Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Jag är alldeles för upprörd för att skriva ett sån

Skapad av Kono, 2015-04-27 12:53 i Skola & Jobb

3 740
27 inlägg
2 poäng
Kono
Visningsbild
F 32 Hjälte 1 353 inlägg
0
Tja.

Jo det är så att.. bah. Okej.
Jag behöver få tips på jobb.

Nej, jag har ingen gymnasieutbildning.
Nej, jag har inga tidigare erfarenheter.

Ja, jag kan vara väldigt trevlig och antagligen vara framgångsrik inom ett arbete där man behöver socialkompetens. (Vilket inte kommer märkas i det här inlägget.)

Är KeyCode nåt att jobba på eller är det bara scam?
Vad finns det mer för försäljarjobb/liknande där man inte behöver ha någons slags utbildning eller körkort?
Kan jag tjäna pengar genom att börja streama?
Kan jag jobba svart som städare? (då kräver jag att jag får ha en steriotypisk latinamerikans dräkt och bryta med en dialekt jag inte behärskar.) Kan jag rita teckningar? Jag är bra på att rita teckningar.

Jag hade verkligen tyckt att det var bra om jag kunde hitta ett jobb på supportservice och svara på mail/samtal som kommer in istället för att behöva ha ett jobb där jag ringer upp och terroriserar folk för jag gillar inte när folk skriker åt mig allt för mycket.

Fuck alltså BLÄ. Förlåt. Jag är helt förstörd just nu.
Så kommer väll han den där Klas-Kenny att ta bort detta inlägget för att jag bara kommer och stör resten av Hamsterpajs invånare med mina skumma inlägg som vanligt. Dhemn.

Jag vet att jag låter desperat (vilket jag är) men jag tänker fortfarande inte suga någons snopp för att få pengar, bara så vi har det klart för oss. Mkay?

HJÄLPppp

Divine Moments of Truth

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Eriic
Visningsbild
P 34 Landskrona Kändis 100 inlägg
0
Säljare brukar va djävulskt lätt att få jobb inom, framförallt om det är ren provision. Telefonförsäljare eller nåt annat sånt?

"Är sanningen obekväm - ljug!" - Platon 428-348 f.kr.

myh
Visningsbild
F 30 Superdupersnygg sexpert 3 304 inlägg
0
Sök som telefonförsäljare, sök på donken/max/bk/subway, sök hos MySaftey - de söker ofta nya säljare, alla typer av försäljningsjobb i princip.

Jag älskar doften av makt på morgonen.

Kono
Visningsbild
F 32 Hjälte 1 353 inlägg
Trådskapare
0
Svar till myh [Gå till post]:
Skulle dom ta in en ansökan där man inte har några erfarenheter?
Det enda jag skulle kunna skriva på mitt CV är i stort sett att jag praktiserat i ett halvår.Tillägg av Kono 2015-04-27 13:57

MySafety ser faktiskt legit ut, tack för tipset myh.
Ska bara försöka få ihop ett CV och ett personligt brev.

Divine Moments of Truth

Kissimurra
Visningsbild
P 29 Umeå Hjälte 3 761 inlägg
0

Svar till Kono [Gå till post]:
Bli support på SAS/ annat flygbolag/teknikföretag/bredbandsföretag?
Då ringer inte du till personerna, utan de ringer till dig för att få hjälp.


Ingen status

keinanen
Visningsbild
P 33 Borås Brieost <3 937 inlägg
0

/dance

Timi
Visningsbild
P 28 Norrköping Hjälte 358 inlägg
2

Svar till Kono [Gå till post]:
Är du generellt duktig på något spel och har en schyst personlighet så kan du tjäna pengar på att streama, en hel del faktiskt!

Kolla efter lite extra sommarjobb på platsbanken tex.
Finns tonvis med supportjobb just nu, även städjobb, speciellt i mitt område. Kolla runt lite på platsbanken och diverse hemsidor, så finns det säkert något som passar dig! :) :)

Linnzan
Visningsbild
F 31 Göteborg Hjälte 1 460 inlägg
0
Vill bara varna lite för KeyCode. Vi blev utskällda när vi sålde dåligt (även om man själv sålde bra) :(

Jag är nog lite halvgalen, ja

Kono
Visningsbild
F 32 Hjälte 1 353 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Kissimurra [Gå till post]:
Tack, det känns mer som ett jobb för mig där personer faktiskt väljer att ringa in själva. Vet inte hur långt bort Torslanda är, har inget körtkort men så länge man kan ta sig till arbetsplatsen med buss så är det ju lugnt.Svar till Timi [Gå till post]:
Jag tror att jag streamat för Panda här på HP nångång och han tyckte det var roligt iallafall. Jag hade jättegärna börjat Streama men vet inte direkt vad som krävs för det, och det är ju inte så att man kan börja begära pengar av folk på en gång?

Blir så arg när jag ser (framför allt tjejer) sitta på Twitch och streama spel dom inte har en jävla aning om hur man kör och så säger dom typ "Plz support me by clicking subscribe and donating tons of money so I can buy all the shit I want thaank youuu. *-*" Gah.

Bor i Göteborg, kanske är bra att tillägga. Och ah, supportjobb verkar ju bra, alla skriver ju det samma här i tråden så ni lär ju ha rätt.Svar till Linnzan [Gå till post]:
Ah, ajdå. Nä det är precis en sån grej jag vill undvika. Det står på hemsidan att man ska tjäna 16 000kr nånting i månaden om man är under 24, stämmer verkligen det?


Divine Moments of Truth

Linnzan
Visningsbild
F 31 Göteborg Hjälte 1 460 inlägg
0

Svar till Kono [Gå till post]:
Det beror på om du jobbar heltid eller inte, man fär börja som deltid vilket är minst 4 kvällar i veckan varav en är söndag kväll (snacka om att folk var glada när man ringde dom klockan 20 på söndag kväll haha XD

Nu var jag under 20 när jag jobbade där, fick ut strax över 3000 varje månad, timlön på dryg 90 kr är inte så värt :/

Jag är nog lite halvgalen, ja

Pitiful_Mortal
Visningsbild
Hjälte 6 114 inlägg
0
Säljare brukar vara relativt enkelt att få jobb i, så länge man är social och trevlig. Företagen brukar ge sina säljare utbildning i yrket.
Vill du ha ett socialt arbete kan du lämna in spontanansökningar på alla butiker, caféer osv. i ditt område.

.. and that's the way the cookie crumbles.

Kono
Visningsbild
F 32 Hjälte 1 353 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Linnzan [Gå till post]:
Bara båg alltså. Jaja, det är ju bra att veta det iallafall innan jag går fullt ut och råkar bestämma mig för att jag ska jobba för sadister.

Divine Moments of Truth

Jespuur
Visningsbild
P 34 Trollhättan Hjälte 699 inlägg
1

Svar till Kono [Gå till post]:
Jobbade inom teknisk support ett tag. Inget krav på utbildning utan bara intresset finns så var det lätt att få jobb. Det var ett callcenter med flera olika kända tillverkare av tekniska apparater såsom datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Fanns också lite annat såsom support för företag när de ska beställa toners till sina företagsskrivare osv. Det som var bra var att om man jobbade på bra så fanns det goda möjligheter att klättra inom företaget. Bara man hade rätta drivet och visade sig vara pålitlig. PMa så kan jag ge dig lite mer info om det låter intressant.

...

Timi
Visningsbild
P 28 Norrköping Hjälte 358 inlägg
0

Svar till Kono [Gå till post]:
Spelar du LoL eller CSGO och är duktig, så kan du nog tjäna pengar på det! Du måste ju ha bra uppkoppling och dator, sedan äre bara att ösa på! Värt ett försök iaf ^^?

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
-1
Tar en stund o komma igång med streaming, men det som krävs är mer eller mindre en cam, underhållande personlighet samt att man håller ett fast schema, sakta men säkert börjar folk förhoppningsvis komma.

Problemet (inte ett superproblem egentligen) är väl egentligen att du måste gulla med folk som brud, då 9/10 som kollar gör det för du är trevlig och de äntligen får prata med en tjej typ när det gäller den sortens streaming lixxx. (Ja, det är äckligt. Men man kan tjäna bra cash genom att camwhorea på twitch istället för någon camsida som brud, skaffa bara ett sött gosedjur som du har i bakgrunden som du måste hämta hela tiden helt "ogenomtänkt" lixx.)

Bara o försöka dra igång att du streamar när du spelar 2-3 gånger i veckan och vara supersocial med folk, försöka bygga en community runt det eller något liknande.

inb4
Tjejer kan ocks0 spela HihiHiihIhi

Har en kompis utan färdig gymnasieutbildning som fick jobb på Telias support, dvs den man ringer till om man behöver hjälp. Han drog dock på sig kostym på varenda intervju han var på för att verkligen visa att han ville ha jobbet, så det går att kirra sådana jobb utan tidigare utbildning.

Svar till Timi [Gå till post]:
Behöver knappast vara duktig, räcker med att vara snygg/rolig/trevlig. Kono es una chica yo.

Hatar allt.

MikeHardy
Visningsbild
P 35 Nyköping Hjälte 739 inlägg
1

Svar till Kono [Gå till post]:
Testa det där intressetestet. Kan ge dig ett hum om vad du ska leta efter :)
http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Yrke-och-framtid/Tester-och-guider/Intressetest.html
Kono
Visningsbild
F 32 Hjälte 1 353 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Timi [Gå till post]:
Jag spelar mest indiespel.
Det är inte en sån där superkänd genre, men betydligt roligare (imo) än att bara se samma spel köras om och om igen.

Det finns så mycket skönhet i indiespel som tyvärr inte lika många får se, eftersom alla väljer att spela de största och kändaste.
Men det finns ju säkert en anledning för att dom inte blir lika uppmärksammade också och det är väll det jag kommer få gå back för om jag väll börjar streama, eller vem vet, kanske blir jag omtyckt just därför?Svar till Panda [Gå till post]:

Jah alltså. Jag är väll ganska trevlig av mig i allmänhet, men jag hade verkligen föredragit om folk ville kolla för att jag faktiskt är duktig än att jag är soet, men man får väll ta det bästa. Problemet är att grafikkortet jag har nu inte är kraftfullt nog att ta hand om en stream samtidigt som jag spelar.. Skulle det vara värt att köpa ett nytt? Behöver ett nätagg också skulle jag tro.
Du har ju ändå sett mig spela lite, fast då hade jag ju ingen cam och var skapligt flummig men tror du det skulle kunna bli nåt om jag skärper mig?

Divine Moments of Truth

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
0

Svar till Kono [Gå till post]:
Jajojaaaa, tror de flesta tjejer som haft turen att se någorlunda bra ut kan fungera bara man är villig liksom. Streamar man ofta, samma tider, på engelska, och spel som folk faktiskt vill se tror jag att man kan komma någonvart. Dock så får man ju tänka på varför de kollar, tråkigt nog. Tror man får spela väldigt mycket på "heeej behöver er hjääälp plis ojdå råkade göra såhär"fastän man kanske har någon form av koll, typ.

Fast jadå, tar nog ett tag o komma igång bara, som för alla andra.

Jobbar man samtidigt men kan streama några timmar varje kväll så kan man nog lyckas med lite tur?

Hatar allt.

Kono
Visningsbild
F 32 Hjälte 1 353 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Panda [Gå till post]:
Jag behöver ju knappast låtsas som att jag är efterbliven iallafall, eftersom jag kan byta samtalsämnen mitt i en mening, glömma bort totalt vad jag håller på med och tappa bort föremål som jag håller i. Så om folk tycker sånt är gulligt så lär det ju inte bli nåt problem..

Divine Moments of Truth

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
-1

Svar till Kono [Gå till post]:
Bara o testa, gällande grafikkort vet jag inte riktigt dock :c
Skulle dock rekommendera att söka andra jobb samtidigt =D

Hatar allt.

Kissimurra
Visningsbild
P 29 Umeå Hjälte 3 761 inlägg
0

Svar till Kono [Gå till post]:
Kom på en annan sak. Jobba på lager?
Då kan du ta massa kurser inom truck och liknande, en kompis kompis gör det och nu kör han någon bjässemaskin och drar hem stora stålar av något stort stenbrytarföretag.

Ingen status

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
0
Finkamma platsbanken och se om något är intressant.

http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Lediga-jobb.html

Ingen status

hutcherson
Visningsbild
F 30 Hjälte 6 138 inlägg
0
Är du inskriven på arbetsförmedlingen? Om inte, gå dit. De kan fixa kurser eller så, om det finns något du är intresserad av att göra/bli när du blir stor.

Eller varför inte satsa på att plugga in ditt gymnasie? Det kommer nog gagna dig en hel del, skulle jag tro.

I'm practically floating in English.

Mastermind93
Visningsbild
31 Hjälte 1 838 inlägg
0

Svar till Kono [Gå till post]:
Kolla på nattklubbar stå i garderob eller vara värd eller sitta i entrén krävs inte mycket erfarenhet på många ställen. Bara du är trevlig och har social kompetens så är det nog ganska lätt.

Jag hetter tidigare Mastermind93

Hampa91
Visningsbild
P 33 Göteborg Hjälte 422 inlägg
0

Svar till Kono [Gå till post]:
Sök ALLA jobb vilken skit det än är så du får erfarenhet av arbete

Ingen status

blondii
Visningsbild
F 29 Uppsala Hjälte 126 inlägg
0

Svar till Kono [Gå till post]:
Mitt tips till dig är att söka på alla ställen du kan tänka dig! Även om du inte har någon tidigare erfarenhet så vet du inte om dom kanske har en plats ledig som du kan platsa för ändå :) Ut och lämna massa CV:n!

Labbet är mitt hem

Lobax
Visningsbild
P 29 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
0
Svar till Kono [Gå till post]:
Jag har många vänner som jobbat inom support-branschen i Irland. Man jobbar då på svenska, med svenska kunder, fast i Irland.

De tar i princip emot alla som inte är teknologiskt invalida.

Kanske en idé?


Forum » Livet » Skola & Jobb » Jag är alldeles för upprörd för att skriva ett sån

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons