Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Socialt liv/hur?

Skapad av Arreb, 2017-10-16 00:53 i Ungdom

3 578
8 inlägg
0 poäng
Arreb
Visningsbild
1 inlägg
0
Hallå. Är 16 snart 17 år och har problem med att träffa folk i min egen ålder/vänner och skapa relationer. Går i andea året på gymmnasiet och dem flesta där spelar gangsters och går o spänner sig, inte så värst roliga att vara eller prata med för dom ska alltid leka 'orten' Har haft 1 vän ett par år nu men han har börjat röka weed väldigt ofta och själv har jag inget emot de, ja märker att han skäms lite över de för ham gör det aldrig när jag är med han. Minda andra kompisar i samma ålder är alltid /ofta ute och festar o dricker bärs etc. Vilkey jag inte får för min morsa. Och fåe heller inte vara ute efter 10/12 'det är för sent' har inte direkt några stora intressen gillar att prata med folk och umgås, men verkar som att alla i min ålder håller på att festa eller leka orten. Annars är dom flesta bara in o sitter fastklistrad vid en skräm vilket inte är en så stor hit för mig. Gillar inte de flesta sporter som t.ex fotboll/hockey/tennis bandy etc, så vill inte börja med något som jag inte gillar bara för att kanske träffa folk jag gillar, så om man ska sammafatta allt. Tips på hur jag kan träffa folk i min ålder och skapa relationer och kompisar?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Joah
Visningsbild
P 27 Stammis 94 inlägg
0
Det låter som att du till en början behöver fler intressen. Kanske lära dig spela ett instrument, finns säkert folk att lära känna på musikskolan?
Börja gå till gymmet, bli kompis med någon där. Eller gå med i en teatergrupp, där om något får du träffa spännande individer.
Gillar du bilar? Gå på bilshower. Konserter?

Det är inte alltid lätt att hitta likasinnade att umgås med, men det brukar vara betydligt lättare att göra sånt man tycker om och därigenom träffa andra som också tycker om samma saker.

Ingen status

BraSma
Visningsbild
P 26 Hjälte 3 470 inlägg
0
Följ med dina vänner ut om kvällarna . Dricker eller inte, ditt val. Så länge du kommer ut och träffar lite folk och har kul. Morsan får tumma på regeln.

Like or not så är nattlivet och drickandet en stor del av Sveriges sociala liv. Sen kan man tycka va man vill om den saken, take it or leave it. Det är som det är. Prova, och I värsta fall vet du vad du inte vill göra.

Lyssna även på joah. Ta ditt intresse och aktivera det i ett socialt sammanhang.

Btw, Ge din vän med gräset omtanke. Isolering och droganvändning är en dålig kombination.

Ingen status

parabellum123
Visningsbild
24 inlägg
1

Svar till Arreb [Gå till post]:
Jag har exakt samma problem. Och jag gjorde ett forum post här med. Och där sa dom att man måste göra det man känner är rätt. Det jag känner är det bästa är att du flyttar ifrån och flyttar till ett ställe som har mindre "orten" pesonlighet. Kanske ta initiativ och gå till folk som beter sig lite mer normalt. Kanske gå till ett café och träffa hipsters eller något.

Lyssna heller inte på folk som BraSma. Det är folk som han som gör livet surt för ungdomar nuförtiden. Att man måste festa och supa sig full bara för det är "standard" i den svenska kulturen. Men jag håller med att du kan gå och testa olika saker som bilar, musik eller något. Jag fick ett tips om att gå och spela DnD (Dungeons and Dragons) på något ställe. Kanske andra brädspel. Titta runt lite på events nära dig som matchar dina intressen. Det är svårt i början att komma iväg och ta initiativet att möta folk. Men det är det bästa man kan göra för att man ska må bättre. Lycka till!

BraSma
Visningsbild
P 26 Hjälte 3 470 inlägg
-1
Svar till parabellum123 [Gå till post]:
Haha tack det var smickrande, men om du är klar med att medveten försöka misstolka mig så kan du läsa vad jag skrev igen, för det där va inte vad jag skrev. Man måste inte göra någonting, och om man inte vill ska man inte heller göra det. Om han vill dricka eller inte får han bestämma själv. Inte det som är det viktiga, det var inte poängen. Påpekade mest att nattlivet är ett bra sätt att möta människor, och så som jag förstod det så hade han kanske möjlighet att hänga med några vänner ut i de kretsarna. Så varför inte? Kan väl vara värt att prova. I kombination med de andra förslagen som tagits upp här.

Du gör ditt eget liv surt när du väljer att skylla och projicera din skit på andra. Det har inget med mig att göra. Så bara lägg ner det.

Ingen status

parabellum123
Visningsbild
24 inlägg
0

Svar till BraSma [Gå till post]:
Jag märkte att jag tryckte på en känslig punkt på dig där :)
Hur kan man misstolka *Like or not så är nattlivet och drickandet en stor del av Sveriges sociala liv. Sen kan man tycka va man vill om den saken, take it or leave it.* Det säger bara där hur folk nuförtiden tänker i Sverige. Att man måste festa för att passa in och vara socialt acceptabel.

Inte
Visningsbild
Stammis 171 inlägg
0

Ytterst liten del som dig själv som tror att man gör det för att bli socialt accepterad...
De flesta går ut för att ha kul med sina vänner och kanske träffa nytt folk när de går på andra hemmafester/krogen.
Sen är du väl medveten om att de flesta inte super varje helg utan kanske träffar några i sin vänskapskrets och ''hänger''? Spelar spel, ser film, kollar på någon match, käkar något, fiskar eller träffas och tränar vilket kan vara att man spelar fotboll, åker skejtboard ihop, gymmar mm. I vissa kretsar är det bara ett kön och i andra är de blandat.
Känns som du fortfarande är kvar på en 14 årings nivå om jag ska va helt ärlig. Alla andra gör si och så. Man måste göra si och så för att bli ''accepterad''. Du verkar inte ha någon koll eftersom du inte har något socialt liv. Hade du haft ett riktigt socialt liv med riktiga vänner så hade du aldrig tyckt som du gör.


Tillägg av Inte 2017-10-18 23:08

Du hade även haft olika bekantskapskretsar där det sociala livet ser olika ut. Där dina vänner tillhör en eller flera

BraSma
Visningsbild
P 26 Hjälte 3 470 inlägg
0

Svar till parabellum123 [Gå till post]:
Du väcker irritation, men mer än så kan jag tyvärr inte ge dig.
Japp, och ingenstans står det att man måste nånting. Det är din tolkning.

Ingen status


Forum » Ungdom » Socialt liv/hur?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons