Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

I desperat behov av hjälp.

Skapad av Quester, onsdag 4/10 21:47 i Kärlek & Relationer

1 042
5 inlägg
-1 poäng
Quester
Visningsbild
1 inlägg
0
Okej.. Har alltid varit emot att komma ut med mina problem så här, då jag alltid istället velat ta tag i det och lösa det själv.
Men nu är jag i desperat behov av hjälp.

Om vi tar allt från början så att det inte sker några missförstånd. Jag (17 år) träffade världens finaste tjej (17 år) för ungefär ett år sedan och allt gick väldigt snabbt mellan oss och idag är hon min flickvän sedan snart 10 månader tillbaka. Det var lite trassligt i början som det brukar vara när man bygger upp ett förtroende för varandra. Allt blev helt plötsligt som en saga, allt var så fruktansvärt perfekt och det finns ingen annan i världen som betyder mer för mig än henne. Hon är det bästa jag har.

Men i våras så gick min mamma och köpte ett hus i Spanien då hon har slutat att jobba och vill ta det lugnt ett tag. Det har skett väldigt mycket förändringar då vi samtidigt har flyttat ifrån vårat gamla hus. Detta är inget problem nu, men för ungefär någon månad sen så var mamma och min bror nere i spanien i ungefär en månad. När dom var borta var jag ensam hemma och fick ta hand om hela hushållet inklusive 2 katter. Min flickvän var hos mig hela den månaden och det var verkligen som att bo ihop och det var en av de bästa månaderna i mitt liv. Det var även ok att hon var hemma hos oss hela den månaden.
När det börja närma sig hemfärd för mamma och min bror så upptäckte mamma att det hade blivit missförstånd med pengar, som hon inte kunde se mitt perspektiv ifrån, och sedan upptäckte mamma även att min flickvän då hade lyckats få en fläck på en matta och förstöra en handduk pga hårfärg. Det låter så fruktansvärt töntigt, men det är så det är. Min flickvän har inte vågat visa sig här då både min brorsa och min mamma säger att vi kommer göra slut för att dom båda känner igen gamla mönster från deras förhållanden som aldrig höll. Mamma skyller alla min problem på min flickvän och hon antar bara en massa grejer. Varje gång som jag vill va hos min flickvän känns det alltid som att jag måste hitta på en ursäkt för att va med henne. Hon har inte visat sig hemma hos min mamma än eftersom att hon vet vad mamma har sagt om henne. Eftersom att jag bor hos min mamma så planerar jag och min flickvän att åka hem hit så snart som möjligt för att prata ut om allt. Men detta tär på både mig och hon. Det har till och med gått så långt nu att hon snart inte klarar av allt och ingen av oss vet hur det kommer sluta. Mamma styr över vårat förhållande, och ger mig skuldkänslor när jag inte är hemma. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag har aldrig gjort något som egentligen har gjort illa mamma, har alltid var den som har varit en goodboy och aldrig bråkat med henne. Aldrig heller riktigt varit så social som jag är med människor nu. Antar att hon inte riktigt förstår att jag växer upp också, då min storebror beter sig som min lillebror, och jag får vara hans storebror då han varit svårt sjuk i flera år. Allt är kaos. Snälla.. Hjälp.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Joah
Visningsbild
P 26 Stammis 69 inlägg
0
Jag är själv en välskött son som inte tycker om att uppföra mig illa men det är upp till dig att sätta ner foten för din mamma och berätta att det inte är acceptabelt att manipulera dig eller din flickvän.

Familjen kommer alltid först men om du aldrig drar en tydlig gräns med din mamma så kommer hon försöka kontrollera dig tills nån av er till slut dör och det kommer alltid gå ut över ditt förhållande och eventuellt framtida förhållanden.

Stäm av med din flickvän hur ni känner och vad ni båda vill också, kommunikation är viktiga grejer.

Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P 24 Gubbig Administratör 3 592 inlägg
0
Din mamma och bror kanske inte trivs med din flickvän, men det gäller att du lyckas förklara för dem att det är ditt liv och ditt ansvar. De bryr sig om dig och de vill dig väl, men du måste helt enkelt visa dem att du klarar av att ta dina egna beslut och att du står för konsekvenserna. Det handlar om att du visar att du först lyssnar på dem, att du förstår vad dem säger och först därefter tar ett självständigt beslut. Du behöver inte hålla med vad de säger, men visa att du lyssnat och att informationen de försökt förmedla faktiskt nått fram.

Även om de känner att de ser mycket mönster i ert förhållande som de haft i sina egna misslyckade förhållanden betyder det inte att det kommer bli likadant för er, eller om det nu blir så, att du inte har rätten att begå precis samma misstag som de tidigare gjort. Även om det skulle bli precis likadant som för dem kan det vara en viktig erfarenhet till senare förhållanden.

Jag har kanske inte världens bästa kommunikation till mina föräldrar, men jag har varit väldigt tydlig med att det inte angår dem vad för tjejer jag träffar. De behöver inte komma överens med mina flickvänner och träffar jag en tjej som jag känner att jag vill spendera min tid med, då får de helt enkelt lita på mitt omdöme, alternativt låta mig begå misstaget. I slutändan är det min flickvän, inte deras och om de nu inte är bekväm med vem jag väljer att vara med, då kan det alltid lösas med att man helt enkelt inte är hos föräldrarna. Nu har det inte hänt än att jag tagit hem en tjej som de inte tyckt om, men det är viktigt att man förstår vilka gränser det är som gäller och i vilken mån man etiskt kan försöka styra någon annans liv.

Even boys have something to say if you listen long enough

Inte
Visningsbild
Stammis 166 inlägg
-1

Svar till Joah [Gå till post]:Svar till Quester [Gå till post]:Vill du ha ett bra liv umgås inte med folk pga släktband, jobb mm.
Välj människor som du faktiskt mår bra av att ha runt dig.
Finns inget värre än pessimister! Klipp banden även om de så är nära familjemedlemmar om de får dig att må dåligt eller håller dig tillbaka.


Ställ krav och om det inte passar så får det vara.
Du har ditt liv att leva!

I ts fall så får ni träffas alla tre och prata om läget.
semiautomatisk
Visningsbild
7 inlägg
0

Svar till Quester [Gå till post]:
Hördu, fan vad spännande. Myndigheten är ju runt hörnet för er, då får ni göra vad fan vill. Jag tycker kärlek man inte vill ska ta slut bara ska dö under dramatiska omständigheter. Att morsan hittade en fläck på mattan är inget man skriver symfonier om. Lev livet, vännen

dumsmurfen


Forum » Ungdom » Kärlek & Relationer » I desperat behov av hjälp.

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons