Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Har jag nåt ansvar att ta hand om min lillebror vi

Skapad av Tulren43, 2019-07-21 20:17 i Kärlek & Relationer

2 184
3 inlägg
0 poäng
Tulren43
Visningsbild
Stammis 1 inlägg
0
Hej är en kille på 18 år jag har en lillebror på 13 år som behöver viss tillsyn enligt våra föräldrar problemet är att de jobbar och jag är inte pigg på att ta hand om min lillebror så han är trygg och får mat i magen jag vill hellre supa med polarna eller hänga med diverse tjejer.

Anser att jag inte har nåt ansvar att leda min bror rätt i livet för han är inte mitt barn utan måste kunna leva mitt liv till fullo jag har ju inte valt att få syskon

Vad anser ni?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P 27 Modereringsansvarig 3 936 inlägg
0
Svar till Tulren43 [Gå till post]:
Personligen tycker jag att man hjälper varandra i en familj. Är du en del av hushållet så delar du ansvar över hushållssysslorna. Det här är någonting jag tycker gäller även när man är yngre, men det är något som blir extra viktigt när du faktiskt är vuxen och bor hemma. Att din lillebror behöver passas lite kan absolut ses som en sån hushållssyssla och det är inte konstigare än att ta ansvar över att laga mat en dag i veckan, sköta disken, eller dra ett varv med dammsugaren. Är man vuxen, bor hemma och det finns behov av hjälp så hjälper man till helt enkelt, annars kan man lika gärna flytta ut och sköta sig själv.

Precis som allting annat handlar det om att hitta en balans, för du ska ju kunna leva ditt liv också, men här låter det mer som att du vill frånsäga ditt all form av ansvar. Man måste kunna ge och ta lite och ni får helt enkelt ta och lösa detta som vuxna människor. Ta en mer ordentlig diskussion kring det hela och kom fram till någonting som fungerar för er alla helt enkelt.

Even boys have something to say if you listen long enough

Paddorna
Visningsbild
P 28 Insjön Legend 484 inlägg
0
Så länge du bor hemma hos dina föräldrar måste du stötta dem och acceptera att du har en lillebror som ser upp till dig.

Ni är en familj och alla hjälps åt

Mitt val till dig är att du flyttar så är problemet löst

Men väljer du att bo hemma så är det inte dina regler utan dina föräldrars regler som styr.

Ingen status


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Har jag nåt ansvar att ta hand om min lillebror vi

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons