Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Snabb hjälp tack, vän med borderline!

Skapad av VillHjalpaTill, 2017-08-31 07:39 i Kärlek & Relationer

2 714
6 inlägg
1 poäng
VillHjalpaTill
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
0
Hej!

Ni får ursäkta om det är fel ställe att posta.
Jo, jag har nyligen anknutit mig hårt vid en vän med Borderline Personality Disorder, och han är självmordbenägen samt mycket mood swings.

Denna person bor ungefär 6 timmar bort med tåg, och vi har bestämt träff hos honom nu på lördag. Men för bara ett par timmar sen hotade han igen med självmord, denna gången kändes det värre. "Var orolig om jag inte svarar innan kl 13" skrev han. Sen slutade han skriva.

Jag behöver hjälp att hantera situationen, och tips på hur jag ska gå till väga i framtiden när jag märker att det är dags igen. Har läst att man aldrig ska lämna nån med BPD ensam när de är på sånt humör. Men han bor ensam, och finns inte nåt jag kan göra... Tips? Frågor? Var vänliga uttryck er..

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 364 inlägg
0

Svar till VillHjalpaTill [Gå till post]:
Du ska inte låta hans självmordshot gå ut över dig. Om du vill kan du skaffa dig numret till hans föräldrar eller någon annan som bor i samma stad och kan tänkas bry sig om honom så att du kan du vidarebefordra dylika hot framöver.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

ILoveFireworks
Visningsbild
Kändis 419 inlägg
1
Du ska blocka honom överallt innan det eskalerar ännu mer, vilket det kommer göra.
Guud
Visningsbild
32 Göteborg Administratör 2 423 inlägg Online
0
Jag håller med föregående post. Personen verkar oförmögen till att ha relationer med andra.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Withz
Visningsbild
Veteran 264 inlägg
0
En som hotar en annan med att ta sitt egna liv är inte en vän man bör hålla hårt vid. Kliv ur kvicksandet innan du sjunker ned.

Humörsvängningar klassas som PD.
Att hota med att ta sitt egna liv är inte PD, snarare ett psykopatiskt sätt att få uppmärksamhet på. Lämna psykopaten i sin ensamhet tills personen fått sig en och annan tankeställare varför ingen vill vara den nära.

Ingen status


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Snabb hjälp tack, vän med borderline!

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons