Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Ingen orgasm och svårt att bestämma

Jag och min pojkvän har varit tillsammans i några månader nu, och vi har sex ganska ofta. Det är för det allra mesta riktigt bra, men det finns två små problem.
1. Jag har aldrig fått orgasm med någon kille, och alltså inte heller med min pojkvän. Problemet är att jag inte kan instruera honom till att ge mig det heller, för jag vet knappt själv vad som faktiskt ger mig orgasm. Jag tycker heller inte det är så jätteskönt att onanera. Några tips?

2. Min pojkvän tycker att jag är alldeles för lat. Han vill helt enkelt att jag ska styra mer under själva sexet, men jag känner att jag inte kan göra det på något bra sätt. Några tips?

Visningsbild

Entrero svarar:

Hejsan!

Jag ska svara efter bästa förmåga.
För många tjejer är det svårt att få orgasm även om det är vanligast att få orgasm vid onani. Jag säger inte att det är alltid så men det är det vanligaste och ett utav de bättre sätten att lära sig vad man tycker om och för att ta reda på hur man vill ha det så att man får orgasm.

En sak som dock är viktig att komma ihåg, om det blir allt som samlaget går ut på; att få en orgasm så blir det svårt. Jakten på orgasmen, att försöka få den, tvinga fram den och tänka på det hela tiden kan göra att man får en mental blockering och det blir väldigt svårt att få orgasmer då.
Försök att njuta av det som händer, inte bara tänka på "målet" så underlättar det lite.

Jag kan ge lite handfasta tips med om det kanske handlar om att du inte vågat testa och det kanske är därför du inte får orgasm.

Skulle du inte vilja onanera och inte är bekväm med det så finns det andra saker man kan göra.
Något du och din pojkvän kan prova ihop är istället massage av vanliga erogena zoner för att du ska bli tillräckligt upphetsad och få igång blodcirkulationen.
Erogena zoner är ställen där huden är tunn eller där det finns extra mycket känselnerver. Till exempel halsen, nacken, underarmarna, armvecken, övre innanlåren, knäveckan och liknande ställen.
Testa lite olika områden utav huden som är sådana så kanske ni hittar något som du tycker om!
Att kunna få orgasm handlar både om att vara redo för det och att vara ordentligt upphetsad, men också att kunna vara avslappnad.


Något som du själv kan prova är att öva upp PC-muskeln genom at göra knipövningar för att lättare kunna få orgasmer.
Det låter kanske lite underligt men en orgasm har en fysisk och en psykisk sida och en av sakerna som är fysiska är att vid en orgasm så drar sig musklerna kring könsorganet ihop sig på ett nästan spamiskt sätt.
Om man spänner PC-muskeln vid samlag så blir det dels mer blod till könsorganet och dels kan man lura kroppen genom att spänna musklera så att den tror att en orgasm är påväg vilket gör att en kan komma!
Ytterligare en sådan sak som händer vid orgasm är att man ofta andas väldigt kort och grunt, vilket de flesta nog känner igen. Jag brukar ge tipset att andas djupt och lungt för att kunna hålla ut längre, men i ditt fall kan du göra tvärtom för att få orgasm fortare.

Och så en sista liten notis om saken, det är viktigt med klitorisstimulans vid samlaget, att bara ha vaginalsex utan att stimulera klitoris kan faktiskt vara en orsak till att du inte har fått orgasm vid samlag.


För att besvara din andra fråga, ja, man har rätt att ta för sig fast man bör ge lite med. Till exempel kan du testa att vara överst eller säga åt din pojkvän vad denne bör göra. En intressant idé kan till exempel vara att skaffa en bok eller titta på internet efter lite olika ställningar där du får vara den som bestämmer lite mer.
Ni kan gemensamt också spela upp ett litet rollspel där du är den som bestämmer över den heta hantverkskillen som kommit förbi för att laga något. Det behöver inte vara något sådant men något liknande kanske så att du blir lite mer benägen till att ta för dig och att bestämma över hur du vill ha det, och gör saker själv med om du vill göra det. Du ska inte göra något du inte vill!

MVH Magnus

Annons