Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sluta vara självmordsbenägen

Skapad av SaltGurkan, tisdag 22/6 08:29 i Livet

1 763
3 inlägg
0 poäng
SaltGurkan
Visningsbild
1 inlägg
0
Hej

Orkar inte längre med ångesten och mardrömmarna. Jag har gjort hemska saker. Orkar inte längre. Vill vara glad och må bra inombords. Hur ska jag tänka för att känna mig mindre självmordsbenägen?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

PsykelTjuv
Visningsbild
P 29 Hjälte 3 487 inlägg
0

Svar till SaltGurkan [Gå till post]:
Tycker du ska fokusera mindre på tankarna och mer på hur du handlar i vardagen. Börja motionera regelbundet, ät ordentligt, sov ordentligt. Umgås med vänner och människor som uppskattar dig.

Få dessa grundläggande behov i schack så ska du se att dina tankar styr i andra riktningar.

Ingen status

Chewingum
Visningsbild
F 26 Hjälte 40 inlägg
0

Svar till SaltGurkan [Gå till post]:
Hur har du det med familj och/eller vänner?
Har man gjort hemska saker men att man ser till att det inte händer igen, samt att man ångrar sig djupt är en stor del i förbättringsvägen, både från depression och hur man agerat.

Att svara konkret på din fråga om hur man ska tänka är väldigt svårt. Men tänk på människor runt dig - lärare/elever - kollegor/chefer - familj/vänner - den där människan på busshållplatsen som man mötte blickar med nån gång... tjejen i kassan som alltid har de där smajlet...

Är det extremt hemska mardrömmar kan man behöva extrahjälp i form av terapi - bara för att nysta ut lite. Det största jobbet gör du själv. Hos terapeut/beteendevetare/psykolog måste man inte gå om man inte vill - men man får gå hur mycket man vill också!Forum » Livet » Sluta vara självmordsbenägen 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons