Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vilket grafikkort är effektivast

Skapad av fluxxen3, måndag 14/1 21:32 i Mellan Himmel och Jord

1 145
4 inlägg
0 poäng
fluxxen3
Visningsbild
P 14 Eskilstuna Stammis 16 inlägg
0
Hej! Dags för nytt grafikkort och undrar vilken av dessa två är effektivast när det gäller kylning och tysthet? Har inte hittat någon recension på något av kortet har också googlat utan succés.
https://www.komplett.se/product/1109409/datorutrustning/datorkomponenter/grafikkort/zotac-geforce-rtx-2070-blower#technical-details

https://www.komplett.se/product/1114823/datorutrustning/datorkomponenter/grafikkort/palit-geforce-rtx-2070-dual-v1

Eskilstuna-016

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P 26 Modereringsansvarig 3 855 inlägg
0
Utan att gräva allt för djupt vet vi att det är samma GPU i botten, så de lär bägge avsätta ungefär samma mängd värme "clock for clock".

Skillnaden här är att Kylaren på ZOTAC-kortet är en blower/closed cooler, medan kylaren på Palit-kortet är en öppen kylare.

Generellt är öppna kylare att föredra, då de har plats för större och fler fläktar, vilket resulterar i att du kan köra fläktarna i ett lägre varvtal och få en lägre ljudnivå. Dessa kort cirkulerar den varma luften från kortet tillbaka in i chassit, men det är sällan ett problem, då luften i chassit omsätts av chassits intag och utblås.

Har man ett väldigt trångt chassi (typ ett micro ATX), med dåligt luftflöde är det allmänt bättre att ta ett blower style, eftersom detta blåser ut lyften på baksidan av kortet istället för att cirkulera det tillbaka in i chassit.

Even boys have something to say if you listen long enough

fluxxen3
Visningsbild
P 14 Eskilstuna Stammis 16 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Okej tack! ???? Har ett Nzxt phantom big tower så blir palit.

Eskilstuna-016

GalenBanan
Visningsbild
P 12 2 inlägg
0
Har själv en GigaByte GeForce Rtx 2070 Windforce, funkar riktigt bra. Den har trippla fläktar som även roterar åt olika håll (vilket förbättrar fläktarnas kylning). Du kan checka in den! Den vanliga versionen går för ungefär 5800kr-6100kr medan den överklockade går för 6900kr-7200kr.


Forum » Mellan Himmel och Jord » Vilket grafikkort är effektivast

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons