Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Mår inte helt okej

Jag vet inte om det är en sån relevant fråga till sex och sinne men jag visste inte riktigt var jag skulle vända mig. Jag ville gärna inte skapa en tråd i forumet eftersom att jag ville vara anonym.
Iallafall

Jag är runt 16 år och tjej. Jag känner att jag inte riktigt mår helt okej. Jag trodde först att jag var deprimerad och gjorde en hel del tester som visade att jag led av en svår depression och en hel del känslor och tankar blev bekräftade men också inte alla.

Jag kan vakna upp på morgonen och känna att jag bara vill dö. Ibland kan jag inte ta mig upp utan struntar i skolan. Det behöver inte vara något speciellt som jag känner ångest för men det bara händer. Resten av dagen blir jag disträ och jag vill helst inte prata med någon. Jag känner oro för att träffa någon och jag vågar inte säga ett ord. Det brukar uppstå situationer där jag letar efter ett objekt som till exempel ett skåp eller ett bord och känner att jag bara vill lägga mig där och gömma mig. Ibland får jag svårt att lyssna på vad andra säger och jag fastnar för mycket i mina tankar. Då kan jag få ett raseriutbrott där jag helst vill slå på något om någon säger något.


Andra dagar kan jag känna mig något något mer uppåt. och blir nästan hyper och känner att allt är toppen. Det kan gå lite över styr. När jag försöker ha kul är det som om jag inte får. Jag ler och så känner jag att det inte spelar någon roll och att jag är falsk. Det får mig ofta att vilja gå därifrån och vara ensam.

Detta går lite upp och ner och det kan skifta i stor sätt när som helst, vilket alltid får mig att undra hur jag är som person.

Jag känner mig allmänt tom och vilsen , reagerar knappt om något dåligt händer. Jag tror inte på att man kan vara glad utan att det bara är en illusion..när någon tagit självmord känner jag mer beundran av att de vågade demonstrera vilket får mig att känna mig hemsk som person. Jag har börjat hata alla omkring mig som är glada och jag känner mig inte hemma någonstans.

Jag vet inte vad jag ska göra. finns det någon förklaring på mitt beteende? Har jag någon psykisk sjukdom?

Tacksam för svar och ber om ursäkt för den långa frågan.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det är helt klart en otroligt tung och påfrestande situation som du är i.
Det är dessutom en väldigt stor fråga för någon av oss här på Sex & sinne att ta oss an. Vi är inte riktigt till för att diagnostisera i sådana här frågor.
Men förhoppningsvis kan du få någon form utav klarhet och stöd.

Personer som lider av svår depression kan må helt olika från dag till dag, vissa dagar kan kännas betydligt tyngre än andra. Så kan det även vara i ditt fall. Men vi vill som sagt inte vara någon form utav internetläkare.
Skedde dessa tester du gjort hos någon läkare så rekommenderar jag dig att åter kontakta denne för att eventuellt få hjälp med att finna en psykolog. Ett alternativ är kuratorn på din skola.
Det kan vara så att det är till en stor hjälp för dig att få ventilera dessa tankar, frågor och funderingar till någon som är aningen mer insatt.

Ingen människa ska behöva må så som du beskriver och jag hoppas verkligen att du kommer må bättre i slutändan.

/myh

Annons