Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rädd att jag är gravid

Skapad av johannaaaa, 2013-07-23 16:36 i Sex & Sinne

5 566
14 inlägg
-1 poäng
Sex och blandat
johannaaaa
Visningsbild
Hjälte 15 inlägg
0
Hej! det är så att jag hade sex med en kille för lite mer än en månad sen, och vi använde kondom. Men jag har inte fått min mens än , och den skulle kommit för mer än 15 dagar sen, och min mage har på sista tiden börjat kännas hård och öm, det gör ont när jag trycker på den. Jag har nu börjar fundera på det, och tänk om kondomen inte satt rätt eller nåt!? :( jag är 15 år

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

storksnopp
Visningsbild
F 30 Sundsvall Hjälte 414 inlägg
0

Svar till johannaaaa [Gå till post]:
Kroppen påverkas väldigt lätt, därmed mensen också. Du oroar dig säkert väldigt mycket för att du ska vara gravid, då blir du stressad och då är det lätt hänt att mensen uteblir. Annat kan vara om du har ändrat din kost eller gått upp/ner i vikt.

Jag tycker du borde ta ett graviditetstest så att du så snabbt som möjligt får reda på hur det står still. Att vänta på mensen är inte kul! De gånger jag har varit orolig att jag har varit gravid har jag väntat och väntat, när jag testat mig och det visat negativt har mensen kommit inom närmsta veckan! :)

De var två kor, de var på ängen.

johannaaaa
Visningsbild
Hjälte 15 inlägg
Trådskapare
0


vart får man tag på gravidtest? Kan jag köpa det själv? Jag vill inte att min mamma ska veta
storksnopp
Visningsbild
F 30 Sundsvall Hjälte 414 inlägg
0
Svar till johannaaaa [Gå till post]:
På apoteket finns det att köpa. Jag har använt mig av rfsu där det är två stycken i en förpackning, kostar 70 kr. Finns andra märken också men rfsu är billigast tror jag för två stycken. Din mamma behöver inget veta, lägg förpackningen och testet i en påse innan du lägger det i soporna :)Tillägg av storksnopp 2013-07-23 16:53

Finns även i matbutiker!

De var två kor, de var på ängen.

MikeHardy
Visningsbild
P 35 Nyköping Hjälte 739 inlägg
0

Svar till johannaaaa [Gå till post]:
Bäst att göra ett test. Men ska även tillägga att som 15åring är oftast tjejers mens inte helt perfekt. Den kan bli sen och tidig etc i flera år!

Patrikp
Visningsbild
P 28 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
1
Kan påpeka att det är gratis på UM med gravtest! :)

HareKrishnas gud sedan 2014

johannaaaa
Visningsbild
Hjälte 15 inlägg
Trådskapare
-2

Svar till MikeHardy [Gå till post]:


jag vågar inte göra test :((((((( tänk om det visar positivt :(
Oliveran
Visningsbild
P 29 Åkersberga Hjälte 5 719 inlägg
0
Svar till johannaaaa [Gå till post]:
Tänk om du inte får jobb, tänk om du inte lyckas ta körkort, tänk om osvosvosv...

Ta testet. Also, i det flesta fall är det också bra att ha en förälder att prata med. Jag skulle tro att din mor - som de flesta mödrar - kommer förstå och hjälper dig. Prata med henne! :)

You're my boo! ~

Ellie
Visningsbild
Hjälte 6 361 inlägg
0

Svar till johannaaaa [Gå till post]:
Ja tänk om det visar sig att du är gravid, i vilket fall som helst om du inte testar dig så är om du är gravid så är du. Det är inte som att testet i sig gör dig gravid. Det hela handlar om vad man sedan kan göra i förbyggande syfte.

Det här är varför jag ibland kan känna att unga som har sex inte alltid förstår konsekvenser. Sex är jättebra njutning men kommer med en hel del ansvar. Blir du gravid och inte testar dig men är sen gravid kan du inte precis gömma det? Det är inte som på film då folk går runt i pösiga kläder, det är påfrestande och det syns.

h

johannaaaa
Visningsbild
Hjälte 15 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Ellie [Gå till post]:Svar till Oliveran [Gå till post]:


Vill inte berätta för min mamma vem jag hade sex med :/
MikeHardy
Visningsbild
P 35 Nyköping Hjälte 739 inlägg
0

Svar till johannaaaa [Gå till post]:
bättre att du gör test och upptäcker en eventuell befruktelse nu. än att om tre månader säga "whops! måste tydligen behålla barnet!"

-sax
Visningsbild
F 26 Hjälte 55 inlägg
0
"tänk så visar det positivt" men ja, lika bra att du får veta så du kan göra abort, eller?

"vill inte berätta för mamma att vi haft sex" nehe men om du sen kommer med en gravidmagen så får hon ju ändå veta

gumman det är bäst att du gör ett test och gör det som du känner är bäst, dvs. abort eller behålla det om det är det du vill (fast verkar ju inte så). Om du inte vill berätta för din mamma så gör inte det, men alltid bra för henne att veta att du är sexuellt aktiv etc.
amzy
Visningsbild
F 25 Hjälte 35 inlägg
0

Svar till johannaaaa [Gå till post]:
Hej! tråkigt som du skulle råka bli gravid som 15 åring , jag är själv 15 och kan inte ens tänka mig själv som gravid , jag googlade lite och hittade några tecken som bevisar att man är gravid, om du känner igen dig så borde du göra ett gravidtest !
1. Ömma bröst
Kändes det som mild tortyr att knäppa på BH:n imorse? Inbillar du dig eller har brösten blivit lite större? En stickande känsla, ömma och tunga bröst, mörkare vårtgårdar och tydligare ådror på brösten kan vara ett första tecken på att du är gravid. Använd din allra mest bekväma BH, även på natten, för att undvika extra obehag.
2. Trötthet
Du somnar framför tv:n och att läsa ens en sida i boken på kvällen är uteslutet. Om du plötsligt känner dig trött och utmattad, kan det vara ett tecken på stigande hormoner i kroppen. För många kvinnor fortsätter tröttheten genom den första trimestern, för att avta i den andra.
3. Illamående
Graviditetsillamående inträffar tyvärr inte bara på morgonen, utan när som helst på dagen: morgon, middag eller kväll. De flesta gravida kvinnor börjar må illa i vecka 6, men det ebbar i vanliga fall ut under andra trimestern. En av orsakerna till att vissa mår så illa är att halten av graviditetshormoner är hög. Det kan vara bra att äta mat som lugnar magen och gärna knapra på något innan man stiger upp ur sängen.
4. Kissnödig
Behöver du plötsligt gå på toa stup i kvarten, även på natten? Det kan bero på att under graviditeten producerar kroppen mer urin. Den växande livmodern kan också trycka mot urinblåsan.
Matbegär
Om du plötsligt känner ett överväldigande sug efter, säg citron eller saltlakrits, då kan det vara ett tecken på att du är gravid. Eller så är det din hjärna som spelar dig ett spratt. Försenad mens
Många tidiga tecken på graviditet är också symptom på PMS. Men den mest talande ledtråden för att du faktiskt är gravid är utebliven mens. Om du brukar ha regelbunden mens, så är det dags att köpa ett graviditetstest nu. Det är det enda säkra sättet att verkligen få reda på om det växer en liten bebis där inne!
Ellie
Visningsbild
Hjälte 6 361 inlägg
0

Svar till amzy [Gå till post]:
JÄTTE individuellt. Bättre att hon bara gör testet för att lugna ner sig istället för att bli hysterisk för att hon är sugen på lakrits.
Svar till johannaaaa [Gå till post]:
Det behöver du inte för att göra ett test. Ingen kommer fråga på apoteket eller ungdomsnmottagningen.

h


Forum » Livet » Sex & Sinne » Rädd att jag är gravid

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons