Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sexuella trakasserier i skolan

Skapad av Anonym, 2012-12-04 17:20 i Skola & Jobb

5 351
8 inlägg
5 poäng
Anonym
Visningsbild
Sex & Sinne bot
0
Den här frågan kommer från en anonym medlem och är besvarad av våra kunniga sexperter.
Besök Sex och Sinne här om du vill ställa en fråga anonymt också!
Hej..

Jag är en kille som är 13 år. Med ett allvarligt problem, det är så att en 70 årig vaktmästare brukar ta kort på oss killar i duschen efter gympan. Han har även tagit på vissa utav oss och sagt att han vill ha sex.

och om vi säger något så kommer han slå oss.

Vi vill ju helst inte skippa duschen eftersom vi är svettiga efter gympan.

hoppas någon svarar!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

hedonette
Visningsbild
F 23 Göteborg Hjälte 1 000 inlägg 85 svar i S&S
3
Hej!

Det låter mycket allvarligt, ja. Jag finner det lite lustigt hur du skriver att du gärna inte vill behöva hoppa över att duscha av rädsla att du kommer lukta svett senare under dagen, som att det vore det största problemet i sammanhanget.

Allvarligt talat, sexuella trakasserier är aldrig okej, och definitivt inget man ska behöva stå ut med. Det är också vanligt att man känner att man kanske bara överreagerar och tänker att "det är inte så farligt", eller liknande. Eller att man kanske helt enkelt inte vågar säga ifrån. Men man har rätt att sätta sina egna gränser, och säga ifrån om det inte känns bra, för det är bara man själv som kan bestämma det.

Ni bör vara tydliga och säga ifrån när trakasserierna sker. I och med att ni är flera stycken kan det dessutom säkert kännas lättare att säga ifrån. Du kan förbereda och bestämma med några stycken om vad ni ska säga nästa gång något händer.

Ingen anställd har rätt att utsätta någon annan på skolan för sexuella trakasserier. Skolan måste jobba aktivt för att ingen på skolan ska behöva bli utsatt för det. Det du beskriver är lagbrott som bör polisanmälas.

Det första du bör göra är att berätta för en vuxen, exempelvis din lärare, mamma eller pappa, eller någon annan du känner att du kan lita på. Sedan ska rektorn informeras, så att han kan se till att förhoppningsvis avskeda den anställde.
Om inte skolan tar sitt ansvar att arbeta mot eller stoppa sexuella trakasserier kan man göra en anmälan till Diskriminerings- ombudsmannen, DO. Skolan kan då bli skyldig att betala skadestånd.

Du bör också ha någon att prata med om hur du mår. Att utsättas för sexuella trakasserier kan göra att man mår dåligt, känner sig maktlös eller tänker att det är fel på en själv. Det kan vara skönt att ha någon att prata med och få hjälp att må bättre. Man kan till exempel prata med någon på en ungdomsmottagning, skolkuratorn eller en tjej- eller killjour.

Lycka till vännen!

Jag hette tidigare Estetik

ILoveFireworks
Visningsbild
Kändis 419 inlägg
0
Det du och dina klasskamrater borde göra är att berätta allt för eran lärare imorgon. Varför ska ni vara rädda för en 70 årig gubbe? Fast det verkar som att ni är fega som in i helvete, så det finns nog inte så mycket att göra åt gubben.
nykopingsbo96
Visningsbild
P 23 Legend 33 inlägg
0

Svar till Anonym [Gå till post]:
Hej du! Du kan ju testa att säga det som ett anonymt tips till rektorn? Men jag tycker ändå att detta verkar som ett troll. Jag menar, ni duschar även fast ni nästan blir våldtagna, och ingen av alla killar i din klass ha sagt något till någon? Känns skumt :/

Helvete!

Inflames
Visningsbild
F 25 Mölndal Hjälte 712 inlägg
1

Svar till Anonym [Gå till post]:
Ofta han inte har gått i pension om han är 70. Trollis.

Kossejosse@instagram

Crate
Visningsbild
P 27 Kista Hjälte 775 inlägg
1

Svar till Inflames [Gå till post]:
Vaktmästare på en skola, han kanske inte har råd att gå i pension.

Ingen status

ncn
Visningsbild
Kändis 164 inlägg
0

Svar till Inflames [Gå till post]:Han menar nog att han är runt 70 år. Detta verkar dock vara ett troll.
mindilsaan
Visningsbild
Legend 191 inlägg
0

Svar till Anonym [Gå till post]:
Men säg inget då så är problemet löst?:P
Sen tror jag inte en sekund på att det du beskriver är överensstämmande med verkligheten.
Vaktmästare 70 år inom (kommunal) skola? Nä, men du kanske menade att han är runt 70? Typ 67 kanske? Ja då kaaanske.

En vaktmästare som "brukar"..? Det finns alltså ett mönster? Han har gjort det flera gånger? Med en kamera.. tagit foton?

Jag är nog ganska säker på att OM det vore sant så skulle minst en av er killar välja att tala om detta till någon vuxen i skolan.
Sen har jag svårt att bli komfortabel med tanken på att en vaktmästare huserar i duschen bland barn med en kamera. Risken att han blir klassad som udda skulle vara väldigt stor då. Ingen vaktmästare med förståndet kvar, väljer att självmant sätta sig i en sån situation. Han har inget där att göra i duschen bland barn. Om han har ett jobb som måste utföras i duschen (byta blandare eller nåt) så väljer han ju att göra jobbet då inga barn befinner sig där.

Sist så har jag svårt (riktigt jävla svårt) att tro att en klass 13-åriga killar skulle vara rädd för en skolvaktmästare. 13-åringar är jobbiga dryga och respektlösa mot auktoriteter. Respekten försvann i samma veva som skol-agan förbjöds. Inför skol-aga igen för faaaan!:D

Mvh
Dödsnazisten

kärlek åt alla


Forum » Livet » Skola & Jobb » Sexuella trakasserier i skolan

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons