Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Gillar smärta - sport

Hej!

Jag har nyligen börjat på Ju-jutsu, vilket jag går på 2 ggr i veckan. Min kropp hinner nästan aldrig vila upp sig eftersom när värken väl har försvunnit är det dags för nästa pass. Efter första gången hade jag gjort illa mig på 3 olika ställen, och bara några timmar tidigare hade jag lyckats falla nerför en trappa, vilket gjorde träningen lite svårare (blåmärkena är fortfarande inte borta, vilket är något irriterande), tidigare har jag även gått på boxning och jag har mer och mer märkt av att jag tycker om den där smärtan.

Det är kanske inte konstigt, men jag är orolig för att jag på något sätt ska bli beroende av det. Jag vill liksom inte bli någon som bara känner sig levande när det gör fysiskt ont, eller när man gör något korkat och livsfarligt. Antalet gånger jag nästan blivit överkörd (för att jag tydligen är den enda som följer trafikregeln att fotgängare har förkörsrätt vid övergångsställen) är löjligt högt.

Vad ska jag göra för att sluta upp med sådana dumheter, fast jag egentligen inte vill?

/17, tjej, och inte helt klok

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Det låter lite som att du söker adrenalinkickar. Många människor "kräver" detta och riktigt njuter av det, i ditt fall rör det sig främst om att du måste vara försiktig så att du inte skadar dig såpass att det ger bestående men.

Mitt råd är att hitta en syssla som du trivs med som du inte skadas såpass av. Vissa människor sysslar ju bevisligen med ju-jutsu och boxning, men ta det bara försiktigt.

/myh

Annons