Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Varför just 18?

Skapad av KevinXD123_-, 2019-01-08 21:23 i Hamsterpaj

4 143
3 inlägg
-2 poäng
KevinXD123_-
Visningsbild
P 22 Legend 2 inlägg
0
Jag tycker att 18 är fel ålder att juridiskt klassificeras som vuxen. Men vad betyder egentligen vuxen; bland annat betyder det myndig och fullväxt. Men varför blir man vuxen vid 18 års åldern? Man är fortfarande i tonåren, vissa är inte klara med puberteten, man har ej vuxit klart både mentalt och fysiskt. Hjärnan och musklerna är inte fullt utvecklade tills 25 års åldern och vårat skelett/ben är inte klara fören 29 års åldern. Varför får vi ens köra bil vid 18 års åldern och övningsköra vid 16 års åldern? Pannloben i vårat kranium är verkligen inte färdig vid 18[b]. Det finns vetenskapligt bevis på detta och statistik runt om i hela världen visar klart och tydligt att trafikolyckor sker främst bland unga individer på grund av att vår pannlob inte är fullt utvecklad och vi är dåliga på att hantera risker. Varför får vi dricka alkohol, röka cigaretter och snusa vid 18 års ålder? Kroppen håller fortfarande på att växa, därför är det särskilt farligt att dricka alkohol och röka vid den åldern.

Vuxen betyder bland annat "fullväxt" och åldern för vuxen är 18+. Men man är ju inte fullväxt vid 18 års åldern. Därför tycker jag att detta är väldigt ironiskt. Jag fyller 18 detta år och är verkligen inte redo för det som kommer mig.
[/b]

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Amanda0043
Visningsbild
F 23 Entertainansvarig Administratör 253 inlägg
-2
Såklart är inte alla 18 mentalt, även fast de är det på papper. Men hur hade det egentligen sett ut i samhället om alla behövde vänta tills vi är 25+ med att ta körkort och göra allt annat som följer med när man blir 18. Man skulle då också kunna argumentera för att så länge man är under 25 och begår brott så borde straffet bli lindrigare eftersom att man inte är "fullt utvecklad". Vi är ju så mycket mer utvecklade mentalt och socialt än vi var förr, så trots att det biologiska talar för att vi är fullt utvecklade vid 25 så är det nog nåt vi måste bortse lite ifrån eftersom att många är fullt kapabla att ta sig an rollen som vuxen mycket tidigare än så. Men intressanta funderingar, jag vet faktiskt inte varför det är just 18 som gäller.

Det är inte lätt när det är svårt

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
I juridisk mening är det svårt att ha gränsen flytande. Eftersom det finns vissa rättigheter/skyldigheter kopplade till barn/vuxna måste ju en gräns sättas någonstans. Man kan argumentera för var gränsen för att vara vuxen borde sättas, men personligen känner jag att 18 års ålder känns som en rätt bra startpunkt. Det är rätt självklart att man inte blir vuxen över en natt, utan att det är en slags mognadsprocess som börjar kring puberteten och förmodligen sträcker sig minst 10 år framåt, men förmodligen mer. Bara för att man är juridiskt vuxen innebär det inte nödvändigtvis att man är vuxen, mogen eller redo för någonting alls egentligen. Det enda det egentligen innebär är att du börjar ansvara för dig själv. Jag skulle säga att man är "socialt" vuxen först när man tar hand om sig själv, men även där finns det en mognadsprocess som lär fortsätta genom hela livet.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Mellan Himmel och Jord » Hamsterpaj » Varför just 18?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons