Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Tvinga elever

Skapad av Ingetliv441, 2019-01-13 12:37 i Skola & Jobb

2 791
4 inlägg
0 poäng
Ingetliv441
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
Vad tycker ni om att lärare ska tvinga elever till att prata? Själv är jag blyg och vi har under 4 månaders tid haft en vikarie så vår lärare varit på lasarettet. Denna vikarie är en jag hatar något otroligt. Till varje ämne har vi inga vanliga prov utan vi ska hålla presentationer om allt vi lärt oss !! Jag blir så jävla nervös och klarar inte det, får typ pnikattack och då hotar hon mig med att om jag inte håller presentation så ringer hon mina föräldrar och säger att jag rivit sönder skolans material osv. Får en lärare ens göra så?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Den_Ovetande
Visningsbild
Legend 13 inlägg
0
Om hon ringer dina föräldrar och klagar på saker som inte har hänt kan du ju gå till rektorn.
Tat lungt när du har dina presentationer, världen går ju inte precis under. Ta ett djupt andetag och slappna av, tänk inte utan gör bara.
godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till Ingetliv441 [Gå till post]:
Hon har ingen rätt att ringa och säga saker som inte hänt och skulle hon göra det får du ta upp det med rektorn på skolan. Vad hon däremot lär kunna göra är att underkänna dig på de uppgifter du inte presenterar och det lär skada ditt betyg enormt.

Jag har själv under stora delar av skolgången haft väldigt stora problem med att vara muntligt aktiv under lektionerna. Jag blev nervös, snavade på orden och kom bort mig till en nivå där jag helt vägrade att prata för helklass om det fanns möjlighet att slippa det. Jag räckte helt enkelt inte upp händerna när det ställdes frågor och satt ofta tyst under diskussioner, fastän jag hade mycket jag kunnat sagt och bidragit med. Jag vet inte hur betygskriterierna ser ut idag, men på min tid tolkades de ofta på ett sätt som tvingade eleverna att vara väldigt muntligt aktiva för att nå högre betyg, så trots att jag presterade väldigt bra under prov och uppsatser föll jag på de muntliga delarna.

Det tog mig ungefär ett år av aktivt arbete, där jag tvingade mig själv att räcka upp handen, att aktivt ta mer plats under gruppredovisningar och faktiskt delta under diskussioner innan jag lyckades nå upp till samma prestationsnivå muntligt som skriftligt. Jag får fortfarande panik när jag ska redovisa saker. Pulsen ökar, jag blir torr i munnen och jag kommer fortfarande bort mig ibland, men jag är idag mer bekant med känslan och någonstans långt där nere vet jag att jag att jag jag gjort det här förut och att det är någonting jag klarar av. Genom att ta små steg, som att räcka upp handen en gång extra under en lektion, eller välja att redovisa en av de lite svårare delarna i en gruppredovisning kan du sakta men säkert att bygga upp ett förtroende för din förmåga, allt eftersom din kompetens ökar.

Even boys have something to say if you listen long enough

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
0
Hotar din lärare att ljuga för dina föräldrar? Förstår jag det rätt? Eller har du faktiskt rivit sönder skolmaterial?

Muntliga presentationer är bra tillfällen att öva att tala inför grupp. Visst kan det vara pinsamt och avskräckande, men samtidigt ju mer man gör något desto enklare blir det. Det är en viktig egenskap i livet om man vill kunna göra sin röst hörd.

Har du lugnt och sansat förklarat för din lärare att du tycker det är obehagligt? Kanske du får lämna in uppsatser istället för en del presentationer?

Ingen status


Forum » Livet » Skola & Jobb » Tvinga elever

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons