Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hamsternytt

  • Visningsbild
    2010-04-11 03:45

    Sökfunktionen äntligen här!


    - Entrero P39

    Viktigt: Topbannern är inte riktigt klar på sidorna med loggan utan texten "version 4" men det kommer lösas så fort som möjligt. Detta påverkar bara sidan där söken finns för tillfället!

    Vårstädning och nybygge!
    Blyga blommor kikar fram, myllan frodas och kylan släpper sitt grepp mer och mer. Allt detta tyder på vår och i gensvar plockar crew fram kvasten. Vi har sopat och städat undan massor av skräp, gamla filer, kod som inte användes och annat har gjorts om och utvecklats för att allt ska gå bättre och flyta på smidigare.
    Här kommer en sammanfatting av allt som har skett det senaste, sen förra nyheten då det vill säga. Innan ni börjar läsa detta och letar efter ändringarna ska jag nämna att man bara ser ändringarna på sidor som inte har version-4 loggan så det är inte överallt än.
    Headern har gjorts om och är ny. Headern är menyn och länkarna till gästboken, forumnotiser, grupperna och händelser osv. Detta betyder att notiserna är tillsnyggade och det syns inte lika mycket onödig text, till exempel vid 0 nya inlägg. I övrigt så är det samma funktionalitet som förut men det går mycket snabbare, forumnotiserna är mycket mer uppstädade och det ska inte bli några fler dubletter etc.
    Numera så kommer det att komma upp tooltips direkt globalt på sajten i en snygg ryta och varje namn som inte har en bild bredvid sig kommer att få en bild när man hovrar med muspekaren över namnet.
    Sidopanelen har också gjorts om ifrån grunden. Den ser likadan ut men den har fler och nya funktioner för att bli mer effektiv.

    1) Ovs online är ett tagcloud baserat på senast Ovn online, grön är senaste 200 sekunderna av aktivitet, orange är 201-400 sekunderna, svart är 401-600 sekunder. Utöver det så ser man man visningsbilden på ordningsvakten när man hovrar över namnet.
    2) Vänner online funkar på samma sätt och även där ser man visningsbild vid hover.
    3) Besökare, forumtrådar, foruminlägg har snabbare tooltip.
    4) Statistik är uppsnyggad, antal medlemmar, besökare och det där.
    5) Allt laddas snabbare och cachas.
    6) En ny grundordning är gjord för modulerna.
    7) Onödig funktionalitet borttagen på forumtrådar/inlägg modulerna.
    8) Sökrutan kommer att få ändras inom en snart framtid, just nu är det en snabbsök till den nya sökfunktionen.

    Något mer har skett för sidan där man registrerar sig:
    1) Krav på e-mail när man registrerar sig och man kan lägga till det i Inställningar i efterhand. Detta är för att vi ska kunna ha lösenordsåterställning.
    2) En ny design som blir mer lättläst och simpel.
    3) Ajax-checkar på saker och ting så man slipper posta fel uppgifter.

    Det allra viktigaste är dock att sökningen fixas. Prisa utvecklarna, strö blommor över deras väg, överös dem med kärlek och kramar, kanske en fotmassage eller ryggmassage, bjud dem på drinkar förrutom dem som sagt att de aldrig mer vill ha!
    Sökningarna på sajten slås ihop och blir globala och smidigare.
    Under dagen kommer jag att titta på sökningen och försöka skriva en lättbegriplig guide till hur den fungerar, hur man söker och sådant.

    Lite vad detta innebär då:

    1) Snyggare utseende med ikoner, guide hur det fungerar med mera.
    2) Samma sökfunktion på alla delar på siten, och mer kommer att läggas till som man kan söka på allt eftersom, till exempel gästböcker, grupper, under mattan osv. i framtiden. Samtliga söklänkar på olika submenyer och kategorier och forum etc länkas in mot samma sök fast genom förvalda kategorier.
    3) Man ska kunna söka enbart i enskilda kategorier eller flera, entertain, forum, användare och så vidare.
    4) Livesökning, medan man skriver så kommer sökresultat upp samtidigt.
    5) Man kan rösta på bra söksvar för att hjälpa andra sökare genom att placera bra svar högst upp genom poängsystem.
    6) Man kan dela med sig av sökresultat genom att ge ut länken som automatiskt uppdateras såfort du skriver något i sökfältet. Blir samma som vid googlesökningar att man får en länk med sökord i adressfältet men för Hamsterpaj nu då.
    7) Specialfunktioner för användar- och forumsök kan ni läsa om sen i sökguiden som kommer.
    8) Resultat cachas för snabbare laddning framöver.
    9) Sökguide för de som vill lära sig mer avancerade funktioner man kan använda genom sökfunktionen.

    Slit sökfunktionen med hälsan och rapportera buggar om ni hittar några!

    Se till att tacka Erik för en riktigt cool sökfunktion! =)

    Kommentera det nya utvecklade i forumet >>

    « Tillbaka
  • 10 kommentarer

Annons
Annons
Annons
Annons