Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Labbrapport?

Skapad av Mattekillen123, 2019-03-20 22:09 i Skola & Jobb

3 199
2 inlägg
0 poäng
Mattekillen123
Visningsbild
Legend 6 inlägg
0
Hej!

Jag går första året i gymnasiet och pluggar kemi 1 där vi gjorde en titrering för att få reda på den okända koncentrationen för saltsyra. Nu ska vi skriva en labbrapport det har gått än så länge väldigt ända tills jag kommer fram till diskussionen eftersom jag behöver tala om vad som gör svaret rimligt men om jag vill nå A får jag inte säga tex att vi utförde experimentet två gånger eller att andra i min klass fick samma svar vilket gör att jag har ingen aning vad jag ska skriva är det någon som har en ide.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
Nu var det evigheter sen jag hade den kemin, så jag har lite luckor som du får fylla i själv, men jag kan försöka peka lite så får du avgöra om vad jag säger är "korrekt" och göra med det vad du vill.

Jag skulle i alla fall försökt föra någon slags resonemang kring hur du genom att utföra titreringen kan bestämma förhållandet mellan mellan syran och basens substansmängd i lösningen.

Det är ju med hjälp av dessa molförhållanden, och volymerna mellan syran och basen som du slutligen bestämmer koncentrationen.

Skriv ut en reaktionsformel och försök sedan att med hjälp av stökiometri balansera formeln. Baserat på den balanserade reaktionsformeln, samt mängd och koncentration av syra vs bas känns det som att en rätt stadig argumentation kring vad som är ett rimligt svar torde kunna föras.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Livet » Skola & Jobb » Labbrapport?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons