Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kollar du din telefon på jobbet?

Skapad av kneipp, 2015-01-19 17:57 i Skola & Jobb

2 531
15 inlägg
1 poäng
kneipp
Visningsbild
Hjälte 120 inlägg
0
Hej!
Min chef har fått för sig att införa en regel om att alla privata mobiler, alltså personalens egna, ska läggas i ett särskilt rum. Jag tycker det är en jättedålig regel för varför får man inte ens nära med sig den i fickan liksom?

Jag är absolut ingen som kollar mobilen stup i kvarten, men efter några timmar kan det vara bra att göra det så att man inte missar något viktigt. Jag menar, vi i personalen har ju också ett liv utanför jobbet. Kollar du din telefon när du jobbar och hur ofta då i så fall? Diskutera gärna detta :)

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

myh
Visningsbild
F 30 Superdupersnygg sexpert 3 304 inlägg
0

Svar till kneipp [Gå till post]:
Varför ska du ha den i fickan ens? Du jobbar ju.

Nej, jag kollar inte telefonen. Vi får inte ha telefonerna annat än på rasten av den enkla anledningen att vi är där för att jobba, inte leka med telefonen.
Jag tycker det är bra, telefonen blir mest en distraktion annars och det enda viktiga samtal får jag från jobbet och jag är ju redan där.

Jag älskar doften av makt på morgonen.

Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
0
Ja man har ett liv utanför jobbet, men det är just utanför jobbet. På jobbet jobbar man och sitter inte med sin telefon. Sen ser jag inget problem i att gå med mobilen på sig om man kan sköta det. Det har jag gjort på alla jobb, men det betyder inte att jag använder den när jag ska jobba. Annars kan man väl inte få så många viktiga samtal på en dag? Möjligtvis att man som förälder får samtal om sjuka barn ibland, men annars lär det väl vara saker som kan vänta.

Sen finns det självklart undantag på jobb där man knappt har någonting att göra ibland och så gott som sitter av tiden. Då förstår jag att man använder mobilen och då får man troligtvis göra det också.

Jag är ond!

Arkaye
Visningsbild
P Hjälte 280 inlägg
0
vi får ha våra telefoner på oss och svara o så om det är något viktigt, men knappt det. Håller med om att man är där för att jobba liksom.

Idag på jobbet såg jag en brud stå o kolla på skor på nån nätbutik... När hon egentligen skulle stå o packa ordrar
Zell
Visningsbild
P 29 Stockholm Hjälte 1 663 inlägg
2

Svar till kneipp [Gå till post]:
Tycker det beror helt på vad man jobbar med.
Jobbade på en Shell mack, och jobbade endast kväll pass. När det inte fanns något att göra på kvällen, och det inte var några kunder, så satt jag ofta med mobilen. Även fast man ej fick det. Nu när jag jobbar i en matvarubutik så kollar jag aldrig mobilen när jag väl jobbar.

Så länge man klarar av att inte kolla i mobilen när man jobbar, så tycker jag att man iaf skall få ha den i fickan.

Ingen status

_Ozzy_
Visningsbild
P 35 Örebro Hjälte 5 210 inlägg
0
Beror helt på vad man jobbar med, vissa ställen kan man inte ens ha med telefonen in till byggnaden.

Och även om du kanske inte kollar telefonen stup i kvarten så är det uppenbarligen ett problem om chefen helt plötsligt får för sig att telefonerna ska hållas i ett separat rum?

Jag hette tidigare _Ozy_

madeyyra
Visningsbild
P 28 Nacka Hjälte 352 inlägg
0
Jag var en sådan som kollade mobilen lite titt som tätt, men det berodde nog mesta på att jag fixat en "smarttelefon" och var inte van vid att man kunde gör så mycket med den. Hade inga problem med det innan jag bytte.

Sedan blev tillsagd på skarpen av en kollega om detta och nu använder jag den endast till att lyssna på podcast under arbetstimmarna och "leker" med den på raster.

Jag är en självutnämnd legend

millifjoris
Visningsbild
F 33 Södertälje Hjälte 1 199 inlägg
0
Ja gud ja. Det gör i princip alla på mitt jobb. När det finns tid över. Annars har jag den enbart för musik. Att bygga ett gäng lastbilar blir så tråkigt utan musik.

Det finns inget "T" i mitt namn :(

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
0
Telefonen är en nödvändighet på jobbet då man ska ta bilder på olika saker (Kvalitét/överlämning) som ska lämnas över eller kommuniceras till andra på bygget.

Det är ganska accepterat att man göra lite sånt bara man sköter sin arbetsuppgift.

Ingen status

Snopp
Visningsbild
P -990 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
0

Svar till kneipp [Gå till post]:
Han betalar säkert ganska mycket pengar för att du ska arbeta. Det är allt du behöver veta.

Har du sedan inga arbetssysslor ska du varje fall kolla med chefen innan du tar en paus.

Mastermind93
Visningsbild
31 Hjälte 1 838 inlägg
0
Som folk sagt, beror på vad man jobbar med. Om det är något yrke där du möter kunder stup i kvarten är det ju inte alls särskilt snyggt om man står och pillar med mobilen hela tiden.

Tycker det låter dumt att ni ska lägga ifrån er telefonerna, man kan ju få akuta samtal. Sen borde ju människor kunna ha lite självdisciplin och inte ta upp mobilen i handen så fort de får en ledig stund.

Jag själv brukar alltid ha på mig telefonen när jag jobbar. Men de enda gångerna jag tar upp den är när det ringer och då kollar jag bara vem det är. Kan det vänta så ringer jag upp eller smsar personen om jag kan komma iväg på en liten "rast" lite senare.

Tillägg av Mastermind93 2015-01-20 08:44

Som Drickz sa så använder jag också telefonen ibland till att ta bilder, använda ficklampa och miniräknare o.s.v. Men då använder jag ju bara de praktiska apparna som tillhör jobbet, allt annat kan man leka med efter sitt arbetspass.

Kan ju också tillägga att din chef har förmodligen ingen rätt över huvud taget att beslagta din mobil. (Så länge det inte har någon direkt effekt på din arbetsplats, nåt med signaler eller täckning eller något som kan förstöra. Eller om du kanske har skrivit på något väldigt bängt kollektivavtal.)

Jag hetter tidigare Mastermind93

Paddorna
Visningsbild
P 32 Åstorp Kändis 484 inlägg
-1

Svar till Mastermind93 [Gå till post]:
"Tycker det låter dumt att ni ska lägga ifrån er telefonerna, man kan ju få akuta samtal. Sen borde ju människor kunna ha lite självdisciplin och inte ta upp mobilen i handen så fort de får en ledig stund. "


Jobbet har väl telefon som anhöriga kan ringa om de behöver göra ett akut samtal.
Min anhöriga ringer alltid mig på min jobbtelefon då de vet att min mobil är inte tillgänglig under arbetstid, Jag jobbar i livsmedelsbutik och har kontakt med kunder hela tiden.
Det ser som sagt ut inte snyggt ut i kundens ögon om jag pratar i min mobiltelefon under arbetstid. Jag får som sagt betalt för att arbeta och inte för att prata med familjen, vänner tex

Ingen status

nephilim
Visningsbild
P 31 Falun Hjälte 8 307 inlägg
0
Det händer väl att man kollar telefonen någon gång ibland om tid finns. T.ex. om det är lite att göra eller om man väntar på att en arbetsledare ska komma ut och räta ut lite frågetecken.
Jag har ledsnat ur och skällt på kollegor som slår ned arslet och fipplar med telefonen när det finns jobb att göra, särskilt när det är något det verkligen behövs två gubbar på.

Jag och en kollega fick en praktikant med oss på ett bygge, när han stod och fipplade med telefonen medans vi gick igenom vad och hur han skulle göra, för att sedan komma och fråga om precis allt vi gått igenom 2 minuter tidigare så blev han inte så långvarig. Om inte jag minns helt fel så skickade vi hem honom vid lunch dag 2 av 20 och sa att han inte behövde komma tillbaka igen. Hans lärare lät måttligt nöjd när han ringde och frågade varför vi skickat hem honom så tidigt. :P

"Din mamma spelar keyboard i Hammerfall." - Sharlee D'Angelo

Pocahontas
Visningsbild
F Hjälte 123 inlägg
0
På mitt gamla jobb var det bara okej att använda mobilen för musik, men många utnyttjade det och skickade sms osv ändå, så det blev total mobilförbud, om man ville lyssna på musik fick man köpa mp3. Det var många bland de äldre som kände att ungdomarna bara pillade med sina mobiler och de blev väl irriterade. Själv brukade jag ha min mobil på flygplansläge så det fanns inget annat att göra för mig än att lyssna på musik på den, men fick några sura blickar ändå. Det var ganska strikt i början, men nu är det inte lika strikt längre.

På mitt nya jobb lämnar jag mobilen i omklädningsrummet då jag har ständig kundkontakt och det skulle bara se oproffsigt ut. Det är ju också lite roligt när man har rast och fått en del notiser. Har inga problem med att låta mobilen vara under arbetstid, om det är akut så kan man ringa till arbetsplatsen istället :)

never stop eating

urbanstep
Visningsbild
P 34 Kändis 13 inlägg
0

Svar till kneipp [Gå till post]:


mer eller mindre 7 gånger om dagen om de ej minst 20

sudden death


Forum » Livet » Skola & Jobb » Kollar du din telefon på jobbet?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons