Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hur gör man för att starta en snabbmatskedja som t

Skapad av retrodatorn, 2018-02-12 22:36 i Skola & Jobb

7 687
12 inlägg
1 poäng
retrodatorn
Visningsbild
P 23 Kändis 122 inlägg
0
Jag vet att jag alltid har haft en stor kärlek för mat och skulle så gärna vilja dela med mig av min kärlek för mat till andra människor genom att starta en snabbmatskedja med t.ex hamburgare spritdrycker som mojitos och andra godsaker. Här är min affärside jag är inte säker på om den skulle kunna fungera idéen är att gästerna får laga till maten själva som dom vill ha den och sedan ta med den hem eller äta i restaurangen
det ska också vara billigare än konkurrenterna som mcdonalds och burger king. Finns det någon snabbmatskedja som redan gör detta eller är detta något som inte har gjorts innan?. Jag vet att eftersom att detta är en bransch som redan finns så måste man stå ut från sina konkurrenter och göra saker som dom inte gör och göra bättre mat än konkurrenterna.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
0
Börja med en restaurang. När du väl finslipat konceptet kan du öppna en ny restaurang. Till slut är det en "kedja".

Du kan kolla lite på "Shabu-shabu" eller "Japanese/Chinese hot pot"

Det är vanligt eller vanligare att man i asien får råvaror vid bordet och en stekhäll eller en kokgryta att laga sin mat i.

Ingen status

retrodatorn
Visningsbild
P 23 Kändis 122 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Drickz [Gå till post]:
Ska titta på detta
och vad jag kan få inspiration i från
jag vet också att när McDonalds började på 1940 talet så sålde dom grillat barbecuekött vilket skiljer sig från idag
men på 1950 talet så började dom med hamburgare och annan snabbmat som dom gör idag.

Kimunous
Visningsbild
P 28 Järvsö Hjälte 199 inlägg
0
Billigare än mcdonalds osv kommer inte att fungera då ekonomin absolut inte skulle gå ihop - det skulle innebära att kunderna måste laga till frusna burgare vilket inte är särskilt attraktivt. Det jag skulle gör om jag vore dig är att gå en kurs i entreprenörsskap så du förstår grunden i att starta och driva ett företag - sen ta en funderare runt ditt koncept.

¤ Vad vill du att kunderna ska få utav detta? Hur mycket ska kunderna ta del i matlagningen? Kom ihåg att det är viktigt med hygien.

¤ Tänk på konceptet du vill utföra, något liknande till detta hade varit roligt att implementera i Sverige. Kunderna får kött som dom sedan får steka själva till deras egen preferens - https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/0d/52/db/14/hot-plate-to-cook-your.jpg

¤ Kostnaden, räkna ut hur mycket du skulle ta för maträtter till ca 2 -
4 personer. Kom ihåg att vi har ca 30% företagsskatt i Sverige.
För att få ihop endast till en dagslön (mellan 900 och 1100 kr) - Hur många maträtter behöver säljas?

Jag hoppas det kommer gå bra för dig och att du följer dina ambitioner!

Smid medans järnet är varmt hörrni

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0

Svar till retrodatorn [Gå till post]:
Mitt tips till dig är att redan nu extraknega på helgerna / efter skoltid och dra hem lite kosing. Skaffa även eget bankkonto och sätt in pengar där. När du väl slutat skolan så börjar du att leta jobb inom restaurangbranschen. Ta lärdom för att sedan bygga din egna restaurang efter du lånat och investerat ifrån banken.

Du kan ju även spara pengar nu sen backpacka runt i världen efter skolan. Jobba lite extra på olika restauranger för att ta lärdom från alla världens hörn. Se till att börja någon blogg också redan nu så du kan börja bygga upp en fanbase så tidigt som möjligt för att få igång din restaurang med publicitet senare.

Ingen status

glomt
Visningsbild
P 31 Falkenberg Hjälte 1 434 inlägg
1

Svar till retrodatorn [Gå till post]:
vad gör att jag skulle gå till dig istället för att gå till butiken, köpa det jag vill ha och tillaga hemma?
Är det bättre kvalite, större variation, bra kryddor, slippa disk? är detta värt vinstmarginalen du måste lägga på?

\(^o^)/ Ingen kan låta så tyst som min telefon...

retrodatorn
Visningsbild
P 23 Kändis 122 inlägg
Trådskapare
0

[svar:Kimunous:4409807
Att kunderna får välja olika typer av kött och tillbehör som dom sedan lagar till själva det är precis vad jag har tänkt mig.

Sen är det naturligtvis viktigt med hygien och därför måste man se till att köttet inte innehåller giftiga bakterier som salmonella och e koli bakterier. Och att dom som ska hantera köttet tvättar händerna innan. Planerar också att gå en kurs i företagande efter att jag slutar gymnasiet därför att jag har knappt en aning om hur företagande fungerar
[/svar]
Malin17
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0

Svar till retrodatorn [Gå till post]:
Vad roligt att höra att unga entreprenörer är på gång! Jag fick hjälp av http://www.starta-enskildfirma.se för ca. 4 år sedan och jag har inte ångrat en dag sedan dess! Det är helt fantastiskt att vara egen företagare, men det är hårt jobb i början. Berätta gärna hur det har gått för dig!

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg
0

Svar till Malin17 [Gå till post]:
Smart, hjälpa folk med något som de gratis kan göra själva...

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Salma215678
Visningsbild
Legend 2 inlägg
0
Jag tror att det är långsökt. Kul idé verkligen men tänk att flera människor ska ta i sådant som andra tagit i. Och tänk om någon lägger i nåt i maten. Hellre då att man har en skärm där man kan specialbeställa maten och får välja precis som man vill. Om man vill ha smärgåsgurka på en sida kan man bara göra en notering.

Forum » Livet » Skola & Jobb » Hur gör man för att starta en snabbmatskedja som t

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons