Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Vad ska jag göra?

Hej! Det är så att jag har fått kontakt med en kille på nätet, och vi har blivit väldigt bra vänner. Vi pratar över Skype flera gånger i veckan och jag känner verkligen att jag tycker om den här killen. Men problemet är att jag inte kan berätta för mina föräldrar att jag pratar med den här killen, för då skulle dem bli arga och ta ifrån mig min mobil och så. Och jag vill inte riskera att inte få prata med honom! Jag har försökt att prata med dem om detta en gång förut (innan jag pratade med honom, pratade då med en annan jag mött över nätet) och då tog min mobil. Nu är det så att han vill ha mitt nummer, och då kommer ju mina föräldrar få reda på det. Och jag kan inte sova pga detta. Vill verkligen inte sluta prata med honom!

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det du kan göra är att ta upp detta med dina föräldrar och säga att de kan få prata med honom eller hans föräldrar om det får dom att känna sig mer säkra. Om han/hans föräldrar går med på detta givetvis.
Jag kan tänka mig att de främst bara är oroliga för dig och att få veta vem personen är kanske underlättar.
Risken finns ju dock att de ändå inte tillåter detta, vilket är något du då kan behöva acceptera. Ett annat alternativ är att förklara för honom, killen du pratar med, att du inte kan ge ut ditt nummer p.g.a. dina föräldrar. Skype är ju faktiskt ett effektivt sätt att hålla kontakt.

/myh

Annons