet på honom. Att han får höra att du tror dig ha fått känslor för någon annan kanske lättar ditt samvete, men det lär även resultera i att han känner sig otillräcklig, och det kan absolut få honom att börja tvivla på sig själv, på dig, på ert förhållande och på den eventuella framtid ni har tillsammans.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Förrvirad över mina egna känslor 

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons