Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sex efter abort & mirena spiral !

Skapad av Lindsdalssons, 2018-06-20 18:02 i Ungdom

2 315
5 inlägg
0 poäng
Lindsdalssons
Visningsbild
F 25 4 inlägg
0
Jag gjorde en kirurgisk abort(v10) för tre veckor sen, torsdag blir det tre veckor.
Vid samband av aborten så sattes det in en mirena spiral.
Jag blöder fortfarande lite grann och har lite brunaktig flyttningar och undrar ifall någon som har mirena spiral och vet ifall man får mellanblödningar?
Ska jag verkligen blöda 3 veckor efter aborten? Vet inte ifall jag blöder av aborten, spiralen eller kanske bägge?
Och gällande sex, informationen vi fick av barnmorskan samt blanketten vi fick står det att man ska undvika samlag första veckan pga ökad infektionsrisk. När jag läser runt på internet så står det bla att vänta tills det slutar blöda, vänta 2 eller tre veckor.
Någon som vet?

När väntade ni med att ha sex efter abort? Kan jag ha samlag nu eller bör jag vänta tills det har slutat blöda helt?
Någon som har haft blödningar av mirena spiral?

Tack för svar.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Withz
Visningsbild
Stammis 264 inlägg
1
Skadar väl inte skattebetalarna i sveas rike att vänta lite. Eller? Hur kom du in i denna situation redan från början om inte (gissar) sexlust?

Ingen status

Patrikp
Visningsbild
P 22 Karlskrona Kändis 1 161 inlägg
-1

Svar till Withz [Gå till post]:
Skadar nog inte att hon har sex heller nu när preventinmedel har tillsätts. Sitt ned i båten.Svar till Lindsdalssons [Gå till post]:
Jag tror att det bästa är att kontakta din lokala barnmorska/ungdomsmottagning/whatever och fråga där. Tyvärr så är det ont om läkare på Hamsterpaj.

HareKrishnas gud sedan 2014

morotssaft
Visningsbild
F 22 Stockholm Legend 151 inlägg
0
Jag har haft mirena och då blödde jag knappt alls. I stället fick jag dock kysta i äggstockan.. Men även om du blöder så kan du ändå ha sex. När jag satt min andra spiral Kyleena, småblödde jag en längre tid så det är nog lugnt fter 3 veckor :)

Hamsterpaj verkar ha dött

Pitiful_Mortal
Visningsbild
Lärande Administratör 6 114 inlägg
0
Saken med preventivmedel och hormoner är att alla reagerar olika på dem. Det är vanligt att blödningar sker lite som de vill när man precis satt in en spiral, och det brukar lugna ned sig efter 6 månader till 1 år. Men som sagt är det olika för alla. Efter den perioden har vissa inga blödningar alls, medan andra blöder konstant. Det är svårt att säga.

Jag har haft min spiral i nästan två år nu och det var ett rent helvete i början. Jag har dock endometrios också, och det i kombination med spiral och oregelbundna blödningar åt höger och vänster var ett lidande. Nu har jag inte lika stora problem med spiralen.

.. and that's the way the cookie crumbles.


Forum » Ungdom » Sex efter abort & mirena spiral ! 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons