Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svårt att utveckla samt bibehålla relationer

Skapad av visstkanmandet, 2018-05-21 18:24 i Ungdom

1 922
3 inlägg
2 poäng
visstkanmandet
Visningsbild
F 15 4 inlägg
0
Jag börjar med att be om ursäkt för rubriken. Kunde inte komma på något "kort och koncist".
Hursomhelst, det jag vill ha sagt:
Jag är oförmögen att utveckla långvariga relationer till varken jämnåriga, eller vuxna för den delen.
Kortvariga kommer inte på fråga. Jag har en tendens att få mig en väldigt klar "uppfattning" om hur en människa är, innan jag egentligen ens har utväxlat ett enda ord med denne. Detta, inte till min fördel. Och därefter, så kommer min uppfattning om en människa ständigt skifta och växla.
Ena sekunden tycker jag att de är jättetrevliga. Den andra så tycker jag att de är helt odrägliga. Detta gäller främst jämnåriga (Åttonde klass). Vuxna, för den delen, brukar jag för det mesta se som kloka ena sekunden, och osäkra, misslyckade, oförmögna till självinsikt, eller helt enkelt bara dumma, den andra.
Även uppfattningen om mitt egna "jag" skiftar ständigt, och utöver det mitt humör, mina intressen och tankar om att livet och hur jag ska leva det.
Allt är förstås relativt, och jag är fullt medveten om att detta absolut inte är lika problematiskt för mig, som för vissa andra, specifikt folk diagnostiserade med ex. Borderline personlighetsstörning, eller Bipolär sjukdom.
Det skulle dock vara till hjälp om någon kunde komma med något/några råd. Kanske någon med samma erfarenheter (Alltså varje människa på detta jordklot som någonsin varit ung, ja jag vet).
Svar som, "Det kommer bli bättre på gymnasiet" är dock inte till särskilt stor nytta, så undvik gärna dessa.Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

BraSma
Visningsbild
P 26 Hjälte 3 475 inlägg
1
Svar till visstkanmandet [Gå till post]:
Hur är det med dig själv? Gillar du dig själv?
För att förmå förändra något är det viktigast att börja inombords.

Min spontana kommentar är att det kanske är så att det är något som du inte riktigt är nöjd med hos dig själv och du stöter bort personer så de inte ska komma nära - Vad tror du själv? Rannsaka dina tankar och ditt beteende i de situationer där de uppstår och försök lokalisera vart känslorna springer ifrån för källa. Skriv ner det, skriv t ex dagbok. Det är väldigt behjälpligt. Reflektera över det hela och tänk efter vad du kan göra för att förändra situationen.

Ingen status

TLTGja
Visningsbild
P 21 Legend 3 901 inlägg
1

Svar till visstkanmandet [Gå till post]:
Personligen kan jag relatera.
Men jag har snarare förmågan att avsky vissa människor från första gången jag hör dem tala till sista gången.

Kanske av avundsjuka till att de inte har alla inre och yttre demoner jag har.
Eller enbart för att deras röst och sätt att föra sig är legitimt irriterande.

Jag kan inte direkt påstå att det blir lättare med åren. Men jag har åtminstonne tränat upp min förmåga att stå ut och tolerera att ha dem i min närhet även om jag helst skulle slippa.

Förövrigt skulle jag rekomendera dig att se lite artiklar om "självmedkänsla".
https://modernpsykologi.se/2016/09/18/odla-din-sjalvmedkansla/

The leetest herperderper


Forum » Ungdom » Svårt att utveckla samt bibehålla relationer

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons