Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hamsternytt

  • Visningsbild
    2010-10-25 16:52

    Hamsterpajs blodgivningskampanj 2010


    - Entrero P39



    Nu drar Hamsterpaj igång blodgivarkampanjen!
    Hamsterpaj är allmänt känt för att vi är som vi är. Vi har massor av spel som vuxna och ungdomar spelar på rasterna, vi har ett forum där troll, seriösa debattörer och ungdomar diskuterar det som ligger dem varmt om hjärtat.

    Vi har hackat Åhléns presentkort, intervjuat, haft experiment, hittar på bus, gör lite undersökningar och vi formligen surrar av glada, elaka och underbara moderatorer. Det går dock inte att påstå att vi har utfört några direkt goda gärningar i stor skala. Det vill vi ändra på och då kläckte jag idén om att vi skulle ge blod och uppmuntra våra medlemmar om att ge blod de med. Det finns jättemånga som har tänkt på att ge blod men som aldrig fått tummen ur, andra som inte vet vad det innebär eller varför det behövs så vi har tagit reda på så mycket vi bara kan om det.

    Varför ge blod?
    För att hjälpa sina medmänniskor. Att vara en blodgivare innebär att man kan hjälpa någon som har råkat ut för en svår trafikolycka, som genomgår en svår förlossning eller som genomgår en operation. Det finns många användningsområden för blod och en blodtransfusion är skillnaden mellan liv och död i många situationer.


    Men finns det inte redan blodgivare?
    Ja, det finns blodgivare landet över men det behövs alltid fler och vissa blir för gamla eller får inte göra det på grund av sjukdom, medicinering, ny sexpartner och så vidare. Dessutom kan blod bara sparas i 6 veckor sedan behövs det nytt och män får bara ge var tredje månad och kvinnor var fjärde.

    Blodgivare kan vara vara när man är mellan 18 och 60 och väger minst 50 kilogram.
    Utöver detta så fyller man i en hälsodeklaration där du svarar på en mängd frågor. Anledningen till att man måste väga 50 kg är för att de alltid tappar 4.5 dl blod i en standardpåse. Det finns ett par grejer som kan diskvalificera dig som blodgivare. Ett par av dem är om du har haft en ny sexpartner de senaste tre månaderna, det senaste året om du är homosexuell man, om du har utsatt dig för blodsmitta till exempel vid tatuering eller piercing eller om du skulle ta vissa receptbelagda mediciner och så vidare.

    Varför i hela världens namn bryr sig Hamsterpaj om att uppmuntra fler till att ge blod?
    Varför bryr sig någon om något, alls? I detta fallet handlar det om kärlek till medmänniskor, om att rädda liv och att ge blod och att få fler att göra det åtstadkommer just det. Därför kör vi denna kampanjen. Vi vill få fler av er att bli blodgivare och hjälpa era medmänniskor, visa att det finns ett behov som väldigt få känner till eller ens bryr sig om och som inte kostar dig något.

    Jag själv och ett flertal ordningsvakter och administratörer har lämnat över oss till vampyrers ömma vård landet över. De har suttit i väntrummen, satt sig i en stol, gett en liten del av sitt blod och de berättar nu lite kort om det.

    Och sist, vad får man för vara blodgivare?
    När du ger blod så får du en såkallad blodgivarersättning. Det är inga dyra grejer, det brukar vara fina glas, handdukar, t-shirts, värdekuponger som går att använda i butiker som stödjer blodgivning eller något annat. Här på pajen så får du en flagga som anger att du är blodgivare och en medmänniska, alternativt ett vampyroffer.

    Vill du veta mer? Kan du ge blod? Var finns närmaste blodcentral för dig?
    Det och mer info om blodgivning finns på http://geblod.nu

    Diskutera blodgivningskampanjen i forumet >>>






    Några av blodgivarnas upplevelser när de gav blod:

    Entrero, kille, 25 år

    Jag satt för ett tag sedan och betänkte min situation på Hamsterpaj. Jag har inte gjort särskilt mycket det senaste och jag har mer eller mindre utbildat och skickat över många av mina uppgifter på pajen till administratörerna. Det var ett medvetet beslut för att jag och övriga ledningen ska kunna jobba med helt andra saker än enbart att se över administratörer och ordningsvakter.
    Tanken var att jag skulle kunna skriva artiklar, nyheter, se över arbetet på pajen i allmänhet och även hitta nya förmågor.
    Jag vet att flera inte är förtjusta alla gånger men efter att ha gett ärliga chanser till många så har jag funderat på vad Hamsterpaj kan göra för att få mer publicitet på ett värdigt sätt och som förmodligen kommer att ge mig och er alla god karma om man nu tror på det.

    Jag har i ett flertal år jobbat på sjukhuset i min hemstad och jag fick då idén om att ge blod. Personligen så har jag egentligen aldrig funderat så noga på det förrutom att jag har tänkt att jag skulle göra det men jag hade verkligen inte en aning om vad det innebar förrutom att man tog en nål, slang och påse som skulle fyllas för att sedan ge till någon annan .
    Vad jag inte visste var att vi har en otroligt stor brist på blodgivare, vi har alltid ett underskott på blod och inte heller visste jag hur ofta man behöver göra blodtransfusioner inom vården.

    Kort sagt så ja, jag utnyttjade min ställning på Hamsterpaj och kom på att göra den här kampanjen, att övertyga fler om att ge blod. Dock vill jag inte uppmana någon om att göra något jag själv inte hade gjort så jag ringde upp min blodcentral och bokade en tid.
    Jag kom dit en tisdag efter lunch och satte mig i väntrummet. Jag var lite stressad och hade sprungit för att hinna i tid så hjärtat bultade av motionen och lite nervositet. Själv så är jag varken rädd för nålar eller blod men jag vet att vissa sköterskor kan vara dåliga på att hitta blodkärl men jag fick sitta där en stund, sedan fick jag visa mitt ID och fylla in en hälsodeklaration. Det var inget konstigt och jag fyllde i alltihopa utan besvär då jag kollat upp så mycket jag kunde om att ge blod i förväg.
    Inte för att sköterskan visste det så hon gick igenom alltihopa med mig. Om jag tagit mediciner, sexpartners, sexuell läggning, sjukdomar, resor utomlands och allt sådant.
    När det var avklarat så tog tog hon fram ett par provrör och satte ett band runt min arm efter att ha tagit mitt blodtryck.
    Proverna var till för att få reda på blodgrupp, sjukdomar och sådana saker.
    Det var alltså första steget för att kolla att man kan ge blod.

    Efter 7-8 veckor så blev jag kallad för första gången. Jag fick ett sms, ett email och ett hemskickat brev som berättade tid och plats. Inte för att det behövdes då jag hittar på sjukhuset men tja, för den som inte alltid har koll så är det förmodligen till fördel.
    Återigen fick jag fylla i en hälsodeklaration där jag försäkrade att jag var frisk och kry, inte hade haft nya sexpartners, tagit mediciner eller rest utomlands.

    När det var klart så fick jag sätta mig i en väldigt bekväm stol.
    Jag var inte alls nervös men jag visste att de skulle ta en större nål nu och tappa 4,5 dl blod av mina vanliga 5 liter.
    Faktum var att kan kände ett litet stick, ungefär som en mygga, när nålen åkte in. Den såg stor ut, slangen ifrån den såg enorm ut och påsen omöjligt stor ut men det var inget alls märkte jag redan ifrån början. Ventilationen surrade, maskinen som skakade på påsen brummade upp och ned och de andra som var där samtidigt och gav blod småpratade glatt och verkade lika glada som jag att göra en god gärning.
    Efter en kvart så var det klart. Jag kände fortfarande inget trots att de hade sagt att jag kanske skulle bli lite yr men icke. Medan alla vi blodgivare sörplade på apelsinjuice så rusade minuterna fram utan någon känsla mer än att jag längtade efter kaffet och bullen eller mackorna man får efteråt.

    Jag ställde mig upp när det var klart och nålen ute och fick ett bandage och fick välja vad jag ville ha för att ha gett blod. Jag tog en värdecheck som man kan använda i butiker och var nöjd med det. Vissa samlar på glas eller kaffekoppar man får när man ger blod men jag tyckte att jag hade för mycket sådant redan.

    Efter att ha valt en sådan så gick jag och satte mig i vänterummet igen och fick äntligen mitt kaffe och en bulle och började läsa i en bok jag hade haft med mig. Helst så ska man ta det lite lugnt precis efter att man ha gett blod så det gjorde jag. Fika och slappande verkade som ett trevligt sätt att spendera 20 minuter innan jag skulle hem och städa.
    Så tja, jag åt upp, åkte hem och allt jag kände efteråt var att bandaget satt lite för tajt så jag kunde inte sträcka ut armen vilket var lite irriterande men inget annat märkvärdigt.

    Så snälla, du kommer inte att känna något, du kommer att göra en god gärning och förmodligen att rädda någons liv så gör detta du med. Kontakta din blodcentral och bli en blodgivare.


    Felix, kille, 20 år

    Vid första besöket var det inga konstigheter. Jag läste en massa info, svarade på frågor och så tog de ett par rör blod för att testa efter diverse sjukdomar. Sen bokade jag in en tid en månad senare för donation.

    Jag lyckades missa min tid för donation. Lyckligtvis fick jag inget argt samtal så smög förbi senare i veckan utan att boka tid.

    När jag kom andra gången fick jag läsa samma info och svara på samma frågor en gång till. Sen fick jag lägga mig i en skön stolsliknande sak, svara på några frågor och bli tappad på blod. Det andra besöket tog ca 30 min totalt, inklusive lite fika. Det gjorde inte ont förutom precis när nålen sattes dit. Enda bieffekten hittills är att jag var lite svag i benen samma dag och att jag blev tröttare på träningen dagen efter.

    Ungefär en vecka senare fick jag ett sms om att mitt blod landat i en patient.


    Moii, tjej, 19 år

    Jag hade bestämt mig sedan länge att jag skulle bli blodgivare när jag fyllde 18. För mig var det lika självklart som att vara organdonator, vilket jag blev redan när jag var runt 13. Blodbussen stannade utanför mitt gymnasium veckan efter att jag fyllt 18, så jag skolkade från en lektion för att gå och lämna mina prover. Jag blev godkänd (min blodgrupp var 0 ) och ett par månader senare kom kallelsen till bussen och jag gav blod för första gången. Jag ställde många frågor om hur jag skulle kunna träna efteråt, om jag skulle bli yr och så vidare. Jag hade en kompis med mig som stöd, han höll mig i den fria handen när jag blev stucken. Jag är nålrädd, men tvingar alltid mig själv att titta när de sticker in nålen i armen så känns det inte lika läskigt nästa gång. Känslan av hur det varma blodet åkte genom slangen längsmed armen var annorlunda, men jag kände verkligen att jag gjorde skillnad. Kan mitt blod rädda någon så gör jag det gärna.

    Jag ger blod så ofta jag kan, nu är det snart dags igen efter ett uppehåll för tatueringar och sexpartners. Ser fram emot att ge blod igen.

    Soph, tjej, 20 år

    När du kommer in i blodbussen så möts du först av en tant (ibland chauffören, ibland sitter hon bakom disken längst bak) som kontrollerar din legitimation och frågar om du är frisk och om du har ätit. Du får även fylla i ett papper där du intygar att du inte har HIV och inte bär på några andra sjukdomar. I bussen finns 4-6 "britsar" där människor ligger med en nål i ena armen och en festis i den andra. Du blir placerad på en brits, en sköterska (som oftast är väldigt snäll och vänlig) kontrollerar först ditt blodvärde och din blodgrupp innan hon/han sticker dig. Det kan kännas lite obehagligt att ha en nål i armen men så länge man inte tittar på den eller tänker på det så känns det inte så mycket. Du får krama på en skumgummibit under tio minuter medan blodet droppar för att hålla ett regelbundet blodflöde i armen.

    För mig kom det inte tillräckligt mycket blod för att de skulle kunna spara det första gången, så sköterskan avbröt det hela och lovade mig att det skulle gå mycket bättre nästan gång (det gjorde det också!) När blodet droppat klart så får du ett gigantiskt plåster och en knäckemacka/kaka att tugga på. Jag har aldrig upplevt några biverkningar efter blodgivning som trötthet eller liknande. Järntabletterna dock tar år att konsumera och de räcker i princip till nästa blodgivningstillfälle.


    Luggen, kille, 21 år

    Så var dagen kommen, jag hade bestämt mig att ge blod i samband med att Entrero förde det på tal. Några dagar senare så slutade man tidigare från jobbet och tänkte att det är lika bra att passa på.
    Jag som bor i Stockholm har ju ett antal blodcentraler att välja på (kolla in på www.geblod.nu så kan du se var du har en blodcentral nära tillhands) men valet föll för Fridhemsplans blodcentral då den var närmst till hands. Ringde och kollade om det fanns tid, får svar att det är drop-in som gäller vilket var kanon. Åkte till plats, blev vänligt bemött med frågan om det var första gången jag var där eller om jag gett blod tidigare. Då det var första gången för mig så fick jag en liten broschyr som man skulle läsa igenom. När detta var klart så fick man ett papper som innehöll massa frågor om ens hälsa.
    När väl denna hälsodekleration var klar så var det dags att träffa en läkare för att gå igenom deklerationen. Är det inga konstigheter så går det snabbt att gå igenom och du får chans att ställa frågor.
    Är detta solklart så är det dags att lägga sig tillrätta i deras stolar. Väldigt behagliga har dom på Fridhemsplan, men troligtvis är det av samma typ runt om i hela Sverige.
    Det dom gör då är att dom tappar en på en mindre mängd blod i två provrör. Detta är inte den riktiga delen av blodgivningen utan det dom tappar för är att testa blodet för att se så att det inte är några konstigheter med blodet. Skulle det vara några konstigheter så återkommer en läkare innan du ska göra ditt nästa besök för blodgivning. Hör du inte av någon läkare så är det bara att återkomma den dag som ni kommer överens om att du ska komma tillbaka till.

    Ditt första besök tar ca 45min, men du bör räkna med att det tar ca 1 timme ett besök och det är med fika, vila och hela den biten så att kroppen hinner återhämta sig.
    Men sen kan tiden variera också beroende på hur många andra som är där och ska ge blod samtidigt som dig. Det kan ju hända att det tar lite längre tid då så se till att du har gott om tid när du ska på besök.

    När du kommer för din blodgivning varje gång efter att du lämnat blodprov första gången så får du alltid fylla i en lapp med om du vart förkyld nyligen, om du anser att du är frisk, inte tagit några droger, haft ny sexpartner osv. Var ärlig när du svarar här, bättre att du lämnar blod som är friskt än att ge ifrån blod bara för att du känner för det och så är det inte friskt nog.

    När den är ifylld så lämnar du in den så får du vänta tills du blir uppropad. Det kan självklart variera från ställe till ställe hur det fungerar, men är ganska säker på att det fungerar ungefär på samma sätt på alla blodcentraler.

    När det är din tur så får du ta plats i de otroligt behagliga stolarna/sängarna (vill ha en hemma!) så går sköterskan igenom lite med hur ditt blod är, vad du är för blodtyp, hur syret är i blodet och andra värden som de fått fram från första besöket.
    Därefter så tvättar de av ditt armveck så det inte blir några infektioner i samband med i sättningen av nålen. Nålen skulle jag vilja beskriva är stor som ett litet sugrör, dom där som är riktigt riktigt tunna. Dvs de är större än nålarna på sprutor, men det är ju för att blodet snabbare ska kunna rinna ur med endast dragningskraftens hjälp, med andra ord, det är ingen pump som drar blodet ur dig utan det rinner ut för egen kraft. Nu känner ett stick för ca 1 sekund sen sitter den där och du känner inget alls, satt till och med och kollade på när de satt i nålen. Men är du nålrädd så rekommenderas det att du tittar upp i taket eller någon annanstans och bara kopplar av.

    Efter ca 10min liggandes med nålen i armen så är det klart och de rekommenderar en att ligga kvar ett tag till så kroppen får lite vila (vem säger liksom nej till att ligga kvar i dessa sköna säten?!) och därefter att man tar lite fika i cafét så kroppen får återhämta sig ännu mer under tiden du kopplar av. Så se till att du har gott om tid, det lönar sig! Sist men inte minst så får du välja en gåva som tack för att du lämnat blod, men detta kan variera från blodcentral till blodcentral.
    Sen får du en kallelse ca 3 månader senare när det är dags igen för blodtappning.




    Gör en god gärning, gör som jag, ta kontakt med närmsta blodcentral och lämna blod. Det behövs, en dag så är det du eller en nära anhörig som behöver blod!


    « Tillbaka
  • 54 kommentarer

    • Använd Enter för att publicera kommentaren och Shift+Enter för att göra en radbrytning.
    • 0
      !
      Visningsbild

      ologisk F - 2011-01-04 00:01 - Svara


      Jag såg kampanjen och kom på att jag fick gå och lämna blod så jag gjorde det dagen innan jul :) Tyvärr missade de ådran så fick sticka i båda armarna

    • 0
      !
      Visningsbild

      edward02 P - 2010-12-20 19:40 - Svara


      hål seften jävla anubis-1 p18

    • 0
      !
      Visningsbild

      edward02 P - 2010-12-20 19:37 - Svara


      jag svimade i går

    • 0
      !
      Visningsbild

      Excluzivee F från Tierp - 2010-12-15 12:52 - Svara


      Kommer aldrig få bli blodgivare, annars hade jag nog blivit det i framtiden :)

    • 0
      !
      Visningsbild

      Anubis_1 P31 från Umeå - 2010-12-01 20:51 - Svara


      Ge blod, he Hiv

    • 0
      !
      Visningsbild

      _Ozzy_ P34 från Örebro - 2010-11-14 14:17 - Svara


      Jag är redan blodgivare =)

    • 0
      !
      Visningsbild

      Smultronflickan F27 - 2010-11-08 01:04 - Svara


      Så fort jag fyller 18 ska jag börja ge blod. Jag förstår inte varför man inte skulle göra det - eftersom det behövs och man återställer sig ju.

    • 0
      !
      Visningsbild

      edward02z - 2010-11-06 16:54 - Svara


      synd för dig som behöver ge blad

    • 0
      !
      Visningsbild

      gurrgel P34 från Nykil - 2010-11-04 17:40 - Svara


      gay får inte ge blod kolonP

    • 0
      !
      Visningsbild

      JosefineLande - 2010-11-04 01:59 - Svara


      Har varit på gränsen till vikten ett tag nu. Vet inte om jag är över vikten nu och har inte tillgång till en våg. Men anmälde mig iaf så får vi se.

    • 0
      !
      Visningsbild

      Nallen - 2010-11-03 18:34 - Svara


      Mitt blod testas just nu, förhoppningsvis blir jag blodgivare!

    • 0
      !
      Visningsbild

      spel565 P29 från Göteborg - 2010-11-03 16:02 - Svara


      Oj, jag läste det som "ge blod, ge hiv" inte ge blod, ge liv. Nej men detta är seriösa saker och man ska vara seriös på internet

    • 0
      !
      Visningsbild

      kartong - 2010-11-02 21:49 - Svara


      sälj sperma? xD

    • 0
      !
      Visningsbild

      skenya P35 från Östersund - 2010-11-02 15:09 - Svara


      Jag har varit blodgivare i ett ½ år nu och det känns skönt. Brukar även donera bort dom pengar som man igentligen ska få som ersättning.

    • 0
      !
      Visningsbild

      Chubaka P - 2010-11-01 23:46 - Svara


      Varit blodgivare i Sverige i över 2 år. Samt är även registrerad blodgivare i Australien.

    • 0
      !
      Visningsbild

      Tallbarr F32 - 2010-10-27 19:41 - Svara


      Cred till alla som ger blod! Både människor o hundar ^^

    • 0
      !
      Visningsbild

      ------- P29 från Linköping - 2010-10-27 18:25 - Svara


      Bara jag som lyckades läsa "Ge blod, ge HIV" ? kolonP

    • 0
      !
      Visningsbild

      polo92 P31 från Västra Frölunda - 2010-10-26 22:29 - Svara


      Det tar fem veckor innan du får tillbaks resultatet om du ens får ge blod kolonP... Och har du för lågt/högt hemoglobinvärde (eller järnvärde) är det kört

    • 0
      !
      Visningsbild

      Slipmaskin F32 från Torsåker - 2010-10-26 22:21 - Svara


      But I don't care om nån annan dör eller lever, no wait... more like, jag föredrar att folk dör :)

    • 0
      !
      Visningsbild

      myung P - 2010-10-26 21:23 - Svara


      man ska ju fan lämna in ett par liter blod och spara till sig sjäv om nått skulle hända (Y)

    • 0
      !
      Visningsbild

      SannaN F32 från Orsa - 2010-10-26 18:46 - Svara


      Jag är för dålig för att få lämna blod. För klena ådror och för lågt blodvärde. Aldrig duger man!

    • 0
      !
      Visningsbild

      mickemoppelos P33 från Lidingö - 2010-10-26 17:17 - Svara


      klart man ska lämna blod! Det behövs, pratade med en sköterska om det förra gången jag var där. De behöver ca 100 L per dag!

    • 0
      !
      Visningsbild

      Fishie F32 från Linköping - 2010-10-26 16:06 - Svara


      Kanske lika bra att jag börjar ge blod eftersom min blodtyp tydligen är ovanlig ..

    • 0
      !
      Visningsbild

      ceeloo F - 2010-10-26 13:02 - Svara


      läste även om narkotika, så om man har prövat en del för 4 år sedan, får man inte ge blod även då?

    • 0
      !
      Visningsbild

      Neidlos F från Hägersten - 2010-10-26 12:51 - Svara


      Bravo! (massa blodprov räcker dock för mig, jag skulle svimma av det därxP )

    • 0
      !
      Visningsbild

      Sjusovaren P33 från Gävle - 2010-10-26 12:18 - Svara


      Jag ska dit imorrn och ge blod för andra gången. Tydligen har de brist på min blodgrupp (O-) så då känns det lite extra viktigt. : >

    • 0
      !
      Visningsbild

      solstorm F31 - 2010-10-25 22:41 - Svara


      jag ger massa blod var 4e månad! :3 A-!

    • 0
      !
      Visningsbild

      Adolf P31 - 2010-10-25 22:00 - Svara


      Jag behåller mit blod sad

    • 0
      !
      Visningsbild

      pazmadeit F31 - 2010-10-25 21:49 - Svara


      Jag ska börja lämna plasma kolonD

    • 0
      !
      Visningsbild

      lavendel F30 - 2010-10-25 21:12 - Svara


      Nobodywashere: Det är viktigt! Att lämna blod kan vara skillnaden mellan liv och död!

    • 0
      !
      Visningsbild

      luggen P34 från Alnö - 2010-10-25 21:06 - Svara


      Nobodywashere: Vem har sagt något om spännde? Vi vill informera, berätta om våra upplevelser och meddela att det är för något gott.

    • 0
      !
      Visningsbild

      spacecake F - 2010-10-25 21:04 - Svara


      ett kilo mjöl

    • 0
      !
      Visningsbild

      Nobodywashere P33 från Lilla Edet - 2010-10-25 21:01 - Svara


      varför skriva så mycket om att lämna blod, det är inte direkt något spännand att skriva om.

    • 0
      !
      Visningsbild

      cahlqvist P33 från Helsingborg - 2010-10-25 20:45 - Svara


      Jag ska ge nästa tisdag kolonD

    • 0
      !
      Visningsbild

      apriiil F29 - 2010-10-25 20:42 - Svara


      menar man vet aldrig när man själv behöver blod!!!

    • 0
      !
      Visningsbild

      Valkyria F32 från Uddevalla - 2010-10-25 20:27 - Svara


      Läääskigt ._.

    • 0
      !
      Visningsbild

      Jolls 29 - 2010-10-25 20:00 - Svara


      Meh.. Är bara 16. :c

    • 0
      !
      Visningsbild

      paja F29 - 2010-10-25 19:56 - Svara


      Får man ge blod om man har diabetes1?

    • 0
      !
      Visningsbild

      pelutt F31 - 2010-10-25 19:49 - Svara


      I would if i could, really. Har inga som helst ytliga blodkärl. Sist jag skulle göra blodprov fick de, efter typ 8 stick, ut en sketen cl ur handen.

    • 0
      !
      Visningsbild

      Niska P29 - 2010-10-25 19:18 - Svara


      Började fundera på att göra det då jag blir 18 nu faktiskt (:

    • 0
      !
      Visningsbild

      envelope91 P32 från Lilla Edet - 2010-10-25 18:23 - Svara


      My blood is to precious to be shared.

    • 0
      !
      Visningsbild

      Anonymmedlem - 2010-10-25 18:22 - Svara


      Gurrewe: För att vi vill influera människor under 18 :)

    • 0
      !
      Visningsbild

      jagardaniel P32 från Solna - 2010-10-25 18:18 - Svara


      Att som smal lämna blod är ingen bra kombination, inte efteråt =/

    • 0
      !
      Visningsbild

      Psykko P32 från Enskede - 2010-10-25 18:15 - Svara


      I WILL NEVER!!! NEVER GIVE YOU MY BLOD!

    • 0
      !
      Visningsbild

      Lizzi F32 från Arlöv - 2010-10-25 18:11 - Svara


      underbartkolonD e redan blodgivare!

    • 0
      !
      Visningsbild

      Tobie P32 från Linköping - 2010-10-25 17:58 - Svara


      Stolt Blodgivare och organdonator sedan 18års dagens infinnande :>

    • 0
      !
      Visningsbild

      Golvmopp P32 från Örebro - 2010-10-25 17:53 - Svara


      Kanske något man skulle göra...

    • 0
      !
      Visningsbild

      Chetoiu F29 från Jönköping - 2010-10-25 17:50 - Svara


      Absolut. Något av det första jag ska göra när jag fyller 18 är att ge blod och fylla i en sådan här "donera organ"-lapp.

    • 0
      !
      Visningsbild

      Wingen P33 från Uddevalla - 2010-10-25 17:47 - Svara


      Jag lämnar redan blod.

    • 0
      !
      Visningsbild

      Gurrewe P29 från Bromma - 2010-10-25 17:19 - Svara


      Bra ide :) Men hur många på HP är egentligen över 18?

    • 0
      !
      Visningsbild

      Gi F30 från Malmö - 2010-10-25 17:09 - Svara


      så fort jag fyller 18 så ska jag ge blod, bestämde mig för längesen :) Tänk så är det jag som ligger och behöver blod och det inte finns något? ...

    • 0
      !
      Visningsbild

      LaDesten P34 från Älvdalen - 2010-10-25 17:05 - Svara


      Jag vet inte om jag skulle klara av att ge blod, jag har lite fobi för en nål i mitt armveck sad

    • 0
      !
      Visningsbild

      jjulia F27 från Göteborg - 2010-10-25 16:57 - Svara


      måste man vara över 18 för att ge blod ? xd

    • 0
      !
      Visningsbild

      Toast P31 från Kalmar - 2010-10-25 16:55 - Svara


      TL;DR Men jag tog faktiskt blodprov så sent som förra veckan, och jag kan lägga till att det inte är så fruktansvärt plågsamt som man kan tro.

Annons
Annons
Annons
Annons